25/05/2018
ΠΑΟΚ | Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 - 09:18

ΠΑΟΚ και στο… διάστημα

Ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης θα ταξιδέψει με σημαία του «Δικεφάλου του Βορρά» και ελληνική

Πιο ψηλά από ποτέ θα υψωθεί η σημαία του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, θα έχει μαζί του στην επόμενη αποστολή του στο διάστημα τη σημαία του «Δικεφάλου του Βορρά», όπως και την ελληνική.

Ο 58χρονος είχε βρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ και είχε συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος του ζήτησε στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα, εκτός από την ελληνική σημαία και μία ποντιακή λύρα, να πάρει μαζί του και μία σημαία του ΠΑΟΚ.

Ο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος δεν του αρνήθηκε και έτσι την Πέμπτη (20/4) στις 10.13 ώρα Μόσχας (12.13 Ελλάδας) που θα ξεκινήσει η πέμπτη αποστολή του θα έχει μαζί του και τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Προορισμός του είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός όπου θα βρει και άλλους κοσμοναύτες και αστροναύτες.

Μάλιστα, στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, από όπου θα γίνει η απογείωση του διαστημοπλοίου, θα βρεθούν, με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, περίπου 80 νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη τη Ρωσία.

Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για την αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα παρακολουθήσουν την αρχή του ταξιδιού του Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου που θα έχει μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας, του ΠΑΟΚ και μία ποντιακή λύρα.

Μοιραστείτε το: