21/07/2025
Μπάσκετ | Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 - 21:30

Τιμωρός της επιπολαιότητας του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός!

Νίκησαν 71-68 στο ΣΕΦ οι «πράσινοι» και πήραν προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας * Δικαίως διαμαρτύρονται οι Πειραιώτες για φάουλ στον ΜακΛίν στο φινάλε

Ξεκίνησε τη σεζόν όπως άρχισε την προηγούμενη, δηλαδή με μπρέικ στο ΣΕΦ. Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε το βράδυ της Κυριακής (8/10) τη νίκη 71-68 κόντρα στον Ολυμπιακό σε ματς κεκλεισμένων των θυρών για την πρεμιέρα της Α1.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ανέτοιμες, όπως ήταν λογικό, είχαν νεκρά διαστήματα και αρκετά πράγματα που θα κληθούν να βελτιώσουν στη συνέχεια και στις λεπτομέρειες οι «πράσινοι» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα που τους δίνει και προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Σπανούλη και Ρόμπερς και φάνηκαν πιο σοβαροί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Είχαν ένα μικρό προβάδισμα διαρκώς, αλλά έπαθαν μπλακ άουτ στο φινάλε και το πλήρωσαν. Να σημειωθεί, παρεμπιπτόντως, ότι διαμαρτύρονται σωστά για φάουλ του Σίνγκλετον στον ΜακΛίν στα 3'' πριν τη λήξη του αγώνα.

Σημαντική νίκη ψυχολογίας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάτησε γκάζι στο φινάλε και πήρε το παιχνίδι κυρίως λόγω των μεγάλων σουτ των Σίνγκλετον και Ρίβερς. Ο τελευταίος ήταν ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς, ενώ από κοντά ήταν και ο Καλάθης. Θετικοί οι Γκιστ και Σίνγκλετον. Τόμπσον και ΜακΛίν άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις για τους γηπεδούχους. Σε ρηχά νερά από τη μία ο Στρέλνιεκς και από την άλλη ο Ντένμον.

Πολύ κοντά ήταν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός σκόραρε κυρίως δίνοντας την μπάλα στον Πρίντεζη, ενώ από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός στηριζόταν στη δημιουργία του Καλάθη και δευτερευόντως στις φάσεις που έπαιρναν πάνω τους Γκιστ και Σίνγκλετον. Ένα τρίποντο του Μάντζαρη, όμως, και δύο βολές του Πρίντεζη αρκούσαν για να πάει έστω και στο +1 στη λήξη της περιόδου ο Ολυμπιακός.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ρίβερς να ανεβεί και να τραβήξει στο σκοράρισμα τους φιλοξενούμενους, ενώ για τους γηπεδούχους εκείνοι που μπήκαν δυνατά ήταν οι ΜακΛίν και Τόμπσον. Ο Ολυμπιακός με τον δεύτερο πήγε κάποια στιγμή στο +4, αλλά γρήγορα ήρθε η «πράσινη» αντίδραση. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, όμως, είχαν τον έλεγχο και έκλεισαν το ημίχρονο στο +4.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός με πέντε διαδοχικούς πόντους του Αντετοκούνμπο ισοφάρισε γρήγορα το ματς και πέρασε στη συνέχεια και μπροστά. Δεν είχε, όμως, σταθερό παίκτη στο σκοράρισμα σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Για τους «ερυθρόλευκους» ο ΜακΛίν βρήκε ρυθμό, ήταν πολύ καλός κάτω από τα καλάθια και τους έδωσε στο φινάλε του δεκαλέπτου το προβάδισμα με 54-52.

Κάπου εκεί ήρθε ο Τόμπσον για να πάει τη διαφορά στο +9 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να μειώσει κάτω από τους επτά αλλά μετά το 66-58 όλα άλλαξαν. Δύο τρίποντα από Σίνγκλετον και Ρίβερς έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού και αμέσως μετά οι «πράσινοι»πέρασαν μπροστά με δεύτερο τρίποντο του Ρίβερς. Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε, ο Καλάθης έκανε το 66-69 και στα 3'' πριν τη λήξη ο ΜακΛίν έβαλε καλάθι και δεν του δόθηκε φάουλ. Στη συνέχεια ο Γκιστ πήγε στις βολές και έγραψε το τελικό 68-71.

Tα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 8 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2/7 τρίπ.), Τόμσον 13 (1/5 τρίπ.), Πρίντεζης 8 (1/7 σουτ, 6 ριμπ.), ΜακΛιν 18 (7/9 δίπ.), Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14 (6/10 δίπ., 0/4 τρίπ., 2/2 βολ., 8 ριμπ., 7 ασ., 3 κλεψ.), Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (2/10 σουτ, 5 ριμπ.), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: