13/12/2025
Πρωτάθλημα | Κυριακή 9 Απριλίου 2017 - 21:05

«Πάρτι» ΠΑΟΚ, εφιάλτης ΠΑΟ…

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ό,τι ήθελε τον αλλαγμένο μεν, κατώτερο των περιστάσεων δε Παναθηναϊκό και πήρε επιβλητική νίκη με 3-0 * Τραγική η αμυντική λειτουργία των «δεύτερων» των «πρασίνων»

Σε… περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής (9/4). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά αμυντικά προβλήματα του… αγνώριστου «τριφυλλιού» και πήρε επιβλητική νίκη με 3-0 λίγες ημέρες πριν το πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) είχε προφανώς στο μυαλό του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που παρέταξε την ομάδα του με δέκα (!) αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με αυτό του ματς με τον Πανιώνιο την προηγούμενη αγωνιστική και δεν δικαιώθηκε.

Στον αντίποδα, ο Βλάνταν Ίβιτς προτίμησε να μην προχωρήσει σε τόσο εκτεταμένο ροτέισον, με τη ροή του ματς, όμως, να επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές του να ρίξουν ρυθμούς στην επανάληψη, αφού ουσιαστικά «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος το ματς, παίρνοντας, έτσι, μερικές «ανάσες».

Μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους είναι ο τραυματισμός του Βαρέλα, που έγινε αναγκαστική αλλαγή και μένει να διαπιστωθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις και… 3-0

Οι δύο ομάδες έδειξαν από το πρώτο λεπτό διάθεση να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, χωρίς, όμως, κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης επέλεξε μόνο τον Κλωναρίδη από τους βασικούς και τον Ζέκα που δεν είχε παίξει λόγω τιμωρίας κόντρα στον Πανιώνιο είχε εμφανή αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και αυτός έγινε εντονότερος μετά το πρώτο τέταρτο.

Οι παίκτες που ουσιαστικά δεν… γνωρίζονταν μεταξύ τους αδυνατούσαν να συνεργαστούν και η κακή αμυντική αντίδραση έφερε την… κατηφόρα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα προβλήματα των φιλοξενουμένων, με - πρώτο - αποκορύφωμα το λάθος του Χουχούμη που επέτρεψε στον Ενρίκε να ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό.

Η… φουρτούνα συνεχίστηκε, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει γρήγορα και απειλητικά συνεχώς από τα άκρα και να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Λέοβατς πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας. Τα δύο γκολ έδωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, που πατούσαν σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Σάκχοφ.

Στον αντίποδα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αδυνατούσαν να αλλάξουν μπαλιά, είχαν αργές επιστροφές και αυτό αποτυπώνεται και στα στατιστικά του πρώτου μέρους, που τους βρήκαν χωρίς σουτ στην εστία, με τελικές 10 (7) - 4 (0) υπέρ του ΠΑΟΚ.

Άρχισε να σκέφτεται τον ημιτελικό και ο Ίβιτς

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εμφανώς στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Άλλωστε, δεν ήταν μόνο το σαφώς υπέρ του 3-0 του πρώτου μέρους, αλλά και η προβληματική εικόνα που συνέχισε να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Κάποια σουτ των Κλώναρίδη, Ρέις και Χουχούμη δεν ανησύχησαν καθόλου τον Γλύκο που πέρασε ένα από τα λιγότερο αγχώδη ντέρμπι του.

Χωρίς να φορτσάρει, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα τέρματα, αν δεν ήταν οι καλές επεμβάσεις του επί καιρώ «παροπλισμένου» Στιλ, αλλά και η παραδειγματική φέτος αστοχία του Αθανασιάδη που συνεχίζει να μην μπορεί να σπάσει την γκίνια του πρωταθλήματος.

Έτσι, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησαν τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν πλέον ραντεβού για τη Μεγάλη Τετάρτη όπου αυτή τη φορά ο Ουζουνίδης ελπίζει η - προφανώς - αλλαγμένη ομάδα του να εμφανιστεί στο γήπεδο…

Διαιτητής ήταν ο Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νίας), με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Γεώργιο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 2’ Σάκχοφ, 42’ Ουάρντα, 53’ Λέοβατς, 70’ Ενρίκε - 28’ Κλωναρίδης, 35’ Μολίνς, 40’ Μπουμάλ, 85’ Μολέδο

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα (56’ λ.τ. Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς (82’ Κίτσιου), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71’ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ζέκα, Ρέις (82’ Μολέδο), Μπουμάλ, Βλαχοδήμος (64’ Εμποκού), Κλωναρίδης (55’ Μαρινάκης), Μολίνς.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: