Το πρώτο βήμα στα πλέι οφ έκαναν και οι Μπουλς, Ρόκετς και Γουίζαρντς
Για τρεις περιόδους το Πόρτλαντ έβαλε δύσκολα στους Γουόριορτς, όμως, εκείνοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν την πρώτη νίκη στη μεταξύ τους σειρά επικρατώντας με 121-109 έχοντας σε καλή μέρα τους Ντουράντ και Κάρι.
Οι δύο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ σημείωσαν από 32 και 29 πόντους αντίστοιχα και είχαν άξιο συμπαραστάτη τον Γκριν, ο οποίος άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ.
Τρομερός ήταν για τους Μπλέιζερς ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος έμοιαζε να παλεύει μόνος του κάποιες στιγμές. Σημείωσε 41 πόντους έχοντας κάνει ρεκόρ καριέρας στο ημίχρονο, στο οποίο έβαλε τους 27 εξ αυτών. Στους 32 σταμάτησε ο Λίλαρντ.
Από εκεί και πέρα, μπορεί να τα... έσπασαν οι Μπουλς, όμως, κέρδισαν με 106-102 τους Σέλτικς, σε ένα ματς που τα φώτα έπεσαν στον Αϊζάια Τόμας. Ο τελευταίος ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας 33 πόντους λίγες ώρες μετά τον θάνατο της αδερφής του. Το πρώτο βήμα έκαναν και οι Γουίζαρτς κερδίζοντας 114-107 τους Χοκς, με τον Τζον Ουόλ να σημειώνει 32 πόντους και να μοιράζει 14 ασίστ, ενώ στη μάχη Χάντερ - Γουέστμπρουκ σημειώστε 1 με τους Ρόκετς να κερδίζουν 118-87 τους Θάντερ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Μεγάλο Σάββατο (15/4)
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ιντιάνα Πέισερς 109-108
Κυριακή του Πάσχα (16/4)
Τορόντο Ράπτορς – Μιλγουόκι Μπακς 83-97
Σαν Αντόνιο Σπερς - Μέμφις Γκρίζλις 111-82
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γιούτα Τζαζ 95-97
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς – Ατλάντα Χοκς 114-107
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 121-109
Δευτέρα του Πάσχα (17/4)
Μπόστον Σέλτικς – Σικάγο Μπουλς 102-106
Χιούστον Ρόκετς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 118-87