11/06/2025
Ειδήσεις | Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 - 01:02

Στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα Γκάνα και Αίγυπτος

Κέρδισαν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (2-1) και Μαρόκο (1-0) αντίστοιχα

Η τετράδα του Κόπα Άφρικα συμπληρώθηκε την Κυριακή (29/1) και στους ημιτελικούς πέρασαν η Γκάνα (ΦΩΤΟ) και η Αίγυπτος.

Η πρώτη κέρδισε με 2-1 τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με τον Τζόρνταν Αγιού να ανοίγει το σκορ στο 63' ύστερα από πάσα του Μουμπάρακ Γουακάσο του Παναθηναϊκού, για να ισοφαρίσει στο 68' ο συμπαίκτης του στους «πράσινους» Πολ Ζοσέ Εμποκού.

Το νικητήριο τέρμα για τους Γκανέζους ήρθε στο 78' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Αγιού, με το Καμερούν να είναι ο αντίπαλος στους «4».

Από την πλευρά της, η Αίγυπτος κέρδισε 1-0 το Μαρόκο με γκολ του Καχραμπά στο 87' και θα αντιμετωπίσει στον έτερο ημιτελικό την Μπουρκίνα Φάσο.

Για τους Μαροκινούς αγωνίστηκε βασικός ο Μανουέλ Ντα Κόστα του Ολυμπιακού.

ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ: Ματαμπί, Ισαμά, Μποκαντί, Τισεράν, Μουταμπαλά, Μουλουμπά (85' Μπολινζί), Εμ' Μπεμπά, Εμποκού (83' Μπακαμπού), Μουμπέλ (83' Μποκιλά), Καμπαναγκά, Εμ' Μποκανί.

ΓΚΑΝΑ: Μπρίμα, Αφούλ, Αμάρτεϊ, Μπόι, Ατσεαμπόνγκ, Άκουα, Ουακάσο, Πάρτεϊ, Ατσού, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χανταρί, Ελ Μοχαμαντί, Γκαμπρ, Χεγκαζί, Χαβέζ (63' Καχραμπά), Χαμέντ (90'+3 Σαμίρ), Φατχί, Ελ Σαΐντ, Σαλάχ, Τρεζεγκέ, Μοχσέν (43' Κοκά).

ΜΑΡΟΚΟ: Μουνίρ, Ντιράρ, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Σαΐς (90'+2 Αλιουί), Μεντίλ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί, Φαζρ, Εν Νεσιρί, Μπουχαντούζ (78' Ελ Καντουρί).

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Σάββατο (29/1)

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 2-0 (81' Μπανσέ, 84' Νακουλμά)

Σενεγάλη - Καμερούν 0-0, 4-5 πέν.

Κυριακή (30/1)

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Γκάνα 1-2 (68' Εμποκού - 63' Τζόρνταν Αγιού, 78' πέν. Αντρέ Αγιού)

Αίγυπτος - Μαρόκο 1-0 (87' Καχραμπά)

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά

Τετάρτη (1/2)

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος (21:00)

Πέμπτη (2/2)

Καμερούν - Γκάνα (21:00)

Μοιραστείτε το: