Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Στα χαμηλά έμεινε η Κέλλυ Αραούζου στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατετάγη 26η ανάμεσα σε 59 αθλήτριες, σημειώνοντας χρόνο 2:04:25, 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη Οριέλ Μιγιέ από τη Γαλλία (2:00:13.70).
Η Αραούζου έμεινε από τα πρώτα χιλιόμετρα πίσω από τις προπορευόμενες και έδειξε να κρατά δυνάμεις για τα 5 χιλιόμετρα, στα οποία θα συμμετάσχει την Τετάρτη (19/7), βλέποντας ότι δεν έχει πολλές ελπίδες.
Η Σαμάνθα Αρεβάλο από το Εκουαδόρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, μόλις 3.30 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια, ενώ ταυτόχρονα τερμάτισαν οι Αριάνα Μπρίντι από την Ιταλία και Άνα Μαρσέλα Κούνα από την Βραζιλία και μοιράστηκαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

