13/12/2025
Ειδήσεις | Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 - 18:45

Ντάλιτς: «Με βροχή, με χιόνια πρέπει να πάμε στο Μουντιάλ...»

Ανησυχία στην Κροατία για τις καιρικές συνθήκες εν όψει του πρώτου μπαράζ με την Εθνική

Ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν οι Κροάτες το ενδεχόμενο να αποκλειστούν από την Εθνική μας στα μπαράζ του Μουντιάλ, αν και υπάρχει προβληματισμός εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (9/11) στο Ζάγκρεμπ ένεκα κακών καιρικών συνθηκών.

Στην κροατική πρωτεύουσα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και αυτό σημαίνει ότι ο αγωνιστικός χώρος στο «Μαξιμίρ» ενδέχεται να μην είναι και στην καλύτερή του κατάσταση.

Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (6/11) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ομάδα του εν όψει των αναμετρήσεων με τη «γαλανόλευκη».

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο αγωνιστικός χώρος δεν θα μας ευνοεί. Αυτό οφείλω να το παραδεχθώ. Είναι περισσότερο εύκολο να αμυνθείς σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, καθώς η μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει σωστά.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να πάμε στο Μουντιάλ. Με βροχή, με χιόνια, με νερό, με ήλιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Σήμερα θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι και θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η ταχύτητα, ο ρυθμός που θα έχει ο αγώνας και η οργάνωσή μας στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να σταθεροί στις αρχές του παιχνιδιού μας. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε καμία αλλαγή σε αυτό και να επηρεαστούμε από το παιχνίδι τους.

Περιμένω ότι η Ελλάδα θα αμυνθεί στο Ζάγκρεμπ. Θα προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ. Έτσι, εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Να μην το κυνηγήσουμε και να αγχωθούμε και να μην είμαστε νευρικοί. Έτσι πρέπει να είναι και όσοι έρθουν στο γήπεδο».

Μοιραστείτε το: