20/07/2025
Μπάσκετ | Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 - 00:07

Μπαρτζώκας «Φαβορί για Φάιναλ Φορ η Χίμκι; Ανοησίες για ηλίθιους»

Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα καλό μάθημα στη ρωσική ομάδα, όπως υποστήριξε ο Έλληνας τεχνικός

Ιδιαιτέρως φιλόδοξη παρουσιάζεται η Χίμκι στη φετινή Ευρωλίγκα. Εντούτοις, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έσπευσε να χαμηλώσει τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας μετά την αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (26/10) απέναντι στον Ολυμπιακό που επιβλήθηκε με 92-75 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

-Για το ματς:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Είχαμε προετοιμαστεί για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είχαμε λάθος προσέγγιση, γιατί μπήκαμε να χτυπήσουμε το ματς μέσω της επίθεσης και όχι αμυντικά. Το πληρώσαμε με τους 49 πόντους που δεχτήκαμε στο πρώτο μέρος. Υπάρχει η δικαιολογία ότι είμαστε μια νέα ομάδα και με Αμερικάνους που δεν έχουν εμπειρία από αυτή τη διοργάνωση. Το πρόβλημα ήταν πνευματικό σήμερα. Παίξαμε δύο μέρες πριν κι έπρεπε να προετοιμάσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είναι όλα αρνητικά. Θα πρέπει να δούμε και τα θετικά. Λένε πολλοί πως η Χίμκι είναι φαβορί για το Φάιναλ Φορ. Αυτά είναι ανοησίες, για ηλίθιους. Η ομάδα χρειάζεται εμπειρία στην Ευρωλίγκα, γιατί είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς ως ένα καλό μάθημα».

-Ερωτηθείς αν το παιχνίδι της Χίμκι περιστρέφεται κατά 50% γύρω από τον Σβεντ απάντησε:
«Όπως ο Σπανούλης είναι το 70% το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, έτσι κι εμείς όταν έχουμε έναν τόσο ποιοτικό παίκτη όπως ο Σβεντ είναι λογικό μεγάλο μέρος του παιχνιδιού μας να στηρίζεται πάνω του».

Μοιραστείτε το: