14/06/2025
Αγγλία | Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 - 11:44

Ο... σκοτεινός ρόλος του Μπέκαμ!

Ο τίτλος της ταινίας: «Κάνε το όπως ο Μπεκς», τείνει ν’ αποκτήσει κωμικοτραγικό χαρακτήρα

Οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται ακόμη και στο ανώτερο επαγγελματικό επίπεδο συγκλονίζουν, όποτε κοινοποιούνται προς το ευρύτερο κοινό. Για την ακρίβεια 12 κορυφαία ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδωσαν συνέχεια στην έρευνα που πραγματοποιούν μαζί με την ιστοσελίδα «Football Leaks» φέρνοντας στην επιφάνεια ακόμη ένα σκάνδαλο φοροδιαφυγής και γενικότερα οικονομικής φύσεως.

Μέχρι στιγμής εγείρονται αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με τον ρόλο που επιτελεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στη UNICEF–ειδικά- εάν αναλογιστεί κάποιος τον ρόλο πρεσβευτή που έχει αναλάβει από το 2005 με τον παλαίμαχο Άγγλο «αστέρα» του ποδοσφαίρου ν’ αρνείται να προσφέρει χρήματα στον οργανισμό δείχνοντας ταυτόχρονα πρωτοφανή αλαζονεία.

Στο μεταξύ, η γαλλική ιστοσελίδα «mediapart.fr» έφερε στο φως της δημοσιότητας μία ιδιωτική συνομιλία του Μπέκαμ με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Doeyn Sports, Σάιμον Ολιβέιρα με τον βετεράνο διεθνή άσο να εμφανίζεται κάτι περισσότερο από αρνητικός προκειμένου να συμβάλει οικονομικά δωρίζοντας χρήματα από μία τελετή απονομής στη Σανγκάη στη Unicef.

«Να δώσω αυτό το εκατομμύριο σε αυτόν τον οργανισμό είναι σαν να δίνω τα δικά μου χρήματα. Αν δεν υπήρχε αυτό το ίδρυμα (σ.σ. εννοεί το ίδρυμα το με το όνομά του) τότε τα χρήματα θα ήταν δικά μου. Αυτά τα γ@@@@@α λεφτά είναι δικά μου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά προέκυψε ακόμη μία υπόθεση, όπου είχε σκοπό να… φεσώσει τον οργανισμό κατά 8.000 ευρώ έπειτα από ένα ταξίδι στην Καμπότζη, ενόσω τα έξοδα είχαν καλυφθεί πλήρως από τους χορηγούς του! Η… λυπητερή στάλθηκε στη Unicef που φυσικά αρνήθηκε να πληρώσει το τίμημα.

Βέβαια, ο Μπέκαμ κάνει εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να ταξιδέψει στο διάστημα και απευθύνθηκε σε διάφορους ιδιωτικούς χορηγούς για να βρουν 35.000.000 δολάρια για να εκπληρώσει ένα ακόμη όνειρο στον βωμό της προσωπικής του ματαιοδοξίας.

Μεταξύ των υποψήφιων χορηγών όμως βρίσκονταν και δικτάτορες, όπως για παράδειγμα ο Αλί Μπονγκό της Γκαμπόν, ο Ιλχάν Αλίγεφ του Αζερμπαϊτζάν και ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ του Καζακστάν!

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπουν οι offshore εταιρείες σε μία πρακτική που συνηθίζουν διάφοροι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες βάζοντας χρήματα σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους προκειμένου ν’ αποφευχθεί η ενοχλητική προς εκείνους, φορολόγηση.

Μοιραστείτε το: