Αποκαλύψεις από τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, ο οποίος κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων
Χείμαρρος ήταν ο Αλέξης Κούγιας την Τετάρτη (1/3) στην πολύωρη κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του koriopolis. Σε αυτό υπενθυμίζεται πως είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ έστρεψε τα βέλη του κατά του Νίκου Πατέρα, ενώ ισχυρίστηκε ακόμη ότι χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι υπάρχει μόνο ένα καθεστώς, το καθεστώς της ΕΠΟ. Μίλησε επίσης για τους Τσακογιάννη και Μπέο, ενώ αναφέρθηκε και στον Πιλάβιο.
«Τις δύο πολύκροτες υποθέσεις στο ποδόσφαιρο, τη σημερινή και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τις δημιούργησε ένας άνθρωπος, ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αρχικά ενεργοποίησε τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού να βρίζουν τον Βαρδινογιάννη κι έτσι μαζί με τον Βγενόπουλο κατάφεραν να εξοντώσουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη και να πάρουν τον Παναθηναϊκό. Έγινε και πρόεδρος της Superleague κι έτσι μετατράπηκε σε ισχυρό άνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου», κατέθεσε αρχικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις κασέτες με συνομιλίες παραγόντων του ποδοσφαίρου και αποκάλυψε ποιος μιλάει στην τρίτη, κάτι που δεν έχει βγει στη δημοσιότητα: «Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011 μου τηλεφώνησε ο Πατέρας και μ' έβαλε ν' ακούσω τρεις συνομιλίες. Του Μαρινάκη με τον Μπέο για ένα παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός, στην άλλη μιλάει ο Μπέος για το Άρης - Παναθηναϊκός με τον Δαλούκα και η τρίτη κασέτα μιλάει ο Μαρινάκης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον οποίο συζητούσαν για τον Δαλούκα και για το Μακάμπι - Ολυμπιακός, όπου ο Δαλούκας θα επηρέαζε τον διαιτητή, γιατί έμεναν μαζί στο δωμάτιο, στα διεθνή σεμινάρια».
Ακόμη είπε: «Ο Πατέρας με τον Μαρινάκη, κι άλλους εφοπλιστές, ήταν σαν αδέρφια. Ο Πατέρας εξόντωσε τον Κόκκαλη και το περιβάλλον του, που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να παίρνει τα πρωταθλήματα. Ο ίδιος ο Πατέρας λέει ότι έφερε και τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά η σχέση τους άλλαξε και δεν ξέρω το γιατί. Θεωρώ ότι την τρίτη κασέτα που μιλάει ο Μαρινάκης με τον Πιλάβιο, δεν την έδωσε ποτέ ο Πατέρας, για να μπορεί να εκβιάζει τον Πιλάβιο. Εγώ είχα τις άλλες δύο κασέτες. Τότε έδωσα συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα και τις πήγα και στην κυρία Ράικου, την εισαγγελέα».
Επίσης, προσέθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση: «Δεν δημιούργησα εγώ αυτή την υπόθεση, στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκα. Δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο καθεστώς Κόκαλη, μετά καθεστώς Πατέρα και μετά καθεστώς Μαρινάκη. Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο το καθεστώς ΕΠΟ. Αυτοί απλά προστάτευαν τις ομάδες τους και χρησιμοποιούσαν το καθεστώς ΕΠΟ. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι πρόεδροι των ΕΠΣ, είναι δωροδοκούμενοι. Τις έχουν κάνει σούπερ μάρκετ τις Ενώσεις».
Για πρώτη φορά το παρών στην αίθουσα του Εφετείου έδωσε και ο Γιώργος Τσακογιάννης, για τον οποίο ο Κούγιας είπε: «Στη ζωή μου μισώ δύο ανθρώπους, έναν πρώην δικαστή και τον Γιώργο Τσακογιάννη γιατί με εξευτέλισε σαν άνθρωπο με όσα έλεγε για μένα, τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Τον έχω αδικήσει όμως τον Τσακογιάννη, λόγω αυτών των συμπεριφορών του. Για τον Τσακογιάννη ισχύει ό,τι έχω πει και στις καταθέσεις μου.
Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν τα παιχνίδια τα έπαιζε και στο στοίχημα. Ο Τσακογιάννης έχει μία ευθύτητα, είναι ο πιο άντρας απ' όλους εδώ μέσα. Το τι έχει κάνει στη ζωή του δεν το ξέρω. Οι κρίσεις μου στις καταθέσεις για το κύκλωμα Μπέου, Τσακογιάννη, Παπαδόπουλου κτλ. βασίζεται στις συνομιλίες, έτσι έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Και φυσικά από τις κασέτες του Πατέρα...».
Για τον Μπέο σχολίασε: «Εκτός από τους χαρακτηρισμούς που έχει κάνει για μένα, δεν έχω κάτι άλλο εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Υποπτεύομαι, αλλά συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχω. Μόνο την κασέτα που μου έδωσε ο Πατέρας».