Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα την τροφοδοσία της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας
Το κοινωνικό του πρόσωπο συνεχίζει να δείχνει σε κάθε ευκαιρία ο Ολυμπιακός, που παραμένει στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας.
Με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, λοιπόν, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα την τροφοδοσία της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οποία βρίσκεται στη Στεφάνη Βοιωτίας.
Στην εν λόγω κατασκήνωση φιλοξενούνται νέοι Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υποψήφιοι ανώτατων σχολών αλλά και φοιτητές που προέρχονται από τις κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος, του Κερατσινίου, του Χαϊδαρίου του Αιγάλεω και άλλων γειτονικών διαμερισμάτων με τον Δήμο Πειραιά.
Μέσω των Πειραιωτών σερβίρονται μερίδες φαγητού σε παιδιά και έφηβους, που ξεπερνούν τα 1.000 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τον υπεύθυνο Νεολαίας και κατασκήνωσης της Μητρόπολης Νικαίας Πατέρα Τιμόθεο Σταυρίδη να υποδέχεται την Παρασκευή (11/8) τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά, είπε: «Σας καλωσορίζουμε στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νικαίας και τη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Είναι φέτος η 31η χρονιά συνεχούς λειτουργίας και το καταπληκτικό είναι ότι έχουμε τα περισσότερα παιδιά φέτος. Από πέμπτη δημοτικού μέχρι και τρίτη λυκείου, ενώ έχουμε και πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες, στα 31 χρόνια της λειτουργίας της. Μεγάλος αγώνας γίνεται κάθε χρόνο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις, να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, να λειτουργούν οι αθλητικοί χώροι, οι κοιτώνες των παιδιών, η πισίνα, η τραπεζαρία και ο μεγάλος μας κήπος.
Μετά την πυρκαγιά του 2007, υπήρχαν μόνο στάχτες εδώ και μαύρες πέτρες. Ξανά γεννήθηκε το όνειρο χιλιάδων παιδιών μέσα από τις στάχτες πραγματικά. Πρόλαβε ο Σεβασμιότατος με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με τη βοήθεια 40 ενοριών της Μητροπόλεώς μας και πολλών δωρητών, ξανά ανάστησε το όνειρο χιλιάδων παιδιών. Το πολύ συγκινητικό είναι ότι παλαιοί κατασκηνωτές, σημερινοί γονείς, μας φέρνουν τα παιδιά τους.
Θα θέλαμε πολύ να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί κάθε χρόνο αναλαμβάνει ένα μέρος της τροφοδοσίας των παιδιών μας, που ο αριθμός τους φτάνει κάθε καλοκαίρι τα 1.000 παιδιά. Τα περισσότερα προέρχονται από τις ευαίσθητες περιοχές της β’ περιφέρεις Πειραιώς. Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πέραμα, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι και Αιγάλεω. Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι είναι φίλοι του Ολυμπιακού και λόγω του τόπου κατοικίας τους. Μεγάλη χαρά μας δίνει η παρουσία σας και να ξέρετε ότι και τα δώρα σας αξιοποιούνται. Είδα παιδιά φέτος να φορούν τις φανέλες που τους χαρίσατε πέρυσι και τα καπελάκια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τον Ολυμπιακό».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Δομένικος Μασούλας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας στη Στεφάνη Βοιωτίας. Μια καταπληκτική κατασκήνωση, η οποία φτιάχτηκε εκ βάθρων ξανά από το 2007, όταν και είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά τότε. Με τις προσπάθειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Αλέξιου και φυσικά του πατέρα Τιμόθεου, που προΐσταται της λειτουργίας της κατασκηνώσεως στη Στεφάνη Βοιωτίας. Βρισκόμαστε εδώ, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στη τροφοδοσία της κατασκήνωσης, για τα παιδιά, τα οποία περνούν το καλοκαίρι τους εδώ, από διάφορες περιοχές του Πειραιά.
Είναι πολύ μεγάλη χαρά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, φυσικά κατόπιν εντολής του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να βοηθούμε τέτοιου είδους αξιέπαινες δραστηριότητες της Εκκλησίας. Ειδικότερα δε, όταν αφορούν ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και ειδικότερα τα παιδιά αυτών.
Κάθε χρόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός δωρίζει ένα σημαντικό ποσό, έτσι ώστε να γίνεται η τροφοδοσία της κατασκήνωσης, με σκοπό τα πράγματα να λειτουργούν εύρυθμα και ομαλά για τα παιδιά και τους ιερείς, οι οποίοι βρίσκονται στην κατασκήνωση. Να βοηθούν αυτά τα παιδιά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με την διδαχή τους αλλά και με τις διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης».

