22/06/2018
ΓΓΑ | Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 - 18:13

«Η ΓΓΑ στηρίζει πλήρως την ΟΧΕ»

«Κάτι τέτοιο θα συμβεί διότι αποτελεί θέμα μία αθλητικό και άπτεται των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Η Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών Κ17 πήρε την απόφαση να αποχωρήσει εν όψει της αντίστοιχης των Σκοπίων που επρόκειτο να διεξαχθεί στη βαλκανική χώρα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Ωστόσο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση με τη Γ.Γ.Α και το ΥΠΕΞ προσφέροντας στήριξη στην ΟΧΕ μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (03/08).

Αναλυτικά:

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος με την απόφαση αποχώρησης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την ομάδα της FYROM, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Σκόπια και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ Κ17 έπραξε τα δέοντα.

Ευρισκόμενη σε απόλυτη συνεννόηση με την Γ.Γ.Α. και το ΥΠΕΞ, η ΟΧΕ είχε θέσει επισήμως και έγκαιρα το θέμα της τήρησης των διεθνών συμβάσεων σχετικά με τη χρήση τίτλων και συμβόλων από τους διοργανωτές των αγώνων.

Από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης δόθηκαν οδηγίες, οι οποίες τελικώς δεν τηρήθηκαν.

Ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας και η επιβολή οικονομικού προστίμου, βάσει του κανονισμού αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μας βρίσκει αντίθετους.

Σε κάθε περίπτωση η Γ.Γ.Α. προτίθεται να καλύψει πλήρως την ΟΧΕ για ένα θέμα που δεν είναι αθλητικό, αλλά άπτεται των διεθνών και διπλωματικών σχέσεων της χώρας.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το ΥΠΕΞ και η Ο.Χ.Ε. ενεργούν συντονισμένα προς τους αρμόδιους διεθνείς αθλητικούς και άλλους φορείς για τη διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μη επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

Μοιραστείτε το: