11/07/2025
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ | Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 - 16:46

Κωστούλας: «Δεν είναι δίκαιο να παίζουμε τους δικαστές»

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος στον υποβιβασμό του Ηρακλή

Μία από τις ομάδες που ψήφισαν λευκό την Τετάρτη (24/5) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας όσον αφορά στο θέμα του Ηρακλή ήταν ο Παναιτωλικός και ο Φώτης Κωστούλας ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο ιδιοκτήτης των Αγρινιωτών με δηλώσεις του στο Metropolis ξεκαθάρισε πως το λευκό ήταν σαν όχι και προσέθεσε πως είναι αντίθετος με τον υποβιβασμό του Ηρακλή και πως «δεν είναι σωστό και δίκαιο να το παίζουμε δικαστές».

Αναλυτικά:

Για την απόφαση του ίδιου και του Παναιτωλικού να ψηφίσουν λευκό: «Αν θα έπρεπε να είμαστε από μία πλευρά, θα είμαστε στο όχι. Να μην πέσει ο Ηρακλής. Πρώτα απ’ όλα δεν ήμουν ο ίδιος στην ψηφοφορία, έχω συζητήσει βέβαια με τον πρόεδρο, τον κύριο Μπελεβώνη πάνω σε αυτό, είχαμε κοινή θέση να σταθούμε ενάντια, αλλά ίσως εκείνη τη στιγμή στην ψηφοφορία του άλλαξε την γνώμη του. Δεν θεωρώ ότι και το λευκό ήταν κάτι αρνητικό για τον Ηρακλή. Εμάς, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη εξ’ αρχής. Εμείς δεν μπορούμε να το παίζουμε δικαστές και να λέμε αυτό το χαρτί είναι καλό, αυτό δεν είναι. Δεν είμαστε όργανο τέτοιο, να έχουμε αυτού του είδους την πολυτέλεια να κρίνουμε αν κάποιου τα χαρτιά είναι σωστά ή όχι. Είναι θέμα άλλων οργάνων. Θέμα της ΕΠΟ ή ακόμα καλύτερα του πειθαρχικού. Στην πραγματικότητα, αν ήμουν εκεί θα απείχα τελείως από την ψηφοφορία. Θα έλεγα ότι δεν θεωρώ σωστό και δίκαιο αυτή τη στιγμή να το παίζουμε δικαστές».

Για τις πιέσεις που τυχόν δέχθηκε ο Μπελεβώνης: «Καθόλου πιέσεις. Και στην ομιλία του τα είπε αυτά τα πράγματα, ότι εμείς δεν είμαστε εδώ δικαστές. Πιστεύω απλά ότι εκείνη τη στιγμή κρατάς μία απόσταση μη τυχόν και αυτό το κατά είναι υπέρ του Ηρακλή χωρίς όμως να έχει και την δικαιοδοσία που έχουν τα όργανα. Θεώρησε ότι το λευκό είναι κάτι σαν όχι, αλλά βρε αδερφέ δεν ξέρω τελικά τι θέση να πάρω γιατί δεν είμαι δικαστής. Το συζήτησα διεξοδικά μαζί του».

Για το πώς είναι δυνατόν να τιμωρείται ο Ηρακλής, ενώ ο ποδοσφαιριστής δηλώνει ότι πληρώθηκε: «Αυτό ακριβώς είναι που θεωρώ απαράδεκτο, γι’ αυτό ακριβώς δεν πρέπει να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Τη δουλειά άλλων οργάνων. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι τελικό για τον Ηρακλή. Η απόφαση της Superleague δεν παίζει και μεγάλο ρόλο».

Μοιραστείτε το: