Ο ανεπανάληπτος Φαίδων Κωνσταντουδάκης μέσα στην επικαιρότητα, όπως πάντα με το «Α-Ω»: Με την Εθνική να μιλάει γερμανικά, την ώρα, που ο Σαββίδης εγκατέστησε έδρα στο ΑΠΘ, για εκμάθηση της ρωσικής! * Πάντως, χίλιες φορές καλύτερα τέτοια νοερή αντιπαράθεση, παρά «ο χαμός» στη Βουλή, για το νομοσχέδιο-Κοντονή περί αλλαγής φύλου!
Καλοδεχούμενα και τα τρία δώρα
ΑΝ ήταν Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά, η Εθνική ποδοσφαίρου θα έπαιρνε …λιγότερα δώρα , κατά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ-2018 της Ρωσίας!
*** Ας είναι καλά, για τα δώρα τους, οι Κύπρος, Βέλγιο, Σλοβενία! ** Χάρη και σε αυτούς, παράλληλα με το αήττητο της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια της, η (η εντός έδρα ασταθέστατη, ελέω ασυγχώρητων λαθών του διδύμου Τσάνα- Σκίμπε) Ελλάδα , ως 2η στον Όμιλο, που από την ημέρα της κλήρωσης … «είχε οριστεί πρώτο» το Βέλγιο!
*** Φυσικά είναι απόλυτα αποδεκτό κάθε δώρο, αν αυτό γίνεται με αγαθή διάθεση , όπως το κυπριακό- κι ας υπήρξαν ένας ή δύο γηπεδούχοι, που έκαναν διάλογο στα «γαλλικά» με τον αδιόρθωτο Τζαβέλλα! ΄Η «από σπόντα», όπως η νίκη του Βελγίου (χωρίς τον κύριο Λουκάκου, που κράτησε μανιάτικο την αντιπαράθεση-ρήξη του με τον …«ξενόγλωσσο» Γιώργο Τζαβέλλα) , μέσα στο Σεράγεβο . Επίσης, την ισοπαλία της Σλοβενίας (= που …μετρίασε τον πόνο, τον οποίο μας προκάλεσε στο ευρωπαϊκό του μπάσκετ), κόντρα στην Σκωτία ** Τον εαυτό τους κοίταξαν Βέλγιο και Σλοβενία, όχι την Ελλάδα. Κάτι, που δεν πρόκειται να γράψουμε το ίδιο για την βαθμολογικά αδιάφορη Κύπρο, «θυγατέρα της Μητέρας Ελλάδος» , ομόχρωμη, ομοσύμβολη και με το συγκλονιστικό όλοι να ψελλίζουν τον ένα και τον αυτό εθνικό ύμνο, κατά την ανάκρουση του, στο ΓΣΠ** «Δεν γινόταν» το 1-0, από τον Σωτηρίου (στο 17΄) να διαρκούσε περισσότερο από οκτώ( 24)-δέκα (26) λεπτά, έως ότου οι Μήτρογλου και Τζιόλης σημείωναν τα γκολ της αναμενόμενης, της απόλυτα λογικής και φυσιολογικής ανατροπής (…την οποία θα μπορούσε να είχε περιγράψει π.χ. στη μετάδοση του Σκάϊ, ο Γιώργος Καπουσίδης – ο διάδοχος της Δάφνης Μπόκοτα, κατά το σπικάρισμα της τραγουδιστικής «Γιουροβίζιον»)!
Θα έχουν την ευκαιρία το Νοέμβριο
ΒΕΒΑΙΩΣ έχει την πολλή σημασία του ο αποψινός επίλογος της προσπάθειας της Εθνικής, στην προκριματική φάση για το Μουντιάλ-2018, στη Ρωσία ** Ουραγός και η πιο αδύνατη του Ομίλου η ομάδα του Γιβραλτάρ, αλλά όσοι θα πάνε στο Φάληρο θα το κάνουν για την δική μας Εθνική. Για να συμβάλλουν, από την δική τους σκοπιά, στη νίκη, «έστω με μισό-μηδέν» (= ο ειδικός της ΕΡΑ Σπορ, Δημήτρης Μαλισιώβας είχε προβλέψει το 1-2 στην Λευκωσία και γι΄ απόψε είναι κατηγορηματικός για 3-0), ώστε να τσεκαριστεί το εισιτήριο για την συμμετοχή στην κλήρωση της 17ης (= ερχόμενη Τρίτη), στην Ζυρίχη, όπου θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος στα μπαράζ(= η πρόκριση με δύο ματς) ** Δεκτό, ότι ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για να εκπληρωθεί η επιθυμία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.* «Να έλθουν 40.000 χιλιάδες» (…μήνυμα για μετακίνηση στο ΟΑΚΑ;), ζήτησε ο ουσιαστικός ηγέτης της τωρινής Εθνικής, που και κατά την γνώμη του «Α-Ω» διαθέτει αρχηγικά στοιχεία, όπως είχαν οι πριν από αυτόν, Θοδωρής Ζαγοράκης και Κώστας Κατσουράνης ** Αρχηγός, ο Σωκράτης, με διαφορετικό στιλ από τον Γιώργο Καραγκούνη, όπως προαναφέραμε περισσότερο με χαρακτηριστικά του Θοδωρή και του τωρινού διοικητικού ηγέτη της ιστορικής Παναχαϊκής.
*** Δεν είναι πραγματοποιήσιμο το να γεμίσει το 32χιλιαρο Καραϊσκάκη, αλλά αυτό μπορεί- και πρέπει- να γίνει, κατά την συνάντηση, με τον αντίπαλο, που θα έχουμε στα μπαράζ. Οι ΄Ελληνες ποδοσφαιρόφιλοι, όσοι δεν αποφασίσουν απόψε να κατηφορίσουν στο Φάληρο (= θα φτάσουν τους 10.000;) , ας μαζέψουν διάθεση κι ενέργεια, για τις τη μάχη «όλα για όλα» του Νοεμβρίου! * Με την πιθανότητα για μετάθεση του αγώνα, από το Φάληρο στο Μαρούσι, να μη φαίνεται πραγματοποιήσιμη από αυτή την σεζόν. Για την επόμενη μάλλον θα υπάρξει ουσιαστική απόφαση για το ΟΑΚΑ , για το οποίο ακούγεται από τώρα, πως η φιλο-Ιβανική διοίκηση της ΕΠΟ θα βάλει στο τραπέζι αρχικά το όνομα «Καυτατζόγλειο» και μετά το «Νέα Τούμπα» (… τότε θα ζητηθεί και η βοήθεια από τον Ζήση Βρύζα, με την εμπειρία του ως ο πρωτομάστορας της μετακίνησης της έδρας του Τελικού, από το Μαρούσι, στον Βόλο…)!
«Ξένο σώμα» προς την Εθνική
ΓΙΑΤΙ δεν ακούγεται καν ο Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου για την προσπάθεια της Εθνικής ποδοσφαίρου να προκριθεί στην Τελική Φάση του Μουντιάλ, παρότι η διοργάνωση θα γίνει «στην Ρωσία του»; * Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ο «τσάρος» δεν ξεμυτίζει και παρά το γεγονός, πως αυτός ουσιαστικά έχει διορίσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Βαγγέλη Γραμμένο, επειδή οι Τσάνας- Σκίμπε δεν έχουν στην αποστολή ούτε ένα παίκτη του ΠΑΟΚ… * Εδώ κάλλιστα θα πούμε, προς τον μεγαλοεπιχειρηματία- μεγαλοπαράγοντα: «Γιατί… έχει ο ΠΑΟΚ κανένα Έλληνα;»! Και μη μας απαντήσει «Τον Πέλκα», γιατί ακόμη και αυτό το παλικάρι είναι «ο τελευταίος τροχός της αμάξης», στην ξενοκρατούμενη ομάδα της Τούμπας.
*** Υπάρχει άλλη μια εκδοχή, που ο Ρωσοπόντιος –και με ελληνική υπηκοότητα Ιβάν δεν κοιτάζει με καλό μάτι την Εθνική, επειδή υπάρχουν σε αυτή κυρίως ο Τζαβέλλας και κατά δεύτερο λόγο ο Τζιόλης. ΄Ητοι δύο, που αντιμετωπίστηκαν σαν «μαύρα πρόβατα» στην Τούμπα…
*** Και η τρίτη είναι η νοερή αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε …Σκίμπε και ο Ιβάν, γιατί ο πρώτος έχει σχηματίσει Εθνική, που …μιλάει γερμανικά και πηγαίνει κόντρα στην εγκατάσταση έδρας στο ΑΠΘ, από τον Σαββίδη, για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας!
*** ΄Ετσι συμπληρώνεται το «Γιατί ο Ιβάν είναι ξένο σώμα προς την Εθνική»…
Ένα απίθανο «πριμ» σε πρόκριση!
ΔΕΝ θα αποφύγουμε, μια και ανοίξαμε θέμα για τον Ιβάν, ότι κρατάει αποστάσεις από την Εθνική, ενώ αυτή αγωνίζεται και στο βάθος του ορίζοντα «βλέπει Ρωσία», να σημειώσουμε το εξής:
*** Ο Σαββίδης βρίσκεται σε επίκεντρο πολλών- και πολλαπλών σχολίων, ότι «πάτησε πόδι» και στον νευραλγικότατο χώρο της Παιδείας! Και το έχει κάνει με άμεση ανάμιξη του με την Πανεπιστημιακή Κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Ως χορηγός ολόκληρης έδρας, για την ρωσική γλώσσα! Και με το δέλεαρ, που είναι απροσμέτρητα ελκυστικό στην εποχή της τωρινής εκτεταμένης και παραλυτικής ανεργίας του ελληνικού λαού, ότι όποιος αποφοιτά από το ΑΠΘ, με γνώση της ρωσικής γλώσσας, αυτόματα θα πιάνει δουλειά σε μια από τις επιχειρήσεις του «τσάρου»! ** Πρόκειται για άλλη μια «διείσδυση» του Ιβάν, με προεκτάσεις, που ο καθένας, με κοινό μυαλό, μπορεί να τις υπολογίσει από τώρα. Και να προχωρήσει σε συλλογισμούς, με κατάληξη το «Πού το πάει , πού θα το φτάσει, ο Ιβάν;»!
*** Το «Α-Ω» με βάση τα όσα κι αυτό βλέπει-και διαβλέπει, για τα σχεδιαζόμενα από τον μαθουσαλοφιλόδοξο Ιβάν, απορεί σήμερα για το εξής: Πώς και δεν έχει διατεθεί, ακόμη, ο Σαββίδης για να πριμοδοτήσει τους παίκτες της Εθνικής! Συγκεκριμένα, εφόσον προκριθούν τελικά για το Μουντιάλ της Ρωσίας, να θεωρηθούν…απόφοιτοι του ΑΠΘ! Να τους δώσει το χαρτί αποφοίτησης από το Τμήμα ρωσικής γλώσσας! Και όταν επιστρέψουν, από τους αγώνες στο Ρωσία-18 να τους δώσει, για πριμ, μια θέση σε έτοιμη δουλειά!
*** Τέτοιο πριμ δεν θάχει ξαναδοθεί! * Και τα «σπασίμπα», προς τον Ιβάν, θα είναι τόσα πολλά, που …θα ξεχειλίσουν ακόμη και τον Βόλγα ή τη λίμνη Βαϊκάλι!
Το «σκριν» του Μπουτάρη για «Νέα Τούμπα»!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (!), πως ο Γιάννης Μπουτάρης έσπευσε να δηλώσει τον ενθουσιασμό του και πως υποστηρίζει-στηρίζει με στήθος και πλάτη όλα τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη, για την ανακατασκευή ή την δημιουργία του γηπέδου «Νέα Τούμπα»! * Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης , δεδηλωμένος φίλος του Άρη, δεδηλωμένος μανιώδης καπνιστής, δεδηλωμένος φαν του ωραίου φύλου, με δεδηλωμένο πολιτικό προφίλ, ανοικτός, ξεκάθαρος, τύπος, χωρίς να προσπαθεί να κρύψει με σελοφάν τα μειονεκτήματα του, ούτε το σκουλαρίκι (αντί για γαρύφαλλο) στ΄αυτί του!
*** Με το «σκριν» και του δημάρχου ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει το βαθύπνοο έργο του καθεστώτος-Ιβάν, για «Νέα Τούμπα» κι αφού για μπούσουλα οι αρμόδιοι της Μικράς Ασίας 1 έχουν , με το απόλυτο δίκιο τους, το εξής: «Εμείς χωρίς τα λάθη της ΑΕΚ»! ** Μα ποιος αμφέβαλλε, ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα την πάθει, όπως η ΑΕΚ, αφού ένας αντίστοιχος «Γιάννης Γκρεμίτσας» δεν θα μπορούσε να στεκόταν ούτε για πέντε λεπτά της ώρας στην Θεσσαλονίκη κι ευρύτερα σε όλο τον χώρο της Βορείου Ελλάδος. Ούτε στην θέση του αυθεντικο-θεσσαλονικέα και μεγαλομπεσαλή δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη θα μπορούσε ποτέ να βρισκόταν… «άλλος δήμαρχος» ** Γιάννης Μπουτάρης στην υπηρεσία της Νύφης του Θερμαϊκού, που εμείς τον παρομοιάζουμε, ως προς την πίστη, το ενδιαφέρον και την αφοσίωση του στην πόλη, όπως τον Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά!
Η κωλοτούμπα για Σιώπη
ΖΗΤΗΣΑΜΕ, στο τελευταίο, πριν από το σημερινό «Α-Ω», από τους Τσάνα και Σκίμπε να μας έλυναν την απορία, γιατί και πως ο Μανώλης Σιώπης τους έκανε, όσο βρισκόταν υπό την πλήρη διάθεση του Ολυμπιακού, αλλά τον έθεσαν εκτός αποστολής μόλις ο δυναμικός μέσος επέστρεψε στον Πανιώνιο… ** Με το που γράψαμε αυτή την απορία, το τεχνικό δίδυμο της ΕΠΟ, ξανακάλεσε τον Σιώπη, μετά το ματς της Κύπρου και δήθεν, επειδή ο Σάμαρης συμπλήρωσε κάρτες * Το «δήθεν» στην κυριολεξία, γιατί ο παίκτης της Μπενφίκα είναι «στα κάτω του», γιατί και στην ομάδα του συλλόγου της Λισσαβώνας έχει χάσει την θέση του βασικού και το ίδιο στην Εθνική, από την ημέρα, που χρησιμοποιείται ο Ζέκα ** Επομένως, στερείται σοβαρότητας και πειθούς, ότι Τσάνας- Σκίμπε επανέφεραν τον Σιώπη, λόγω Σάμαρη. Δεδομένου, ότι στην αποστολή- Κύπρου , άρα κι ενόψει Γιβραλτάρ, στη λίστα των αναπληρωματικών είναι οι Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Ταχτσίδης … ** Κάτι άλλο «θα έπαθε» το δίδυμο, στα πλαίσια του «ρεκορ Γκίννες», που έχει σημειώσει με τα ατελείωτα «ναι μεν, αλλά» και τα «όπου φυσάει ο άνεμος»!
Ο Κάρλος Ζέκα, κατά τον εθνικό ύμνο!
ΗΤΑΝ από τις πιο εκφραστικές εικόνες, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, πριν από την έναρξη του αγώνα στο ΓΣΠ, να βλέπεις τον Κάρλο Ζέκα να ψελλίζει τα λόγια, «να διαβάζεις» από τα χείλη του, ότι έλεγε τα σωστά, τα πραγματικά. Ο Πορτογάλος δεν προσποιούταν! ** Πριν από αυτό το σκηνικό μας πέρασε η σκέψη , ότι τώρα, που ο Κάρλος έφυγε από τα ελληνικά γήπεδα και πήγε στο εξωτερικό, εξαντλήθηκαν η επιθυμία και το ενδιαφέρον μας, για να αγωνίζεται στην Εθνική και να παίρνει την θέση ενός γηγενούς (= προπάντων ενός μέσα από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας) ** ΄Όμως, η σκηνή με τον Ζέκα να έχει αποστηθίσει εξαιρετικά τα λόγια του εθνικού μας ύμνου και «να ακολουθεί» την μουσική, όχι μόνο μας συγκίνησε, αλλά και απομάκρυνε την αρχική σκέψη , για «να τελειώνει ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού από την Εθνική»! ** ΄Όχι να μείνει, να συνεχίσει και μακάρι να είναι υγιής, για να συμμετάσχει στο ιστορικό ταξίδι, αν τελικά επιτευχθεί η ασφαλώς πάρα πολύ δύσκολη πρόκριση.
*** Να σημειώσουμε κι αυτό, για τους παίκτες της Εθνικής, κατά τον ύμνο, στην Λευκωσία: «Φανταστικός» ο Κώστας Μανωλάς! Φώναζε (!) τα λόγια! Συγκλονιστική η εκφραστικότητα του. Από τις πολύ μεγάλες, φυσικά ευχάριστες, εκπλήξεις.** Και τα «συλλυπητήρια» μας, για τον θάνατο του θείου του, Νίκου, του 88χρονου πατέρα του Στέλιου Μανωλά.
«Φέρε τον Μπεργκ στη Νέα Τούμπα»!
ΘΕΛΕΙ ο Ιβάν τον Μάρκους Μπεργκ! Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, ότι ο υπερφιλόδοξος ηγέτης (…και) του ΠΑΟΚ, σε συζητήσεις με τον Γιωρκάκι και το Νίκο, τους δύο γιους του, που «έχουν το πάνω χέρι» και στα περί τη Μικράς Ασίας 1, όπως και με τους Λούμπος Μίχελ, Ραζβάν Λουτσέσκου , έχει ασχοληθεί με την πιθανότητα της πώλησης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σε αγγλικό σύλλογο. Ο Σέρβος διακρίθηκε ιδιαίτερα και χθες, ως σκόρερ στο 1-0 της (πρώτης στον ΄Ομιλο της) Σερβίας επί της…Ιβανικής Γεωργίας! ** Στο κενό, που θα προκύψει, ένας κρίνεται ο πλέον κατάλληλος για να το καλύψει. Ο Σουηδός σέντερ φορ , που όσο «εξαφανισμένος» είναι, με την καθαρά εμπορική-φιλοχρήματη απόφαση του, για «Σαουδική Αραβία, αντί για Παναθηναϊκός», τόσο πολύ ξαναβγήκε στον αφρό με τα 4 γκολ, που σημείωσε στο 8-0 (έστω) επί του Λουξεμβούργου ** ΄Αλλωστε είναι πασίγνωστο, πως ο «τσάρος» κι άλλες φορές, κατά την τελευταία διετία, έχει συνδεθεί με φημολογία, ότι στοχεύει στην αρπαγή του «Μάρκου». Αλλά, δεν έκανε το ένα βήμα μπροστά, που απαιτούταν,
Και οι 4 με «γιώτα» νίκησαν!
ΙΤΑΛΙΑ, Ισπανία, Ιρλανδία, Ισλανδία ! Υπάρχει κάτι το κοινό σε αυτές τις τέσσερις Εθνικές ομάδες! Ότι το όνομα τους αρχίζει από το ίδιο γράμμα, το γιώτα… * Αλλά κάτι ακόμη: Νίκησαν όλες στα χθεσινά παιχνίδια τους, ολοκληρώνοντας την συμμετοχή τους στην προκριματική φάση του Μουντιάλ-2018 ! ** Από τις εκπληκτικές συμπτώσεις ** Με την Ιταλία να είναι ως μία από τις πιθανές αντιπάλους μας, στα μπαράζ του Νοεμβρίου ** Πολλοί προτιμάνε την Δανία, ενώ …αρκετοί Παναθηναϊκοί θέλουν την Σουηδία …και όχι για να αποθεώσουν τον Μπεργκ, αλλά να αποδοκιμάσουν τον Γιάννη Αλαφούζο, επειδή… «τον άφησε κι έφυγε με το ευτελές ποσό των 1,7 ευρώ»!
*** Για τους προληπτικούς: Η Εθνική έχει παίξει μπαράζ με Ουκρανία και Ρουμανία. Η ομάδα μας προκρίθηκε ** «Θα τριτώσει το καλό»; ΄Η μήπως θα είναι η φορά, που θα αποτελέσει την εξαίρεση; Οι προληπτικοί πονοκεφαλιάζουν για να καταλήξουν στην απάντηση ** Ας περιμένουμε ως το απόγευμα της Τρίτης για να ξέρουμε τον αντίπαλο.
Η Εθνική «γερμανοκυριαρχείται»
ΚΑΤΑ πόσο οι Τσάνας- Σκίμπε θα έχουν συνέλθει από «την ηχηρή καρπαζιά», που δέχτηκαν με το εντός έδρας 0-0 με την Εσθονία, θα φανεί από την αρχική 11άδα, εναντίον του Γιβραλτάρ… Αν καταφύγουν πάλι σε παιδαριώδη πειράματα ή θα τα περιορίσουν ή θα τα μηδενίσουν ** Σύμφωνα και με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες ως πιο πιθανό αρχικό σχήμα αναφέρεται αυτό από τους Καρνέζη- Ρέτσο Παπαδόπουλο Παπασταθόπουλο Τζαβέλλα – Ζέκα Τζιόλη – Μάνταλο Φορτούνη Χριστοδουλόπουλο- Μήτρογλου ( 4-4-1-1 ή 4-2-3-1) ** ΄Ητοι πραγματικότητα η επιστροφή του Λάζαρου (αντί για τον Σταφυλίδη, που χρησιμοποιήθηκε στην Λευκωσία), για να τονιστεί η επιθετικότητα της ομάδας * Πάλι δεξί μπακ ο Ρέτσος, αντί για τον Τοροσίδη, που έχει πρόβλημα τραυματισμού ** Για τον Μανωλά δεν χρειάζεται να θυμίσουμε εμείς, ότι «καθαρίζει» απόψε με τις κάρτες, για να είναι έτοιμος στα μπαράζ.
*** Πάρα πολύ χαρακτηριστικό, ότι από τους πιο πάνω έντεκα, οι μόνοι, που δεν έχουν συνδεθεί με γερμανικά γήπεδα, είναι οι Ζέκα, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος! ** ΄Οσο καμία προηγούμενη Εθνική Ελλάδος η τωρινή «γερμανοκυριαρχείται», όπως το επιδιώκουν αφενός ο «εθνικός μάνατζερ», Πολ Κουτσολιάκος, αφετέρου ο Μίκαελ Σκίμπε- που είναι «τρομερά» ανασφαλής, για το αν θα τον κρατήσει η νέα ΕΠΟ…΄Αλλωστε αντίθετα από τον μόνιμα πολυευνοούμενο Κώστα Τσάνα, ο «Μιχάλις» δεν έχει κληθεί για την επέκταση (ως το 2019) του συμβολαίου του.
Μπέζτζακ και Κάτανετς!
«ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ, η Αθήνα σ΄ ευχαριστεί», μη ξεχάσει να στείλει διαδικτυακό μήνυμα ο Βαγγέλης Γραμμένος στον ομόλογο του της Ομοσπονδίας Σλοβενίας… * Μόνο, που ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να προσέξει την ώρα, που θα αποστείλει το μήνυμα μη τυχόν και πέσει πάνω σε ώρα, που ο δήμαρχος Στυλίδας- ηθοποιός (= πρωταγωνιστεί τώρα στο τηλεοπτικό «Τατουάζ») , Απόστολος Γκλέτσος , επιδίδεται σε αυτό , που ρώτησε την Ελένη Μενεγάκη, κατά την παρουσία της, στην προχθεσινή εναρκτήρια, για την εφετινή σεζόν, εκπομπή της, στο «΄Αλφα». Τη ρώτησε: «Γιατί εσύ δεν κάνεις σεξ από το διαδύκτιο;»! Και η Ελένη (…δήθεν ή πράγματι απροετοίμαστη και δήθεν ή πράγματι όχι για την σκοπιμότητα της τηλεθέασης) «έμεινε με το στόμα ορθάνοικτο» (= άφωνη)!
*** Λοιπόν, από την ισοπαλία- έμμεσα σούπερ δώρο της Σλοβενίας, προς την Εθνική μας, τα εξής:*Γνωστός μας ο χρυσός σκόρερ της Σλοβενίας, στο 2-2 με την Σκωτία. Ο Μπέζτζακ (52΄, 72΄), επιθετικός της Ριέκα, η οποία αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό, στα προκριματικά των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και που είναι τώρα αντίπαλος της ΑΕΚ, στον ΄Ομιλο του Γιουρόπα Λιγκα.
* Γνωστός μας και ο τεχνικός της Σλοβενίας. Ο Κάτανετς, που αγωνίστηκε στόπερ στον Ολυμπιακό, μετά γύρισε ως προπονητής, αλλά του στοίχισε την άμεση απόλυση μια δήλωση του, πως δεν είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση του τίτλου, από την πειραϊκή ομάδα! * Αυτή η δήλωση και αυτή η απόλυση του Κάτανετς από τότε επαναλαμβάνονται συχνά- πυκνά από ανθρώπους του «αυτοκρατοράτου» του Πειραιά!
Πατέρας και γιος Λουτσέσκου
ΜΙΡΤΣΕΑ Λουτσέσκου για την ώρα , στο τιμόνι της Εθνικής Τουρκίας, …όπως ο Ραζβάν στον ΠΑΟΚ! ** Πατέρας και γιος «συμβαδίζουν» στη μετριότητα, ως πενιχρότητα. Με τον Μιρτσέα να έχει χάσει την πρόκριση μέσα στην Τουρκία, από το βροντώδες 3-0 με την Ιρλανδία, ενώ το χθεσινό 2-2 στην Φινλανδία δεν σήμαινε τίποτε ** Ο άλλοτε πανίσχυρος τεχνικός ηγέτης της Αγίας Πετρούπολης τα έχει βρει μαύρα κι άραχλα, στην Εθνική του Ερντογάν, αλλά είναι τόσα πολλά τα χρήματα, που μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του, ώστε … «σιγά μη κάτσει να σκάσει»! Κι αφού από προπονητική δόξα «έχει για να την διαβάζουν ακόμη και τα δισέγγονα του» * Το αντίθετο ο γιός του «σκάει και υποφέρει» στον ΠΑΟΚ, γιατί εκεί πραγματοποιεί το πρώτο μεγάλο άλμα της καριέρας του, μετά την κατά κάποιο τρόπο «προθέρμανση» στον Χριστο-Πανοπουλική Ξάνθη ** Και μη νομιστεί για υπερβολή, πως ο Ραζβάν βρίσκεται υπό «πολλαπλάσια» πίεση από όση ο πατέρας του. Γιατί ο ΠΑΟΚ θέλει οπωσδήποτε πρωτάθλημα κι ακριβώς αυτό αναγκάζεται, ο Ραζβάν, να υπόσχεται σε «καθημερινή βάση», προς τον απαιτητικότατο Ιβάν και το μόνιμα υπό δυσφορία και μιζέρια πολυπληθές οπαδιστικό «ασπρόμαυρο» κοινό –συνεπικουρούμενο από τα «φλογοβόλα» τοπικά ΜΜΕ!
Αναμενόταν η απόσυρση
ΝΕΟ, που δεν ξάφνιασε και πολλούς. Ότι ο Ισίδωρος Κούβελος γνωστοποίησε χθες, πως δεν πρόκειται να εκθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ** Ο χρόνος είναι ο πιο σοφός δάσκαλος, είναι όσο και ο καλύτερος γιατρός * Υπήρξε, για την οικογένεια και το χθεσινό πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός, όπου η νύφη της συζύγου του (Ντόρας Μπακογιάννη), η καταξιωμένη τηλεγούμαν Σία Κοσιώνη, έφερε στον κόσμο το πρώτο αγοράκι τους-καρπό του πρόσφατου γάμου της με τον γιο της Ντόρας * Ευτυχία, προπάντων για οικογένειες αυτού του οικονομικού μεγέθους , φυσικά και αυτού του πολιτιστικού επιπέδου.
*** ΝΕΟ από την επικαιρότητα και ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ισπανοί διαδήλωσαν υπέρ της μη ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας ** Πόσοι από αυτούς να βγήκαν στους δρόμους γιατί στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους είχαν …την ανησυχία, πως χωρίς Μπαρτσελόνα δεν θα βλέπουν κι απολαμβάνουν τον Λινοέλ Μέσι;
*** ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στο «πρέσιγκ ψηλά», που εφαρμόζουν από την πρώτη στιγμή, εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ ** Το «Α-Ω» πρώτο προειδοποίησε για … «το χαμένο ματς», για τον Βασίλη Κωνσταντίνου.
*** ΔΕΝ έγινε του Άρη η επιθυμία. Η χθεσινή κλήρωση, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου μπάσκετ, να του στείλει στο Αλεξάνδρειο την ΑΕΚ… Με τον Ολυμπιακό θα χρειαστεί να δώσει τον πάρα πολύ δύσκολο αγώνα , τον πληγωμένο Ολυμπιακό από την προιχθεσινή ήττα του ** Ο αρχισυντάκτης μπάσκετ της ΕΡΤ3, Πάρης Καλημερίδης, έκανε την ευχή (για ΑΕΚ), αλλά δεν εισακούστηκε.
Ο Χρήστος Πανόπουλος = «Ξάνθη»!
ΞΑΝΘΗΣ γιορτή, για τα 50 χρόνια του συλλόγου. Οργανώθηκαν εκδηλώσεις, με τον δήμαρχο όνομα-και πράμα, ήτοι τον (Μιχάλη) Δημαρχόπουλο να δίνει τον δικό του τόνο * Φυσικά , ο πρώτος και καλύτερος, ήταν ο δημιουργός του 20χρονοιυ ποδοσφαιρικού θαύματος της ακριτικής πόλης, ο Χρήστος Πανόπουλος ** Είτε χάρη στο «σκριν» της χορηγού της ΠΑΕ, της αυτοκινητοβιομηχανίας Σκόντα, είτε χωρίς αυτή (στα τελευταία δύο χρόνια) ο κ.Πανόπουλος είναι μεν ο πιο … «περίεργος» (= το προσωνύμιο, που του έχουν κολλήσει), αλλά πρώτιστα και μέγιστα είναι – κατά την εκτίμηση του «Α-Ω» - ο πιο σταθερός, ο πιο παραγωγικός, έξυπνος, συγκροτημένος, πρωτοποριακός, πετυχημένος μετοχο-διοικητικός ηγέτης, που έχει αναδείξει (σε αυτές τις δύο δεκαετίες) το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο!
*** Η εκτίμηση μας ίσως να έχει ακόμη πιο μεγάλη αξία, αν σας διαβεβαιώσουμε, ότι όλο αυτό το διάστημα έχουμε μιλήσει μόνο τηλεφωνικά δύο, το πολύ τρεις φορές. Από κοντά , αν μας δει, το πιο πιθανό, ότι δεν θα μας γνωρίσει. Αν ζούσε ο κοινός φίλος μας, ο δημοσιογράφος-δικηγόρος, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, θα μας σύστηνε!
*** Χρήστος Πανόπουλος = «Ξάνθη»!
Σαν να μη έγινε το «ντέρμπι»
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ χθες η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1ης κατηγορίας, με το Λαύριο να υποτάσσει εύκολα την Κύμη, με 78-65 ** Μη περιμένετε, πως το πρώτο, που θα διαβάσετε θα είναι για το ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού 68-71! * ΄Όχι, βασικά και κύρια γιατί αρνούμαστε να το αποκαλέσουμε «ντέρμπι» από την στιγμή, που οι εξέδρες «ήταν νεκρές» ** Δεν είναι μέτρο σωστό , δεν είναι αθλητικογενές, δεν είναι δίκαιο το να τιμωρούνται οι παίκτες, οι προπονητές, οι ορθόδοξες διοικήσεις, οι νορμάλ φίλαθλοι- οπαδοί και σε τελική ανάλυση όλο το άθλημα, όλο το πρωτάθλημα (ή το κύπελλο), με το «άδειο γήπεδο»! ** Είναι μεσαιωνικός , οπισθοδρομικός, σαδιστικός τρόπος τιμωρίας των πάντων, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα όποια επεισόδια, αυτό το μέτρο με την ποινή «κεκλεισμένων των θυρών» ! * Ακόμη και η παμφάγος Τηλεόραση, που είναι η μόνη, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο εξοντωτικό, αναχρονιστικό, αντιπαιδαγωγικό μέτρο, κατά βάθος θα ήθελε και προχθές η φωνή του περιγραφέα της «να μισακουγόταν», λόγω «της εκκωφαντικής ανάσας»- του δείγματος ζωής του αθλήματος και του αγώνα – από τις γεμάτες εξέδρες.
*** Για το «Α-Ω» σαν να μη έγινε ποτέ αυτό το ματς και πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για τις δύο υπερδυνάμεις, τις οποίες θέλει να τις βλέπει όλη η Ευρώπη, για να κρίνει και για να μαθαίνει !
Ιεροσυλία στο Μαρούσι!
ΠΕΙΤΕ μας αναχρονιστικούς, πεπερασμένης νοοτροπίας και ό,τι άλλο σχετικό. Θα το δεχτούμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως δεν θα επαναστατούμε, δεν θα εξοργιζόμαστε, δεν θα μας καταλαμβάνει τάση για αναγούλα, όταν είμαστε στο ΟΑΚΑ - δίπλα μας ήταν ο Στέλιος Σεραφείδης και μισό μέτρο πιο αριστερά οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες της «΄Ενωσης», Βαγγέλης Δερμανούτσος, Νίκος Νεσιάδης , Αντώνης Πανταζής (και Σπόρτιγκ) , ενώ μόλις πιο πίσω ο φιλαθλοφίλαθλος(!) της ΑΕΚ, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης … Είμαστε στο ΟΑΚΑ και μέσα στο παρκέ βλέπουμε πέντε μαύρους παίκτες , ως ομάδα της ΑΕΚ ** Προσοχή: το μαύρους καμία σχέση με ρατσιστικά, ακριβώς το ίδιο θα γράφαμε, αν ήταν πέντε λευκοί, αλλά Αμερικανοί, Αφρικανοί, Ασιάτες , Αυστραλοί και ΟΧΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ , έστω οι τρεις από αυτούς! ** Ακριβώς το ίδιο γράφουμε και για τον Κόροιβο, στην εκπληκτικά άνετη νίκη του, με 71-55 κατά του ΄Αρη, του προερχόμενου από την επιτυχία, στο Κύπελλο, σε βάρος του ΠΑΟΚ!
*** Πεντάδες με όλο ξένους και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, στο Μαρούσι, και ο Ντίνος Καλαμπάκας, στην Αμαλιάδα ! ** Εννοείται όχι επί 20 ή 40 λεπτά, με όλο και μόνο Αμερικανούς, δεδομένου, ότι αυτό δεν συμβαίνει στο μπάσκετ, δεν χρειάζεται να κάνουμε σχετική ανάλυση. ΄Όμως, ακόμη και για ένα λεπτό (!) όλο ξένοι, προπάντων σε μια ΑΕΚ, με την αθάνατη μπασκετική υπερελληνικότατη ιστορία- παράδοση (= ιδέ Κυπελλούχος Ευρώπης 1968), αλλά και σε ημέρα , που είχε πεθάνει (πριν από 4 χρόνια) ο μεγαλύτερος-μεγιστότερος αθλητής της όλων των εποχών , ο Γιώργος Αμερικάνος, έ, όχι,. ΟΧΙ, όχι, ΟΧΙ! Το «μαύρο γεγονός» συνιστούσε και ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!
Δύο εντελώς αταίριαστα πράγματα
ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ο Βασίλης Κικίλιας, που δημοσιοποίησε το ειδύλλιο του με την Τζένη Μπαλατσινού, πρώην σύζυγο του Πέτρου Κωστόπουλου και μητέρα τριών παιδιών ** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως να ενοχλήθηκε από τον θόρυβο, αλλά θα θεώρησε κι επιζήμιο για τη Νέα Δημοκρατία, ένα στέλεχος, με πολυπροβαλλόμενη θέση, να είναι θέμα στα κουτσομπολίστικα εφημεριδο-περιοδικά και στις «μεσημεριανές» της τηλεόρασης. Το έκρινε μάλλον για πλήγμα στην σοβαρότητα του Κόμματος και σε ημέρες, που μέσα στην Βουλή γίνονται μάχες- «σφαγές», για άλλα θέματα, τα οποία συσχετίζονται με την ελληνική κοινωνία (= προπάντων περί τη νομιμοποίηση της αλλαγής φύλου). ΄Ετσι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με το πρόσχημα για ευρύτερες μεταβολές στο Επικοινωνιακό επιτελείο , αντικατέστησε τον ορθοπεδικό, παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου βασικά και μετά στην ΑΕΚ ( με την οποία πανηγύρισε πρωταθληματικό τίτλο) από Εκπρόσωπο Τύπου. Στην θέση του ορίστηκε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη (=μάλλον υποψήφια για βουλευτής στην Β΄ Αθηνών) και η αλλαγή θα ισχύει επίσημα από την ερχόμενη Παρασκευή * Με τον «μπασκετικό» να αποσπάται σε Τομεάρχης στο Εθνικής ΄Αμυνας (=αντί για τον αντιπρόεδρο ΄Αδωνη), κατά το ρεπορτάζ της ΝΔ αρεστό (δήθεν;) «χαρτοφυλάκιο» στον ίδιο, λόγω της εμπειρίας του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης ** Αλλαγή και στην Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του Κ.Μητσοτάκη, με ανάθεση στον δημοσιογράφο Κώστα Ζούλα (= με τον Λαζαρίδη μάλλον υποψήφιο βουλευτή στην Θεσσαλονίκη) ** «Ψαλλιδισμένα σιρίτια» για τον ΄Αδωνη Γεωργιάδη, όχι…γιατί απέτυχε ως φαν της πολυμετοχικότητας του Παναθηναϊκού του, αλλά επειδή, παρότι φουλ «πράσινος», είναι το «κόκκινο πανί» για πολλούς «συμπαίκτες του», αφού έχει καταληφθεί από αμόκ αυτοπροβολής και «χώνει τη μύτη του παντού»!
Αν συμμετάσχει ο Τέρενς Κουίκ!
ΣΤΙΣ ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται και από τους ΑΝΕΛίστες Πάνο Καμμένο, Κοτζιά. ΄Ισως και από τον Τέρενς Κουίκ, τον άριστο γνώστη της αγγλικής γλώσσας και πρώην αθλητικό συντάκτη ** Ο Τέρενς θα πήγαινε και σε κανένα αγώνα του ΝΒΑ , αν μάλιστα συνέπιπτε (= περί την 18η Οκτωβρίου) με παρουσία στην ίδια πόλη των Μπακς Μιλγουόκι ** Διετέλεσε δαιμόνιος ρεπόρτερ, ο Κουίκ. Τον έχουμε ζήσει από κοντά, σε χρόνια επαγγελματικής συνύπαρξης, γι΄αυτό είμαστε σίγουροι, πως αν ο πρωθυπουργός έχει μαζί του και τρίτο ΑΝΕΛίστα, θα δει ξαφνικά μπροστά του …τον Γιάνναρο Αντεντοκούμπο!
*** Αξέχαστο, από τον αθλητικο-συνάδελφο Τέρενς , έχει μείνει το φωτογραφικό στιγμιότυπο, όπου κρατούσε στιλό μπικ και σημειωματάριο, για συνέντευξη με τον Βικ Μπάκιγχαμ, προπονητή στον Εθνικό και μετά στον Ολυμπιακό… * Με το στιγμιότυπο να είναι …μέσα στην θάλασσα (!), στα ρηχά του Αστέρα Γλυφάδας! * Μοναδική συνέντευξη, που κάθε άλλο παρά ο Τέρενς , χάρη στην ευχέρεια του με τα αγγλικά, «τα έκανε θάλασσα»!
Η Νέα Υόρκη και το «παντού Έλληνες»
ΤΡΑΜΠ στόχος επιθέσεων από αντιπάλους του, στις ΗΠΑ, ότι έχει μετατρέψει σε «παιδική χαρά» τον Λευκό Οίκο! Για δες την ώρα, που βρήκαν να προσάπτουν αυτό το μειονέκτημα στον Αμερικανό Πρόεδρο. Δηλαδή, ποιοι είναι… «οι παίδες της χαράς»; Οι ΄Ελληνες; ** Αν αυτούς εννοούν, τότε η δική μας τοποθέτηση: Τον κακό-τον κάκιστο- τον μαύρο κι άραχλο καιρό τους! ** Αν οι αχρείοι προτιμούσαν το ζεύγος Ερντογάν, αντί για το ελληνικό, για να φιλοξενούσε ο Ντόναλντ και η Μιλένα, στον Λευκό Λευκό, τότε «ας φάνε κατακέφαλα» τις μπουνιές και τις κλωτσιές, από τον Τουρκαλά, που φυλακίζει Αμερικανούς αξιωματούχους – με τον Τραμπ αναγκασμένο από χθες να του απαντάει με κατάργηση της βίζας.
