24/04/2024
ΓΓΑ | Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 - 15:58

«Ψαλιδίζεται» ο νόμος Κοντονή

Ελαφρύτερες ποινές ζήτησαν οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ στη συνάντησή τους με τον Βασιλειάδη * Τι υποστήριξε επισήμως η ΓΓΑ

Τα αυτοκρατορικά προνόμια που έδινε ο αθλητικός νόμος Κοντονή στον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού τελειώνουν...

Σε συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ την Τρίτη (18/7), μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού ότι η ομοσπονδία θεωρεί «καταχρηστική» τη δυνατότητα που είχε βάσει του νόμου του προηγούμενου υφυπουργού ο εκάστοτε κάτοχος του συγκεκριμένου αξιώματος να επιβάλει έξτρα ποινές σε ομάδες για πειθαρχικά παραπτώματα ή φαινόμενα βίας.

Αντίθετα, όπως αναμενόταν, ζήτησαν να υπάρξει ελάφρυνση των ποινών, αντιπροτείνοντας λύσεις όπως η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, το κλείσιμο της θύρας των φανατικών οπαδών και τέλος τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές.

Όπως σημείωσαν, η αναβολή αγώνων θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση.

Ο Βασιλειάδης κινείται προς την ίδια κατεύθυνση και έτσι ο νόμος Κοντονή οδεύει ολοταχώς προς... ψαλίδι.

Επισήμως το υφυπουργείο Αθλητισμού θέλησε να τονίσει προς τις επικείμενες αλλαγές σε θέματα ασφαλείας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και αυτό για να διασκεδάσει, όπως είναι λογικό, τις εντυπώσεις… Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρει τα ακόλουθα: «Ευρεία σύσκεψη με βασικό θέμα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας στα ελληνικά γήπεδα είχε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τον πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού think tank για θέματα ασφαλείας στο ποδόσφαιρο, David Bohannan.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής θεμάτων ασφαλείας της UEFA, Marc Timmer, ο επικεφαλής ομοσπονδιών της UEFA, Άγγελος Ρηγόπουλος, ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο προϊστάμενος του κλάδου τάξης ΑΕΑ, Δημήτριος Αθανασόπουλος και ο επικεφαλής του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Φαββατάς.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της συνθήκης του Συμβούλιο της Ευρώπης για τα θέματα ασφαλείας των ποδοσφαιρικών αγώνων, που υπέγραψε η Ελλάδα στις 3 Ιουλίου 2016, καθώς και συνολικά το νέο πλαίσιο για θέματα ασφαλείας που θα πρέπει να σχεδιαστεί για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Μετά από εκτενή διάλογο αποφασίστηκε η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα δημιουργήσει τον οδικό χάρτη των δράσεων για ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του ποινικού πλαισίου για αδικήματα αθλητικής βίας, με προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Μοιραστείτε το: