Η ΑΕΛ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο σημαντικότερο σαββατιάτικο (30/10) ματς *Ο Παναθηναϊκός αναζητά επάνοδο στις νίκες φιλοξενώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα *Στα Χανιά αναμετρώνται Πλατανιάς και Παναιτωλικός
Πολύ ενδιαφέροντα ματς διεξάγονται στο πρώτο χρονικά σκέλος για την έκτη αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα. Όλα ξεκινούν στις 16:00 από τα Περιβόλια, όπου Πλατανιάς και Παναιτωλικός προέρχονται από σπουδαίες νίκες επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (1-0) και τους Αγρινιώτες να επιβάλλονται για δεύτερη φορά στην ιστορία τους κόντρα στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 2-0 στην έδρα τους. Οι Χανιώτες πάντως αναζητούν την παρθενική νίκη μπροστά στο κοινό τους.
Αρκετά χιλιόμετρα βορειότερα στις 18:15 διεξάγεται η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση που συνδυάστηκε από ήττα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό καλούνται να επιστρέψουν στις νίκες, ενώ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αναμένεται κοσμοσυρροή προκειμένου να υπάρχει έμπρακτη στήριξη από τους οπαδούς προς την ομάδα. Εξάλλου, μόλις μία μετρούν μέχρι στιγμής σε ένα κάκιστο ξεκίνημα μίας μεταβατικής περιόδου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε ν’ αποσπάσει την ισοπαλία για να ηττηθεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (1-0) στην άδεια Τούμπα. Οι Ηπειρώτες πάντως θα αναζητήσουν βαθμολογικό όφελος στο δεύτερο ματς – πρόκληση που ακολουθεί για εκείνους απέναντι στο «τριφύλλι».
Στην ΑΕΛ προέκυψε τρίτη αλλαγή προπονητή! Ο Τζάκι Ματάισεν παρέμεινε 11 ημέρες στην τεχνική ηγεσία αντικαθιστώντας τον Αντρέ Πάους με τον Άκη Μάντζιο ν’ ανακοινώνεται επίσημα και μία ημέρα αργότερα τον Ηλία Φυντάνη να προσλαμβάνεται στον πάγκο! Οι «βυσσινί» στηρίζονται στην εντός έδρας δυναμική τους, όπου έχουν κατακτήσει τους δύο βαθμούς συγκομιδής. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ καλείται να ανταποκριθεί στη Θεσσαλία και δείχνει να δυσκολεύεται μακριά από την Τούμπα, όπου καταγράφει δύο σερί νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα με κοινό σκορ το 1-0.
16:00 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ο Πλατανιάς περιόρισε τους χώρους στον Απόλλωνα Σμύρνης πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Ενσικουλού που άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο ισχύει άλλωστε και για τους Χανιώτες οι οποίοι πανηγύρισαν για πρώτη φορά επικρατώντας για μόλις δεύτερη φορά στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Πλέον, αναζητείται η νίκη σε επίπεδο εντός έδρας αγώνων προκειμένου να έρθει η ταχύτερη δυνατή επίτευξη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Εκτός πλάνων παραμένει ο γκολκίπερ Ομπερχάουζερ που υπέστη ρήξη χιαστών μαζί με τον επίσης τραυματία Στάμου. Ανέτοιμοι κρίθηκαν οι Ντικαμονά και Καρυπίδης.
Η αποστολή για τον Πλατανιά: Κοκκαλάς, Κασωτάκης, Πλιάτσικας, Στάθης, Πριντέτα, Βάντερσον, Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα, Αγγελόπουλος, Πατράλης, Παπανικολάου, Ζίκο, Δημούτσος, Στόιτσεφ, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Μπούντνικ, Γκρζέλτσακ.
Ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε μία πειστική εμφάνιση επικρατώντας με 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Επιπρόσθετα, ο «Τίτορμος» πιστοποίησε πως διάγει ανοδική πορεία σε αγωνιστικό επίπεδο. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι Μάζουρεκ και Κλέσιο σκοράροντας αμφότεροι, ενώ διέπρεψε ο Φάρλει Ρόσα που δημιούργησε το πρώτο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου αναμένεται να παίξουν αρκετά κλειστά στα Χανιά προκειμένου ν’ αποκομίσουν βαθμολογικό όφελος. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Μύγας, Γιαννιώτης, Βακράκος που επιδίδονται σε ατομικά προγράμματα. Στον αντίποδα επανέρχονται οι Μοράρ και Λόπες που αποθεραπεύτηκαν προ ημερών.
Η αποστολή για τον Παναιτωλικό: Κυριακίδης, Τσέναμο, Μπράβο, Μάσουρεκ, Ρόσα, Κλέσιο, Ντίας, Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μόρας, Τσοκάνης, Ρότσα, Μαρινάκης, Παρράς, Χαντάκιας, Μιχάι, Λόπες, Μοράρ.
18:15 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Μία ακόμη κάκιστη εμφάνιση προστέθηκε στο ρεκόρ του κάκιστου φετινού Παναθηναϊκού. Ο Παναιτωλικός –όπως προαναφέραμε- επικράτησε απολύτως δίκαια, ενώ αρκετοί «πράσινοι» βρέθηκαν σε κακή ημέρα. Τα διοικητικά προβλήματα ταλανίζουν τον σύλλογο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βρίσκεται στα πρόθυρα της παραίτησης. Μία νίκη καταγράφεται φέτος για το «τριφύλλι» που επιδιώκει ν’ ανοίξει μία νέα σελίδα στη σεζόν. Εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Λουτσιάνο, Τσάβες μαζί με τον εμπύρετο Αυλωνίτη. Ανέτοιμοι κρίθηκαν οι Καμπέσας, Κουτρουμπής. Στον αντίποδα αποθεραπεύτηκε ο Κουλιμπαλί.
Η αποστολή για τον Παναθηναϊκό: Βλαχοδήμος, Διούδης, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Ρέις, Σιλά, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Μολίνς, Πίσπας.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε για το καλύτερο ως φιλοξενούμενος του ΠΑΟΚ για να «λυγίσει» τελικά από έναν ποιοτικά ανώτερο αντίπαλο με 1-0 στην παρθενική ήττα της σεζόν. Εξάλλου, οι Ηπειρώτες εμφανίζονται εξόχως ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Σε κάθε περίπτωση όμως επιδιώκουν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή μετρώντας μία εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα επί του Αστέρα στην Τρίπολη (2-1) για ν’ ακολουθήσουν τρεις σερί ισοπαλίες με ΑΕΚ (0-0), Πανιώνιο (1-1) στις Ζωσιμάδες και το 0-0 του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Γιάννης Πετράκης υπολογίζει εκ νέου στον πολύτιμο Ναδάλες που προφυλάχθηκε στην Τούμπα. Κόντε και Νικολιάς ανέβασαν «στροφές» τις τελευταίες ημέρες με τον Ισπανό πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν να επανέρχεται για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κρίνεται ανέτοιμος στην παρούσα φάση. Επίσης, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Περιστερίδης Ροντρίγκεζ μαζί με τους νεαρούς Ντόλοβατς, Βενετικίδη, Ζαχαρό και Ζώγκο για τεχνικούς λόγους.
Η αποστολή για τον ΠΑΣ Γιάννινα:Βελλίδης, Γιαννίκογλου, Κόντε, Γαρουφαλιάς, Λίλα, Ναδάλες, Γιάκος, Σολτάνι, Βιδάλ, Καρανίκας,Κοζορώνης, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Μανθάτης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης.
20:30 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ
Η ΑΕΛ ψάχνει εναγωνίως το τρίποντο σε ένα ματς πραγματική πρόκληση έχοντας ως δεδομένο πως κοντράρεται με αντίπαλο μεγαλύτερης δυναμικότητας. Οι περισσότερες εμφανίσεις πάντως αποδεικνύονται κακές και ειδικότερα εκτός έδρας, όπου οι «βυσσινί» δέχθηκαν τέσσερα γκολ από Ολυμπιακό (4-1), ΑΕΚ (4-0) και την περασμένη Κυριακή (24/9) από τον Πανιώνιο (4-1). Ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία θα πραγματοποιήσει ο Ηλίας Φυντάνης. Για την ΑΕΛ επανέρχεται ο Κροάτης μέσος Αγκάνοβιτς εκτίοντας ποινή δύο αγωνιστικών. Δεν είναι διαθέσιμοι οι τραυματίες Γκόλιας και Καγός.
Η αποστολή για την ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Κούσας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς, Μασούρας, Κόντορ, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Ναβάρο, Μπάμπιτς, Κρίζμαν, Γιαννιτσάνης, Ναζλίδης, Περόνε.
Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να συνέλθει αγωνιστικά βγάζοντας περισσότερη ποιότητα στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς ευελπιστούν σε ακόμη καλύτερη συνέχεια με τον Ρουμάνο τεχνικό, Ραζβάν Λουτσέσκου, να τονίζει πως δεν αποδίδουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Ο Πρίγιοβιτς έδωσε τις λύσεις με δικά του γκολ σε δύο σερί εντός έδρας αναμετρήσεις δίχως την παρουσία οπαδών κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα με κοινό σκορ το 1-0. Μετά τη διακοπή θα επανέλθει ο τραυματίας Κάμπος, έτοιμος κρίθηκε ο Κρέσπο που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα. Μυϊκό πρόβλημα προέκυψε την Παρασκευή (29/9) για τον φορμαρισμένο Λημνιό. Νέα συμβόλαια συνεργασίας υπέγραψαν οι Πέλκας και Κουλούρης. Εκτός πλάνων έμειναν οι τραυματίες Κάμπος, Κάνιας, Λεβέκ μαζί με τους Μαλεζά, Πούγγουρα.
Η αποστολή για τον ΠΑΟΚ: Ρέι, Πασχαλάκης, Λέοβατς, Δεληγιαννίδης, Μάτος, Κρέσπο, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μακ, Πρίγιοβιτς, Κουλούρης .
Το πρόγραμμα στην 6η αγωνιστική:
Σάββατο 30/9
16:00 Πλατανιάς – Παναιτωλικός
18:15 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 ΑΕΛ – ΠΑΟΚ
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
16:00 Ολυμπιακός – Ατρόμητος
18:15 Κέρκυρα – Ξάνθη
18:15 Λεβαδειακός – Απόλλων Σμύρνης
20:30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
19:30 Λαμία - Πανιώνιος

