14/06/2025
Κύπελλο Ελλάδας | Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 - 21:31

Διπλά κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 τον Άρη, προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου και έδειξαν πως πολλές λύσεις στο ρόστερ τους * Θετικό ντεμπούτο για Σισοκό και Παρέδες, άρεσε ο Ανσαριφάρντ

Να περάσει ο επόμενος... Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, σφράγισε το βράδυ της Πέμπτης (2/2) ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα τον Άρη με 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί, πήραν αυτό που ήθελαν χωρίς να φορτσάρουν και ταυτόχρονα κέρδισαν και κάποιους ακόμη παίκτες επιβεβαιώνοντας πως έχουν ένα ρόστερ με πολλές λύσεις.

Ο Ανσαριφάρντ ήταν πάρα πολύ καλός και δείχνει ότι μπορεί να παίξει ακόμη και με δεύτερο επιθετικό δίπλα του, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο των Παρέδες και Σισοκό, ο οποίος σκόραρε κιόλας. Πρώτο γκολ και για τον νεαρό Νικολάου που αποθεώθηκε.

Για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν εμφανές πως είχαν στο μυαλό τους και το ματς με τη Λαμία, αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι πως στάθηκαν αξιοπρεπέστατα για δεύτερο ματς στη σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό. Κατέβηκαν σε αυτό το ματς με στόχο αρχικά να μη δεχτούν γκολ και παράλληλα να ψάξουν μήπως και βρουν δίχτυα σε ανύποπτη χρονική στιγμή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Άρη από νωρίς ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε τα ηνία του αγώνα χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικός. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα και έψαχναν διαδρόμους κόντρα στον καλά στημένο Άρη.

Το πλάνο του δεύτερου ήταν σαφές. Μπορεί να χρειαζόταν ένα γκολ για να προκριθεί, αλλά δεν είχε καμία πρόθεση να αφήσει χώρους και να κάνει εύκολο το έργο του Ολυμπιακού. Έψαχνε τη... μισή φάση κυρίως μέσω στημένων και αντεπιθέσεων.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους με τον Ντούνη από κοντά να μη βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Εκείνοι προσπαθούσαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και είχαν και μία καλή ευκαιρία στο 26' με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός ήταν έπαιζε κοντά στον Καρντόσο, άφηνε εκείνον να πηγαίνει πρώτος στις μονομαχίες, και δημιουργούσε προβλήματα βρίσκοντας τους χώρους που άνοιξε ο Παραγουανός.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Σε τελικές έφτανε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν απειλούσε ιδιαίτερα με εξαίρεση τη φάση του Σισοκό, όταν ο Γάλλος νικήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο. Ο Μάρτινς ήταν εκείνος που κλήθηκε να κάνει παιχνίδι, αλλά δεν ήταν εύκολο να περάσει κάθετες πάσες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μόλις στο 50' άνοιξε το σκορ με τον Σισοκό από κοντά. Έτσι βρήκε και το γκολ για να του φύγει το άγχος, αφού πλέον γνώριζε ότι ακόμη και εάν δεχτεί ένα, θα έχει τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι.

Ο Άρης δεν άλλαξε τακτική με τον Αναστόπουλο να ζητά από τους ποδοσφαιριστές του να μη χαλούν τις γραμμές τους και να μη ρισκάρουν. Ωστόσο, το πρόβλημα για εκείνους ήταν ότι δεν κρατούσαν καθόλου μπάλα και στο διάστημα που ακολούθησε δέχτηκαν πολύ μεγάλη πίεση.

Μετά το 60' και για περίπου δέκα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά για να καθαρίσουν το παιχνίδι έχοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο, οι οποίοι έδειξαν να συνδυάζονται αρκετά καλά. Ο Άρης άντεξε στην πίεση και έτσι στα επόμενα λεπτά ήταν η σειρά του να βγει μπροστά και να παίξει τα ρέστα του.

Οι Θεσσαλονικεις πήραν μέτρα στο γήπεδο, άρχισαν να βγάζουν περισσότερους παίκτες στις επιθέσεις τους και στο 79' με τον Μπαργκάν έδειξαν τις προθέσεις τους. Τρία λεπτά μετά άγγιξαν την ισοφάριση με τον Χαριτωνίδη, ο οποίος τη σπατάλησε. Αυτό κόστισε στους φιλοξενούμενους, με τον Νικολάου στο 86' να διαμορφώνει με κεφαλιά το 2-0 και να τελειώνουν όλα εκεί.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας), βοηθοί του οι Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου) και Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).

Κίτρινες: 55' Ρέτσος, 90'+1 Φιγκέιρας - 14' Τσουμάνης, 53' Καπνίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρέτσος, Νικολάου, Παρέδες (80' Φιγκέιρας), Σισόκο, Μαρτίνς (77' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Ελιουνούσι (72' Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο (87' Καρβούνης), Ντούνης (75' Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70' Ανάκογλου), Μπαργκάν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: