14/12/2025
Μπάσκετ | Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 - 22:35

Μανωλόπουλος: «Παίζαμε κάτω από μεγάλη πίεση»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε πως η νίκη επί της Ρόσα Ράντομ

Προβληματική ήταν η εμφάνιση της ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης (1/11) κόντρα στη Ρόσα Ράντομ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη ήρθε με την ψυχή στο στόμα στην παράταση με τους Πολωνούς να φτάνουν κοντά στο να πάρουν το ματς.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στάθηκε στο πρόβλημα που υπήρχε στο ριμπάουντ, ενώ προσέθεσε πως αυτή η νίκη θα βοηθήσει την Ένωση εν όψει του δύσκολου προγράμματος που έπεται.

Αναλυτικά:

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς, επειδή παίζαμε κάτω από μεγάλη πίεση. Εξαιτίας των προσδοκιών που υπάρχουν και από τα τελευταία αποτελέσματα. Δεν θα παραπονεθώ ότι δεν έπαιξαν καλά τα παιδιά, αλλά λόγω της πίεσης που υπήρχε, δεν ήταν τόσο αποφασιστικοί και επιθετικοί. Η αντίπαλη ομάδα ήταν ομάδα. Έβαλαν και πολλά δύσκολα σουτ. Στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, είπαμε ότι θα κερδίσουμε. Παίξαμε δυνατά, κερδίσαμε, κάναμε καλή δουλειά εν τέλει. Είχαμε ωστόσο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή νίκη, που θα μας βοηθήσει, γιατί ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα: «Θεωρώ ότι σήμερα ήμασταν αρκετά διστακτικοί. Είχαμε προσθέσει μία διαφορετική άμυνα τις τελευταίες δύο μέρες. Ήταν καλή άμυνα πάνω στην μπάλα, αλλά αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Την αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρώ ότι αν δεν είχαμε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ, θα είχαμε κερδίσει χωρίς παράταση».

Για τον Σι που δεν έπαιξε και αν κάνει δεύτερες σκέψεις: «Δεν μπορείς να παίζεις με 12 παίκτες στα περισσότερα παιχνίδια. Ειδικά αυτή την στιγμή, επειδή η ομάδα παίζει με πολλή πίεση, ήθελα να κλείσω το ροτέισον και να πάω περισσότερο σε εμπειρία».

Για τον Χάρις γνώμη: «Είναι πολύ γνωστό ότι όταν έρθει ένας καινούριος παίκτης σε μια ομάδα, την... τρενάρει. Αυτό γίνεται σε κάθε περίπτωση. Ο Χάρις βρέθηκε ξαφνικά να παίζει στα Play Offs, σε τελικό στην Κίνα. Χτύπησε και στο προτελευταίο ματς. Προσαρμόζεται όμως σιγά-σιγά. Ήταν πολύ καλός σήμερα. Αν δούμε τα ριμπάουντ που πήρε, ειδικά. Είναι κάτι που το έχει και για αυτό τον κράτησα μέχρι τέλους. Θέλει όμως χρόνο για να προσαρμοστεί και να προσαρμοστούν και οι άλλοι παίκτες γύρω του».

Μοιραστείτε το: