Ο Παναθηναϊκός είναι σε επαφές με την Κιέβο για να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Εμποκού * Δικαίωση στην υπόθεση Ντέιβιντ
Οι πρόσφατες καλές εμφανίσεις του Πολ Εμποκού έχουν ανοίξει την… όρεξη στον Παναθηναϊκό.
Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι βρήκαν έναν παίκτη που μπορεί να δώσει ώθηση μεσοεπιθετικά και γι’ αυτό επιθυμούν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους.
Ο Κονγκολέζος αγωνίζεται δανεικός από την Κιέβο, με το «τριφύλλι» να διατηρεί οψιόν ανανέωσης, αν και το κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για 5 εκατομμύρια ευρώ και, αν και ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι η τιμή δεν είναι αυτή, σίγουρα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ήδη σε επαφές με την ιταλική ομάδα προκειμένου, είτε να ρίξει τις οικονομικές τις απαιτήσεις, είτε να συμφωνήσει την επέκταση του δανεισμού του.
Άλλωστε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να συνεχίσει στην ομάδα. «Σίγουρα θα ήθελα να μείνω. Προφανώς δεν είναι μόνο δική μου δουλειά να το αποφασίσω αυτό. Έχει να κάνει με την ομάδα, με τη ρήτρα που υπάρχει στη συμφωνία. Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να δούμε, αλλά εγώ πρέπει να πω ότι είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, οπότε γιατί όχι; Για την ώρα θέλω να απολαμβάνω το παρόν και για το μέλλον θα δούμε.
Όταν ήρθα δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σιγά-σιγά άρχιζα να παίζω περισσότερο και τώρα νιώθω πολύ καλά. Και οι δύο προπονητές μού έδωσαν αρκετή αυτοπεποίθηση. Τώρα είμαι πραγματικά χαρούμενος στον Παναθηναϊκό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Πράσινη», ενώ έθεσε και τον στόχο της ομάδας για τη συνέχεια:
«Πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για μας. Πάντα μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Ξέρουμε πως ο στόχος του πρωταθλήματος είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος. Ελπίζω πάντως να κατακτήσουμε κάτι, όπως το Κύπελλο».
Δικαστική νίκη και… εξοικονόμηση
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός έλαβε και ευχάριστα νέα για την υπόθεση του Ντέιβιντ. Η ΠΑΕ δικαιώθηκε από το CAS στη διαμάχη που είχε με την Παλμέιρα για την αποζημίωση που διεκδικούσε για τον Βραζιλιάνο αμυντικό που είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2009.
Το συμβόλαιό του είχε κριθεί άκυρο από το Εργατοδικείο του Σάο Πάολο και είχε μείνει ελεύθερος, αλλά η Παλμέιρας είχε προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, υποστηρίζοντας πως ο παίκτης της ανήκε και η μεταγραφή δεν θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.
Πρωτόδικα δικαιώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να οφείλει να της καταβάλλει 680.000 ευρώ, αλλά τελικά ήταν οι «πράσινοι» αυτοί που γέλασαν τελευταίοι μετά την έφεση που κατέθεσαν, γλιτώνοντας έτσι ένα σημαντικό ποσό.