13/07/2025
ΠΑΟΚ | Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 - 01:20

Πρίγιοβιτς: «Πολλοί δεν μας πίστεψαν, ήρθα για τίτλους»

Ο φορ του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι η ομάδα του κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο * Τι είπαν Πέλκας και Σάκχοφ

Πολύ μεγάλη ανατροπή έκανε το βράδυ της Πέμπτης (27/4) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε με 4-0 του Παναθηναϊκού και έφερε τα πάντα τούμπα μετά το 2-0 του πρώτου ματς στη Λεωφόρο.

Έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε μετά από μία τριετία σε τελικό του Κυπέλλου με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, σκόρερ του τέταρτου γκολ, να δηλώνει ότι επέλεξε τους «ασπρόμαυρους» για να πανηγυρίσει τίτλους μαζί τους.

Αναλυτικά:

«Πολλοί δεν πίστεψαν σε μας μετά το 2-0. Μια ημέρα πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήρθε ο κόσμος στην προπόνηση μας εξήγησε πόσο σημαντικός είναι ΠΑΟΚ στη ζωή τους, τι σημαίνει για εκείνους και αποκτήσαμε ένα κίνητρο παραπάνω και καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό».

Για την εικόνα του αγώνα και τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους. Γνωρίζω πώς η ομάδα έχει λιγότερους από αυτούς που αξίζει και θέλουμε να το διορθώσουμε. Σήμερα είχαμε τρελή υποστήριξη από τους οπαδούς μας. Είχαμε ευκαιρίες μπήκαμε δυνατά. Είχε και ο αντίπαλος ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε και αυτό τους στοίχισε ψυχολογικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία ήταν 100-0 για εμάς».

Γα την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν μετά τον τραυματισμό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας για την επέμβαση καθώς και τον γυμναστή ο οποίος δεν έφυγε με άδεια και έμεινε μαζί μου προκειμένου να δουλέψουμε παρέα και να επιστρέψω νωρίτερα από αυτό που υπολογίζαμε».

Για τον τελικό: «Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και όχι τόσο το να σκοράρω εγώ. Φυσικά και θα ήθελα να συνδυαστούν αυτά τα δύο. Πέρσι είχα την τύχη να σκοράρω στον τελικό με την Λέγκια στην οποία αγωνιζόμουν και να κερδίσω τον τίτλο».

Από την πλευρά του ο καλύτερος παίκτης του ματς και σκόρερ του πρώτου γκολ Δημήτρης Πέλκας δήλωσε:

«Δουλεύω στις προπονήσεις στο κομμάτι αυτό και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Είχα εντολές να χτυπώ εγώ τις στατικές φάσεις. Πάντα έχουμε εντολές ποιος θα εκτελεί. Ένιωθα καλά και ήταν καλά τα χτυπήματα».

Για το πώς σκέφτηκε στο γκολ: «Είναι καθαρά θέμα εξάσκησης. Μετά την προπόνηση μας αρέσει σε 2-3 παιδιά να καθόμαστε και να εκτελούμε φάουλ. Εκείνη την ώρα έκανα αυτό που κάνω στην προπόνηση. Έκλεισα τα αυτιά μου, αφού στην προπόνηση δεν έχεις κόσμο».

Για το ματς: «Θέλαμε να πιέσουμε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός έκανε ευκαιρίες στην αρχή. Μας βρήκε εκτεθειμένους, αφού εμείς κυνηγούσαμε όχι ένα, αλλά δύο γκολ. Σκοράραμε, δεν δεχτήκαμε γκολ, ο Παναγιώτης έκανε καίριες επεμβάσεις. Το δεύτερο μέρος ήταν αποκλειστικά δικό μας. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε βοήθειες, κράτησε μπάλα, έδωσε πάσες».

Για τον τελικό: «Εγώ προσωπικά στη ζωή μου θα παίξω πρώτη φορά σε τελικό. Το ήθελα πώς και πώς με αυτή την ομάδα. Είμαι εδώ από 14 ετών. Από αύριο κιόλας να συγκεντρωθούμε για το μεγάλο ματς που έρχεται, αφού πρώτα νικήσουμε την Κυριακή. Πίστευα σε εμάς σήμερα»

Όσο για τον Γεβγκέν Σάκχοφ είπε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η μπάλα έφτασε σε εμένα, σούταρα με το αριστερό και μπήκε. Είναι σημαντικό να είσαι στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή.

Είναι καλό που είμαι πρώτος σκόρερ. Στο πρώτο μέρος ρισκάραμε πολύ, είχε πολλές ευκαιρίες ο αντίπαλος. Στο δεύτερο αλλάξαμε τακτική και ο αντίπαλος είχε ελάχιστες ευκαιρίες. Παίξαμε πιο σωστά και ήρθε το αποτέλεσμα.

Είχαμε πίστη ότι θα βάλουμε όσα γκολ χρειάζονταν. Οι παίκτες που μπήκαν βοήθησαν πολύ τακτικά. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη στους πανηγυρισμούς μετά το γκολ. Μόνο ότι πονούσαν πολλά σημεία του σώματός μου. Άρχισαν να πέφτουν οι δυνάμεις μου. Καλά έκανε ο κόουτς και με έκανε αλλαγή, μπήκε ένας πιο φρέσκος παίκτης.

Δεν έχω νιώσει κάτι παρόμοιο. Όλος ο κόσμος μας βοήθησε να πάρουμε την πρόκριση. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, θα ήθελα να είναι έτσι σε κάθε ματς».

Μοιραστείτε το: