13/12/2025
Ισπανία | Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 - 13:27

Ζήτησε την αναβολή της αναμέτρησης με τη Λας Πάλμας η Μπαρτσελόνα

Το αίτημα στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έρχεται λόγω των όσων συμβαίνουν με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ιστορική ημέρα είναι για την Καταλονία η Κυριακή (1/10), καθώς διεξάγεται υπό μεγάλη ένταση το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.

Η Μαδρίτη αρνείται να το αναγνωρίσει, κρίνοντάς το παράνομο, με την Αστυνομία να προσπαθεί με τη βία να σταματήσει τους ψηφοφόρους από το να φτάσουν στις κάλπες.

Μέσα σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση, η Μπαρτσελόνα κατέθεσε το πρωί της Κυριακής αίτημα στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητώντας την αναβολή της αναμέτρησης με την Λας Πάλμας που είναι προγραμματισμένη για τις 17.15 στο Καμπ Νόου.

Οι φόβοι για επεισόδια είναι μάλλον εύλογοι, με τους Καταλανούς να συγκαλούν έκτακτο συμβούλιο και να αναλύουν την κατάσταση.

Τελικά, αποφασίστηκε ότι το καλύτερο θα ήταν το ματς να μην διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες και είναι σε επαφές και με την ισπανική Λίγκα για να τους βοηθήσει να βρεθεί νέα ημερομηνία.

Την τελική απόφαση, πάντως, θα την πάρει η Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση των δυνάμεων ασφαλείας, τις οποίες συμβουλεύτηκαν και οι «μπλαουγκράνα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η Λας Πάλμας βάζει από τη μεριά της... λάδι στη φωτιά, αφού ξεκαθαρίζει ότι θέλει να γίνει κανονικά το ματς, με τους παίκτες της να φορούν μάλιστα φανέλες με την ισπανική σημαία στο στήθος, αντιδρώντας στο «παράνομο δημοψήφισμα».

Μοιραστείτε το: