11/06/2025
Europa League | Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 - 20:36

Βάιντσιρλ: «Θέλουμε καλό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς...»

Ο τεχνικός της Σάλκε ζήτησε μηδέν παθητικό εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα *Tι δήλωσε ο Χέβεντες

Τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (16/2) η Σάλκε και οι Γερμανοί προσβλέπουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (15/2) ο Μάρκους Βάιντσιρλ τόνισε ότι είναι σημαντικό να κρατήσουν οι παίκτες του το μηδέν στην άμυνα, προκειμένου να γίνει πιο άνετο το έργο της ομάδας του στη ρεβάνς επί γερμανικού εδάφους.

Αρχικά, ο 42χρονος προπονητής δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου και έχουμε πάρει αυτοπεποίθηση από τα τελευταία παιχνίδια. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς που θα είναι στο γήπεδό μας.

Το σημαντικό είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι εξίσου σημαντικό να μην δεχθούμε κάποιο γκολ από τον ΠΑΟΚ αύριο και φυσικά δεν θα έλεγα όχι εάν σκοράραμε κιόλας. Πάντως, περιμένω ένα καλό και δυνατό παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που είναι πολύ καλή και σε μία δύσκολη έδρα.

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία και το σημείο που βρίσκεται τώρα η ομάδα. Έχει πάρει ψυχολογία από τα συνεχόμενα αποτελέσματα. Παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο έχοντας ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Αύριο θα αγωνιστούν δύο πολύ καλές ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να είναι μία δουλεμένη και ποιοτική ομάδα, αλλά είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Άλλωστε έχουμε και βλέψεις και φιλοδοξίες για τη διοργάνωση. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής της αντίπαλης ομαδας, αλλά η Σάλκε είναι μία πολύ καλή ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του αντιπάλου της».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την απουσία του Μπεταλέμπ: «Είχε μία λοίμωξη και για αυτό το λόγο προτιμήθηκε να μείνει στη Γερμανία, ώστε να είναι έτοιμος για τον αγώνα του πρωταθλήματος και τον επαναληπτικό».

Για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του: «Έχω πολλές επιλογές στα χέρια μου. Δεν είναι θέμα το ροτέισον με τους παίκτες, αλλά εάν αυτοί που θα παίξουν θα είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι 100% στον αγώνα".

Για την ατμόσφαιρα των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Η ομάδα και οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί θα έρθουν με σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα τους. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ αναπτύσει το παιχνίδι του από τα άκρα και είναι αρκετά καλά οργανωμένος αμυντικά. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο.

Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες, σαφώς και θέλουμε να περάσουμε, ωστόσο πρέπει να σταθούμε και στον ΠΑΟΚ που έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο ιδίως απέναντι στην Φιορεντίνα».

Από την πλευρά των παικτών, ο αρχηγός της Σάλκε Μπένεντικτ Χέβεντες ανέφερε: «Αισθανόμαστε καλύτερα, η ομάδα παίζει και ελκυστικό και πετυχημένο ποδόσφαιρο. Έχουμε ηρεμία και το διασκεδάζουμε μέσα στο γήπεδο. Όπως είπε και ο κόουτς, έχουμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά σημεία μας.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς εναντίον της Μπάγερν, όπου παίξαμε πολύ καλά. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και θέλουμε να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο».

Ενώ για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα που προμηνύεται «καυτή», σχολίασε: «Είναι παιχνίδια που θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό και είναι κίνητρο για να έχουμε καλή απόδοση».

Μοιραστείτε το: