11/07/2025
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 2 Μαΐου 2017 - 20:50

Κρας τεστ για τη μετακίνηση οπαδών ο τελικός Κυπέλλου (video)

Φιλοφρονήσεις και on camera Βασιλειάδη - Δρόσου μετά από συνάντηση 2,5 ωρών * Δέσμευση εκλογών στην ΕΠΟ μέσα στο καλοκαίρι

Μίλησαν για όλα σε μία συνάντηση 2,5 ωρών, η οποία έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Βασιλειάδης και τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ το απόγευμα της Τρίτης (2/5).

Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι λίγα και οι δύο πλευρές τα έβαλαν κάτω. Μεταξύ άλλων συμφώνησαν να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό εκλογές στην ΕΠΟ προκειμένου το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Ακόμη είπαν ότι το τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το Σάββατο (6/5) στον Βόλο είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επιτραπεί στο μέλλον η μετακίνηση οπαδών.

Μετά τη λήξη της συνάντησης η ΕΠΟ εξέδωσε την ακόλουθη ενημέρωση: «O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε απόψε, Τρίτη 2/5/2017, τα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνάντηση με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Ιωάννη Δρόσο.

Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα που θα διέπουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά στην κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζεται, αλλά και το συνολικό έργο της ΠΔΕ ΕΠΟ, εν όψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από την FIFA, στις 31 Μαΐου 2017.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνάντηση του Υφυπουργού και του Προέδρου της ΠΔΕ με την FIFA και την UEFA στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη και συμφωνήθηκε ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα διέπεται από καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και αυστηρής τήρησης της νομιμότητας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με καλό σκοπό με την διοίκηση της ΕΠΟ στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας μας για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και της τακτικής ενημέρωσής μας για τις εξελίξεις και στα νομικά και στα καταστατικά κείμενα αλλά και στα οικονομικά ζητήματα της Ομοσπονδίας. Κυρίως για να συντονιστούμε για την επικείμενη συνάντηση που θα έχουμε στις 18 Μαΐου με την ΦΙΦΑ. Νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα για να περάσουμε στην επόμενη μέρα, υπάρχει μία συναντίληψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της ΠΔΕ σχετικά με το πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτήν την επόμενη μέρα, ούτως ώστε να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που ήταν από την αρχή το ζητούμενο: Μία ομαλότητα με βάση τους κανόνες της χρηστής διοίκησης με βάση τους κανόνες της διαφάνειας σεβόμενοι το αυτοδιοίκητο μα πάνω απ’ όλα σεβόμενοι τη νομιμότητα. Συζητήσαμε και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τα διάφορα μικροπρόβληματα που υπάρχουν.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μία αναφορά. Ξεκινήσαμε μια κουβέντα για τις μετακινήσεις των οπαδών. Θέσαμε το θέμα στο τραπέζι και καλέσαμε τις ομάδες, τη Λίγκα και όλους τους εμπλεκόμενους. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι ένα πολύ κρίσιμο τεστ για αυτό το θέμα για να δούμε εάν θα έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση. Από αυτά που θα δούμε θα κριθούν εν πολλοίς και οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, όλα θα κυλήσουν ήρεμα και θα έχουμε έναν τελικό χωρίς παρατράγουδα.

Από εκεί και μετά συζητήσαμε όλες τις παραμέτρους και τις ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να υπάρχουν ώστε η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει όλα τα νομικά εχέγγυα, ούτως ώστε όλος ο κόσμος να ξέρει ότι αυτό που βλέπει είναι αληθινό και όχι αποτέλεσμα διαφόρων διεργασιών. Οι σκιές υπάρχουν, αλλά με ένα σοβαρό νομικό πλαίσιο και με διάθεση από όλες τις πλευρές, που πρέπει επιτέλους να ρίξουν τους τόνους, να μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Μέσα στον Μάιο θα εξελιχθούν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που πρέπει για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Μέχρι 31 Μαΐου λήγει η διοίκηση της ΠΔΕ και μέσα σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε όλοι από κοινού και τη ΦΙΦΑ να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα. Σκοπός είναι να διώξουμε τις σκιές και οι σκιές φεύγουν μέσα από διαδικασίες. Δεν είναι όλα ρόδινα στο ποδόσφαιρο, μπορούμε όμως να διώξουμε όλες τις σκιές και όλα τα προβλήματα. Πρέπει να πάρουμε τις σωστές πρωτοβουλίες και να φτιάξουμε τη νέα μέρα του ποδοσφαίρου».

Ερωτηθείς για τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Όταν συμβιβαστούμε όλοι με την ιδέα ότι π.χ δεν μπορούμε να έχουμε 15 ομάδες στον τελικό αλλά θα πρέπει να έχουμε 2, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ξαναλέω και ξανακαλώ όλους να χαμηλώσουν τους τόνους να σταματήσουμε να παίζουμε διαρκώς με την φωτιά. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι ίδιες οι τέσσερις μεγάλες ομάδες δεν θα βγούνε κερδισμένες δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένες οι μεγάλες ομάδες. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και για το εκλογικό σύστημα και για τις διατάξεις».

Μοιραστείτε το: