Ο Σπανούλης αναφέρθηκε στις όμορφες αναμνήσεις από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη * «Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του 2015», σημείωσε ο Σφαιρόπουλος εν όψει ΤΣΣΚΑ
Στην Κωνσταντινούπολη που του ξυπνά όμορφες αναμνήσεις, αφού εκεί κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2012 βρίσκεται ξανά ο Ολυμπιακός συμμετέχοντας στο Φάιναλ 4.
Ο Βασίλης Σπανούλης, στη συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ την Πέμπτη (18/5), εν όψει και του ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ομάδας, αλλά έστρεψε το ενδιαφέρον του στα ματς που ακολουθούν, σημειώνοντας για τον ίδιο ότι νιώθει την ευθύνη που επωμίζεται.
«Σίγουρα ξυπνάει αναμνήσεις αυτό το γήπεδο. Πήραμε εδώ το τρόπαιο και η ομάδα μεγάλωσε και έχτισε χαρακτήρα. Αυτό έγινε στο παρελθόν πάντως. Τώρα κοιτάμε στο παρόν και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.
Αισθάνομαι περήφανος για την ομάδα που έχει καταφέρει όσα κατάφερε στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο, χρειάζονται πολλές θυσίες. Παλεύουμε. Πρέπει να παλεύεις για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ομάδας».
Για τον δικό του ρόλο, είπε: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ρόλους και ευθύνες. Η ομάδα μου έχει δώσει κάποιες ευθύνες. Όλοι δουλεύουν σωστά και το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους τους. Όλη η ομάδα χάνει και όλη κερδίζει όμως».
Όσον αφορά το ματς με την ΤΣΣΚΑ, σχολίασε: «Θα είναι σκληρό παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες, με χημεία και ηγέτες στο παρκέ. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι».
Ξεχνά το 2015 ο Σφαιρόπουλος
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να αφήσει πίσω της τον ημιτελικό του 2015 που είχε αντιμετωπίσει ξανά την ΤΣΣΚΑ.
«Το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ είναι συνδυασμός της νοοτροπίας της ομάδας και των ιδιοκτητών. Οι πρόεδροί μας κάνουν ό,τι μπορούν και είναι κοντά στην ομάδα. Νομίζω ότι η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Ξέρουν πως να παίξουν σε δύσκολα παιχνίδια, ή όταν έχουν την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.
Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του 2015. Έχουμε νέες συνθήκες, η ΤΣΣΚΑ είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και εμείς επιστρέφουμε έπειτα από έναν χρόνο απουσίας. Ψυχολογικά δεν διαφέρει το πώς θα προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλο. Όλες οι ομάδες που είναι εδώ, αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη από την άλλη, θα το δείξει. Ο Ολυμπιακός θέλει το τρόπαιο και έχει προετοιμαστεί γι αυτό. Ψυχολογικά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.
Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς τέτοια παιχνίδια. Όλες οι ομάδες εδώ έχουν έναν σταθερό κορμό και όλοι οι προπονητές είναι χρόνια με τις ομάδες τους. Ξέρουν την φιλοσοφία των προπονητών και αυτό δίνει σταθερότητα και είναι δύσκολο να έχουμε εκπλήξεις. Επίσης, ίσως είναι καλό να κάνουμε κάτι για τα μεγάλα ταξίδια μέσα στην σεζόν. Ίσως οι ομάδες που έχουν ιδιωτικό τζετ να είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν.
Το Φάιναλ Φορ θα είναι καλύτερο για τους θεατές και όλες τις ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κανείς εδώ. Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι το φαβορί. Είναι απρόβλεπτο και κρατάει το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο», είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού.