14/06/2025
Ειδήσεις | Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 - 23:19

Στον τελικό το Καμερούν

Κέρδισε 2-0 την Γκάνα και πλέον μόνο η Αίγυπτος το χωρίζει από την κατάκτηση του τροπαίου

Ήταν καλύτερο, είχε την ουσία και με το 2-0 το Καμερούν κατάφερε να προκριθεί το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής αποκλείοντας την Γκάνα.

Αυτή είναι η 7η φορά στην ιστορία του που θα αγωνιστεί στον τελικό του συγκεκριμένου θεσμού και εκεί θα βρει απέναντί του την Κυριακή (5/2, 21.00) την Αίγυπτο του Αμρ Ουάρντα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι συγκεκριμένες δύο χώρες τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό. Τις δύο που προηγήθηκαν το τρόπαιο πήγε στους Αιγύπτιους (1986, 2008), οι οποίοι είναι και οι πολυνίκεις του θεσμού με επτά κατακτήσεις.

Όσο για τον αγώνα, το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το 72', όταν ο Μισέλ Εν'Γκαντέ-Εν'Γκατζί άνοιξε το σκορ. Η Γκάνα αναγκάστηκε να ρισκάρει, ανοίχτηκε και τελικά στο 90'+3 δέχτηκε και δεύτερο γκολ από τον Μπασογκόγκ.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Οντοά, Φε, Εν'Γκαντέ-Εν'Γκατζί, Τικέ, Ογιονγκό, Σιανί, Τζουμ (77' Μαντζέκ), Μπασογκόγκ, Μουκαντζό, Ζουά, Ταμπ (73' Αμπουμπακάρ).

ΓΚΑΝΑ: Μπρίμα, Αφούλ, Αμάρτεϊ, Μπόι, Ατσεαμπόνγκ, Άκουα (75' Ασαμόα Τζαν), Ουακάσο, Πάρτεϊ (86' Αγκιέμανγκ-Μπάντου), Ατσού, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Τετάρτη 1/2

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 1-1 [3-4 πέν.] (73' Μπανσέ - 66' Μοχάμεντ Σαλάχ)

Πέμπτη 2/2

Καμερούν - Γκάνα 2-0 (72' Εν'Γκαντέ-Εν'Γκατζί, 93' Μπασογκόγκ)

*Με bold oι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό

Μοιραστείτε το: