Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε 7-6 της Ουγγαρίας
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική πόλο γυναικών τις υποχρεώσεις της στο διεθνές τουρνουά του Κουσάν, αφού το απόγευμα της Δευτέρας (29/5) επιβλήθηκε 7-6 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ουγγαρίας για την 1η αγωνιστική του Β' Ομίλου.
Η «γαλανόλευκη» εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό ποσοστό που είχε στον παραπάνω (3/7) και την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.
Η Ελλάδα έφτασε να κερδίζει ακόμη και 7-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε αρκετά με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά. Ο επόμενος αγώνας του τουρνουά είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (30/5) στις 11:30 ώρα Ελλάδας με αντίπαλο την Αυστραλία.
Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν: Κούβδου, Τσουκαλά 2, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά 1, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 2, Πλευρίτου Ελ, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χρ.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει ακόμη η Άλκηστις Μπενέκου και η Βάσω Πλευρίτου.