25/05/2018
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 - 15:02

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός για την υπόθεση του Πλατανιά

Η Επιτροπή Εφέσεων εξαφάνισε την πρωτόδικη ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών

Αποδόθηκε δικαιοσύνη... Από την ακροαματική διαδικασία είχε φανεί ότι η υπόθεση του Πλατανιά κατά του Ολυμπιακού ήταν η αποθέωση της αντίφασης και της αοριστίας με αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις.

Παρόλα αυτά, είχαμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο της μη απαλλαγής λόγω αμφιβολιών όπως συνέβη παντού, με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να επιβάλλει ελαφρά τη καρδία τη βαρύτατη ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Βέβαια, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, αυτή δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά και η Εφέσεων ήρθε να βάλει την Πέμπτη (13/7) τα πράγματα στη θέση τους, κηρύσσοντας απαράδεκτη τη δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα και εξαφανίζοντας την ποινή.

Την υπόθεση είχε κινήσει φανερά και ανοιχτά ο ΠΑΟΚ και φυσικά με την απόφαση της Εφέσεων καθίσταται σαφές ότι ηττήθηκε κατά κράτος...

Αναλυτικά: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Απόφαση 40/12-7-2017

Δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.

Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες».

 

Μοιραστείτε το: