Οι «πολίτες» επικράτησαν άνετα με 3-1 της Γουέστ Μπρομ * Κέρδισε και ελπίζει στο... θαύμα η Άρσεναλ
Μία ανάσα από την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν είναι η Μάντσεστερ Σίτι.
Οι «πολίτες» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Γουέστ Μπρομ σε εξ αναβολής αναμέτρηση την Τρίτη (16/5), πήραν άνετα τη νίκη με 3-1 και πλέον χρειάζονται μόλις έναν βαθμό στο τελευταίο τους ματς κόντρα στη Γουότφορντ για να σφραγίσουν τον τερματισμό τους στην προνομιούχο τετράδα.
Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα τον «μιμήθηκε» ο Ντε Μπράινε. Ο Τουρέ «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς με το γκολ του στο 57ο λεπτό, με τον Ρόμπσον Κανού απλά να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 87’.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγέρο, Φερναντίνιο, Κομπανί (77' Στόουνς), Οταμεντι, Κολάροβ, Τουρέ (81' Φερνάντο), Ζεζούς, Ντε Μπράινε, Σίλβα (62' Σαμπαλέτα), Σανέ, Αγκουέρο.
ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ντόσον, Γουίλσον (52' Μακλίν), Έβανς, Νιομ, Γιάκομπ, Σαντλί, Φλέτσερ, Λίβερμορ (65' Μόρισον), Μπραντ, Ροντόν (71' Ρόμπσον Κάνου).
Το... καθήκον της έκανε η Άρσεναλ που κέρδισε με 2-0 τη Σάντερλαντ και διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες της για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξις Σάντσες που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με τα δύο γκολ του στο 72ο και το 81ο λεπτό.
Βέβαια, η τύχη δεν είναι στα χέρια των «Κανονιέρηδων» που την τελευταία αγωνιστική θέλουν νίκη επί της Έβερτον και απώλεια της Λίβερπουλ απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο στο Άνφιλντ...
Η βαθμολογία (σε 37 ματς)
1. Τσέλσι 90
2. Τότεναμ 80*
3. Μάντσεστερ Σίτι 75
4. Λίβερπουλ 73
5. Άρσεναλ 72
6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 65*
7. Έβερτον 61
8. Γουέστ Μπρομ 45
9. Σαουθάμπτον 45*
10. Μπόρνμουθ 45
11. Λέστερ 43*
12. Γουέστ Χαμ 42
13. Κρίσταλ Πάλας 41
14. Στόουκ 41
15. Μπέρνλι 40
16. Γουότφορντ 40*
17. Σουόνσι 38
18. Χαλ 34
19. Μίντλεσμπρο 28
20. Σάντερλαντ 25
*ένα ματς λιγότερο