*** Συγκρατήσαμε τον (=εύλογο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις) «πολιτικαντισμό» του Τραμπ, ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα, ότι: « Αγαπάω τη Νέα Υόρκη, στην οποία όπου και να πηγαίνω συναντάω Έλληνες»! ** Κουβέντα, βέβαια, από τον κιτρινοκοκκινομάλλη πλανητάρχη, ότι σε λίγο καιρό…αποκλείεται να συναντώνται Έλληνες , παρά μόνο Αμερικανοί, στις ομάδες μπάσκετ της Α1ης κατηγορίας!
Βρήκε ιδανική βραδιά ο αντι-Σοϊμπλετιστής!
ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ, ως πολιτικός, ο Σόϊμπλε! Αυτή την βεβαιότητα έχουν σχηματίσει οι 99, στους 100 Έλληνες, που δυστυχούν! Γι΄αυτό και … «το άναμμα πυρσών στις εξέδρες» από όλους μας , από το γεγονός του τερματισμού της 8χρονης θητείας του, ως «γκαουλάϊντερ» υπουργός Οικονομικών, με πάθος του, να υποχρεώσει την Ελλάδα σε Grexit, σε έξοδο από το ευρώ, για επιστροφή στην δραχμή ** Το πόσο πωρωμένα ανθέλληνας είναι φάνηκε και με δηλώσεις του, με την ευκαιρία της αποχώρησης του, όπου περηφανεύτηκε, γιατί, ως πολιτικός, πάσχισε να στείλει την Ελλάδα «σε άδειες εξέδρες», σε «τιμωρημένη έδρα», θαρρείς και οι ΄Ελληνες περνάνε έστω μία ημέρα χωρίς πια τον πανικό και τον τρόμο πάνω από το κεφάλι τους, πως θα χάσουν (=μετά από τα χρήματα τους, μισθούς, συντάξεις) και ό,τι δεν είναι σε χαρτί (= χρήμα), αλλά σε τσιμέντο, πέτρες, κεραμίδια… Δηλαδή και το σπίτι τους, καμωμένο σε προηγούμενα παραγωγικά χρόνια, με ιδρώτα και αίμα…
*** Φυσικά δεν ήταν διόλου τυχαίο γεγονός, ότι παράλληλα με την μετάθεση του μιαρού ανθέλληνα, από το Οικονομικών στην γερμανική Βουλή, ότι χθες βράδυ ο Γιάννης Βαρουφάκης παρουσίασε, στο Γκάζι, το νέο βιβλίο του (= θα γυριστεί και σε ταινία)! ** Με τον πρώην υπουργό (= τον πλέον αμφιλεγόμενο της εποχής διακυβέρνησης της Ελλάδος, από Σύριζα και ΑΝΕΛ) να βγάζει το άχτι του εναντίον του Σόϊμπλε, που «με άλλα όπλα» (= την οικονομία, αντί για τα Χιτλεροτάνκ) να κατακτά , να ισοπεδώνει, την πιο ιστορική και όμορφη «γωνιά» της Νοτίου Ευρώπης ** Καλά τα είπε, σε λογίδριο του, πριν από την παρουσίαση του βιβλίου (= κατά το ρεπορτάζ στο δελτίο- Νίκου Χατζηνικολάου, στον Αντένα), ο άκρατα αντι-Σοϊμπλετιστής, Γιάννης Βαρουφάκης.
Γεωργιανός, αν ο διάβολος σπάσει το πόδι του
ΦΥΣΙΚΑ καλώς εχόντων των πραγμάτων στο αποψινό ματς της Εθνικής δεν θα χρειαστεί «ούτε σπόρος από το καρπούζι», που θα κόψει ο διαιτητής… * Όμως, για καλού- για κακού κι επειδή η μπάλα είναι άτιμο θηλυκό και δεν ξέρεις, αν πίσω από τις εστίες του «Γ.Καραϊσκάκης» θα κρύβεται καμιά «λακκούβα» αλά- Νησιά Φερόες, θα έχουμε Γεωργιανό διαιτητή. Συμπατριώτη του Ιβάν (που δεν έχει μυστικό , ότι γεννήθηκε στην Γεωργία) ** Τον λένε Γκιόργκι Κρουασβίλ ** «Γιωργάκις» κι αυτός… ** Αχρείαστος, πάντως, να είναι, όσο κι αν το Γιβραλτάρ θα έχει έλθει περισσότερο για να επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολις και να δοκιμάσει τα σουβλάκια, από το «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι (= στέκι και του Κώστα Καραμανλή, αλλά και πολλών αθλητικών προσωπικοτήτων) ** Με τον Γεωργιανό καμία, μα καμία ανησυχία, για το τελικό αποτέλεσμα, μόνο για την πιθανότητα μη τυχόν και ο διάβολος σπάσει το πόδι του… ** Όπως δεν είχαμε και την παραμικρή με τον Ισπανό, στην Λευκωσία. Τον Αλμπέρτο Μαγέχιο, που «μας φρόντισε» ακόμη και για το σβήσιμο καρτών, Μανωλά, Σάμαρη, Δώνη (= τους δύο τελευταίους γι΄αυτό τους έβαλαν, ως αλλαγές, οι Τσάνας- Σκίμπε,για να διανύσουν απόψε την μια αγωνιστική, από τις κάρτες, και να είναι παρόντες στα μπαράζ , που θα γίνουν 9-10-11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς 12-13-14 του ίδιου μήνα.)
Αιδώς, «φύλα»ρχοι, για το φύλο!
ΧΑΜΟΣ και χθες με τα κόμματα στην Βουλή να ασχολούνται με το νομοσχέδιο- Σταύρου Κοντονή για το δικαίωμα αλλαγής φύλου σε άτομα από 15 χρονών και πάνω. Και …φυσικά με τα Κανάλια να το έχουν για βασικό θέμα τους, να αφιερώνουν συζητήσεις και παρασυζητήσεις, σχόλια και παρασχόλια, ρεπορτάζ και παραρεπορτάζ! ** Αλλά φευ για τους κατασκευαστές όλου αυτού, του «φοβερού» θορύβου, να παριστάνουν, ότι δεν καταλαβαίνουν, πως ο ελληνικός λαός… «τους έχει καταλάβει»! * Δηλαδή, πως βάζουν τον κατάσχημο-καμπούρη Κουασιμόδο να ξημεροβραδιάζεται σκαρφαλωμένος στο καμπαναριό της Παναγίας των Παρισίων και να κτυπάει τις γιγαντοκαμπάνες, για να εκδηλώνει έτσι τον έρωτα του προς την αγαπημένη του… ** Με «Κουασιμοδισμό» προσπαθούν να μας αποπροσαναταλίσουν από την τραγική κατάσταση, στην οποία (= όλοι τους- μα όλοι τους- υπεύθυνοι !) έχουμε περιέλθει εξ αιτίας των θηλειών, που έχουν περάσει στον λαιμό μας , προπάντων μέσω τραπεζών.
*** Το θέμα με την αλλαγή φύλου είναι κολοσσιαίο και δυστυχώς αυτό έχει πάρει σειρά, για τωρινή επιλογή τους, προκειμένου να ρίξουν , με τις χούφτες, άμμο στα μάτια του καταπτωχευμένου ελληνικού λαού!
*** Αιδώς, «φύλα»ρχοι!
Η Μικράς Ασίας 1 και η ΑΕΛ στο Χαριλάου
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ «βαθμού 10», από τους ΠΑΟΚτσήδες, απέναντι στην ενδεχόμενη «παγίδα», που τους στήθηκε, από την ΑΕΛάρισας, μέσω του φιλικού αγώνα στο Χαριλάου! ** Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην «βυσσινί» Arena FC , ο Αλέξης Κούγιας έστειλε την ομάδα του στην Θεσσαλονίκη, σε φιλικό με τον αιώνιο αντίπαλο του ΠΑΟΚ ** Ο ηγέτης της ΑΕΛ δεν λογάριασε τον κίνδυνο, μήπως οι γνωστοί για την εκδικητικότητα τους «ασπρόμαυροι» θα έστηναν καρτέρι στο θεσσαλικό «άτι», για να ανταπέδιδαν τουλάχιστο «το φτύσιμο» , για λογαριασμό του παίκτη τους, Ελ Καντουρί… ** Ο μεγαλοδικηγόρος το έπαιξε «παράτολμο ρίσκο»; ΄Η μήπως υπολόγιζε στην πιθανότητα για εκδικητική πράξη, για αντίποινα, οπότε από πεζός (=αφού στο έδαφος έγινε το επεισόδιο, μετά την λήξη του ισόπαλου αγώνα…) θα περιερχόταν αυτόματα σε κατάσταση «καβάλα στο βυσσινί άτι»; ** ΄Όμως, δεν έγινε το παραμικρό. Χίλια στα εκατό η Μικράς Ασίας 1 είχε ασχοληθεί με το θέμα και ποδηγέτησε τους σκληροπυρηνικούς, από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, να μη ασχοληθούν ούτε κατ΄ ελάχιστο με το φιλικό ΄Αρης – ΑΕΛ (έληξε 1-0 με γκολ του Βορειοπειρώτη Ντούνη) ** Πολιτική σωφροσύνης από μέρους των αξιωματούχων του καθεστώτος- Σαββίδη, ώστε να μη προσφερόταν, σαν δώρο-όπλο, «ούτε σφεντόνα» στον δεινό επαγγελματία της χειμαρρώδους επιχειρηματολογίας, Αλέξη Κούγια.
Το Σάββατο στο Α’ Κοιμητήριο
ΩΡΕΣ με πολύ συγκινησιακή φόρτιση, το περασμένο Σάββατο πρωί, όσοι μαζευτήκαμε στο Α’ Κοιμητήριο, για να συμπαρασταθούμε στον Δημήτρη Δημητρίου, για το ετήσιο μνημόσυνο της συζύγου του, Γωγώς Κουμπούνη…* Μια ζεστή κουβέντα, σε αυτές τις περιπτώσεις, προς το άμεσα συγγενικό πρόσωπο και κατά δεύτερο λόγο προς τα έμμεσα, είναι βάλσαμο για την ανακούφιση, που έχει ανάγκη εκείνος, που πενθεί… ** Φυσικά παραβρεθήκαμε κι εμείς, μαζί με τη σύζυγο μας, την Κυριακή. Γιατί παράλληλα με την συναδελφικότητα και τη φιλία με το Ντούντου, υπήρχε ως επί πλέον λόγο, για να ήμασταν οπωσδήποτε εκεί, ότι η Γωγούλα ήταν γεννημένη τον ίδιο χρόνο με την δική μας, την Έλλη (ΦΩΤΟ - ΕΝΘΕΤΗ). * Σύμπτωση και ότι έκαναν το ίδιο επάγγελμα, με την Έλλη να έχει διαπρέψει στο δικαστικό ρεπορτάζ, με την Γωγώ «να έχει πάρει πρωτάθλημα» στο αθλητικό…* Δυστυχώς, είχαν και το πολύ ίδιο βιαστικότατο φευγιό... Με αυτή τη σκέψη να την κυριεύει, η Κυριακή μπροστά στο μνήμα της λατρεμένης του Ντούντου, κατά το τρισάγιο, ήταν επόμενο πως « ξεπέρασε» εμάς, τους τρίτους, σε ευαισθησία και με πάρα πολλή διακριτικότητα, για να μη γινόταν αντιληπτή, ξέσπασε. Όμως τόσο ο συνάδελφος μας, ο Στράτος Μακρής, όσο και ο προπονητής, Στάθης Σταθόπουλος, με τους οποίους είχαμε σχηματίσει, λίγα μέτρα πιο πέρα, ένα «πηγαδάκι», είδαν… Κουνήσαμε μελαγχολικά το κεφάλι και για να μη ξύσουμε βαθιά καμία πληγή «δήθεν» γυρίσαμε την κουβέντα για το βραδινό παιχνίδι, που θα γινόταν στην Λευκωσία, φυσικά με την υπερβεβαιότητα όλων μας, ότι … «το 1-2άρι, σαν το 12άρι, της Κύπρου, η Εθνική μας τόχε στο τσεπάκι της» * Η κουβέντα για το ποδόσφαιρο πάντοτε βοηθάει, για να βγαίνουμε από το οποιασδήποτε μορφή «αδιέξοδο» ** Ο Ντούντου πλησίασε, για να ευχαριστήσει για την παρουσία μας… Αλλά το αυτονόητο, που ακολουθεί, αμέσως μετά τα θερμά συλλυπητήρια, είναι η παρότρυνση: «Δημήτρη, και τώρα η μπάλα ξανά στην ‘‘σέντρα’’ …Και με το βλέμμα σου μπροστά, στην επίθεση, αλλά χωρίς ούτε για μια στιγμή η σκέψη να αποσυνδέεται από ό,τι βρίσκεται πίσω, στην πλάτη σου…»!
*** Τι διαπιστώσαμε και αυτό, το πολύ ειδικό Σάββατο; Ο Ντούντου είναι από πολύ γερό «σκαρί». Αντέχει ακόμη και μπροστά σε «κυκλωνο-τυφώνες» της ζωής …Κι αφού έχει συμβάλλει, για να σκληραγωγηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, το επάγγελμα, που μας άρεσε και που «μας έτυχε», για να κάνουμε – όπως «το φιλοσοφήσαμε» και με τον Στράτο Μακρή, κατά την περπατησιά στο δρομάκι του Κοιμητηρίου, ως την έξοδο. Ως εκεί όπου η τελευταία διαδικασία, στο «τελετουργικό» του μνημόσυνου, ήταν «ο πικρός καφές», για περαιτέρω εξοικείωση μας προς ό,τι το φαρμακερό-σαν σκέτο δηλητήριο από οχιά!- είμαστε ποτισμένοι...