14/12/2025
Μπάσκετ | Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 - 10:33

Καλάθης: «Μετάλλιο με την Εθνική και Φάιναλ Φορ με τον Παναθηναϊκό»

Φιλόδοξος παραμένει ο διεθνής γκαρντ

Υψηλές βλέψεις διατηρεί ο Νικ Καλάθης στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας εν όψει του προσεχούς Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα, ευελπιστεί στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Φάιναλ Φορ σε συλλογικό επίπεδο, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πράσινη». Όσον αφορά τη «γαλανόλευκη» τόνισε πως δεν υφίσταται καμία πίεση και όλοι οι διεθνείς δουλεύουν απερίσπαστοι για νέες διακρίσεις.

Αναλυτικά:

-Για το Φάιναλ Φορ και τον Παναθηναϊκό: «Δεν το σκέφτομαι ακόμη, αλλά όταν έρθει η ώρα θα εστιάσουμε στο να φέρουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι στο Φάιναλ Φορ. Συνεπώς ένα μετάλλιο με την Εθνική και η επιστροφή στο Φάιναλ Φορ με τον Παναθηναϊκό θα είναι ό,τι καλύτερο για τη φετινή χρονιά», δηλώνει στην «Πράσινη».

-Για την περσινή σεζόν σχολίασε: «Όλοι μας αμφισβήτησαν μετά τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά δείξαμε ότι διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα με πολλές επιλογές και καταφέραμε να πάρουμε παιχνίδια στα οποία χρειαζόμασταν τη νίκη, όπως ο πέμπτος τελικός στο ΣΕΦ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και πιστεύαμε ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ καλό που δείξαμε πόσο σκληρή ομάδα διαθέτουμε. Το πίστευα όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα ότι είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε».

-Για για την Εθνική τόνισε: «Οι στόχοι είναι υψηλοί και δε βλέπω το λόγο που δεν θα έπρεπε να είναι. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ευτυχώς όλοι είμαστε υγιείς κι έτοιμοι να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό στο Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Δεν νιώθουμε καμία πίεση. Για να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίξουμε το μπάσκετ που πρέπει και είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε».

Μοιραστείτε το: