14/12/2025
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 - 18:35

Χάσι: «Έχω αποφασίσει για το πλάνο μου» (video)

Ο 45χρονος τεχνικός τόνισε ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κρατήσει το μηδέν κόντρα στη Ριέκα * Τι δήλωσε ο Ελαμπντελαουί * Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Ριέκα μέσα από την κάμερα του a-sports.gr

Έτοιμος να φιλοξενήσει τη Ριέκα είναι ο Ολυμπιακός με το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ να γίνεται το βράδυ της Τετάρτης (16/8). Έτσι μία μέρα πριν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπέσνικ Χάσι το απόγευμα της Τρίτης (15/8) ξεκαθάρισε πως έχει κατασταλάξει για το πλάνο του εν όψει των Κροατών και πως είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει η ομάδα του το μηδέν στα μετόπισθεν.

Αναλυτικά:

Τι σας είπε ο βοηθός σας για το παιχνίδι στο Οσιγεκ;

«Καταρχήν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης είναι διαφορετικά. Δεν σημαίνει ότι βγάζουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτό το παιχνίδι που είδαμε ή κάποιο άλλο. Εμείς γνωρίζουμε τη Ριέκα και βαθιά και από άλλα παιχνίδια».

Πρώτα απ’ όλα αν θα παίξει ο Ομάρ και σε τι κατάσταση είναι ο Οτζίτζα;

«Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Ομάρ. Σίγουρα θα είναι στην αποστολή, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι βασικός ή θα βρίσκεται στον πάγκο. Όσο για τον Οφόε ξεκίνησε τις προπονήσεις και θα δούμε ποια είναι η κατάσταση του για να αποφασίσουμε».

Ποιο σκορ θα θεωρούσατε ιδανικό για πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη;

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά από των πρωταθλημάτων και ειδικά με αυτή την ομάδα. Αν βρεθούν μπροστά στο σκορ είναι δύσκολα τα πράγματα. Θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν, θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και ειδικά μπροστά στον κόσμο όποιο κι αν έρθει είναι ευπρόσδεκτο».

Πέρασαν 15 ημέρες από το προηγούμενο επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ της ομάδας σας για να βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση;

«Θα δούμε πως έδρασε ο χρόνος. Όπως όλες οι ομάδες έτσι κι εμείς είχαμε προβλήματα. Προκύπτουν τραυματισμοί από την προετοιμασία. Κάποιοι χάνουν το ρυθμό τους, κάποιοι άλλοι βρίσκουν καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε με καλύτερη ψυχολογία στο γήπεδο και να κρατήσουμε υπέρ μας αυτό το στοιχείο πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

Έχοντας δει τα δύο παιχνίδια με τη Παρτιζάν και βλέποντας και τη Ριέκα θα μπορούσατε να μας πείτε ποια είναι καλύτερη από τις δύο;

«Όχι δεν θα το κάνω αυτή τη στιγμή. Όταν παίξω και τα δύο παιχνίδια απέναντι τους ίσως μπορείτε να το ρωτήσετε».

Αν το βράδυ στον ύπνο σας εμφανιζόταν μία νεράιδα και σας έλεγε ότι έχετε δύο επιλογές να νικήσετε με ένα γκολ διαφορά, αλλά με μηδέν στην άμυνα ή να μείνετε στο 0-0;

«Δεν πιστεύω στις νεράιδες και δεν ονειρεύομαι πάρα πολύ. Όπως είπα είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, αλλά παίζοντας στην έδρα μας θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε».

Επικρατεί μία γνώμη ότι σχετικά εύκολα νίκησε την Παρτιζάν. Και επειδή υπάρχει η άποψη ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Ριέκα, μήπως οι παίκτες σας υποτιμήσουν τον αντίπαλο;

«Κανείς δεν έχει τέτοια σκέψη γιατί γνωρίζουμε ότι η Ριέκα είναι μία καλή ομάδα που έχει αποκλείσει τη Σάλτσμπουργκ και συνεχίζει με την ίδια ομάδα που είχε και τη προηγούμενη χρονιά. Έχει νέους παίκτες 23-27 ετών που βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση και είναι ένας δύσκολος αντίπαλος».

Έχετε καταστρώσει το πλάνο σας για το παιχνίδι, αλλά μήπως περιμένετε τη τελευταία προπόνηση της Ριέκα για να δείτε αν θα κάνετε κάποια αλλαγή στο πλάνο σας;

«Έχω αποφασίσει και έχω καταστρώσει τα πλάνα μου. Εχουμε κάνει τρεις πολύ καλές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Ελαμπντελαουί: «Δεν ξέρω αν θα παίξω»

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος είπε πως νιώθει καλύτερα, αλλά σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα αγωνιστεί κόντρα στη Ριέκα.

Αναλυτικά:

-Για το τι εικόνα έχουν σχηματίσει για τη Ριέκα: «Είναι μία ομάδα δυνατή που δουλεύει αρκετά καλά, είναι πολύ καλά οργανωμένη και παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις. Γι’ αυτό ξέρουμε από πριν ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

-Τι αλλαζεί που ο Ολυμπιακός παίζει το πρώτο ματς στην έδρα του και τι πρέπει να έχει για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Φυσικά είναι διαφορετικό όταν έχεις να παίξεις το πρώτο εντός έδρας. Όπως και να ‘χει όμως είναι δύο παιχνίδια. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο μας για να πάμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας στην έδρα του».

-Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι: «Δεν ξέρω αν θα παίξω. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι στο παιχνίδι. Μετά από εκείνο τον τραυματισμό νιώθω πολύ καλύτερα και όπως είδατε έπαιξα στο τελευταίο φιλικό και αισθάνομαι πολύ πιο έτοιμος».

Μοιραστείτε το: