09/07/2025
Μπάσκετ | Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 - 13:53

Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Οι «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το «διαζύγιο» χρησιμοποιώντας και σκληρή γλώσσα για τον Έλληνα τεχνικό

Επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ που ήθελαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποχωρεί από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι είχε άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και οψιόν για άλλον έναν.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (7/6) ανακοινώθηκε το «διαζύγιο», με τον εκπρόσωπο Τύπου, Χουάν Μπλαντέ, να αναφέρει ξεκινώντας: «Η σεζόν ήταν απογοητευτική. Η ομάδα δεν είχε την εικόνα που θέλαμε και είμαστε στεναχωρημένοι για αυτή την κατάσταση. Θέλω να ανακοινώσω ότι από σήμερα ο Μπαρτζώκας παύει να είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας, Αλμπέρτ Σολέρ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Μπαρτζώκα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Σήμερα το πρωί συναντηθήκαμε με τον Μπαρτζώκα και του ανακοινώσαμε την απόφασή μας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας και ο πρώτος βοηθός του δεν θα συνεχίσουν μαζί μας. Για τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού επιτελείου θα αποφασίσουμε αργότερα.

Ήταν μία ασυνήθιστη σεζόν, με πολλούς τραυματισμούς, ενώ την ίδια στιγμή έπρεπε να διαχειριστούμε το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πολλές συναντήσεις και λάβαμε την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον προπονητή μας. Οι φίλαθλοί μας είναι απογοητευμένοι και έχουν κάθε δίκιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση, ώστε να έχουμε ξανά ένα γεμάτο γήπεδο»..

Ο νέος γενικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ, Νάτσο Ροντρίγκεθ, ήταν πιο αυστηρός: «Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων φέτος. Ερχόμουν στις προπονήσεις και δεν ήξερα αν η ομάδα έχει κερδίσει ή έχει χάσει. Όλα ήταν επίπεδα.

Η απομάκρυνση του Μπαρτζώκα δεν οφείλεται μόνο σε αθλητικούς λόγους. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Θεωρούμε ότι δεν είναι επαρκής για να υποστηρίξει το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα, που θέλει να είναι ανταγωνιστική για πολλά χρόνια. Θέλουμε ο καινούριος προπονητής μας να είναι ηγέτης σε όλα τα επίπεδα και να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια».

Μοιραστείτε το: