Ωραίο ματς στο «Καμπ Νόου» με τους Καταλανούς να παίρνουν την πρόκριση χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα
Η χαρά του φιλάθλου ήταν το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Σοσιεδάδ ειδικά από τη στιγμή που οι Καταλανοί άνοιξαν νωρίς το σκορ και έφυγε κάθε σκοπιμότητα λόγω και του 0-1 του πρώτου αγώνα.
Οι Καταλανοί τελικά κέρδισαν με 5-2 τους Βάσκους το βράδυ της Πέμπτης (26/1) και έτσι εμφατικά προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Coppa del Rey, όπου ήδη βρίσκονται οι Αλαβές, Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Ο Ντένις Σουάρεθ από ασίστ του Σουάρες έκανε το 1-0 στο 17' με διαγώνιο σουτ και ο Μέσι με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Νεϊμάρ, έκανε το 2-0 στο 55'. Επτά λεπτά μετά ο Χουάνμι μείωσε, αλλά αμέσως μετά ο Σουάρες με πλασέ έκανε το 3-1.
Ο Ουίλιαν Ζοσέ στο 73' μείωσε και πάλι για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Τουράν απάντησε στο 80'. Δύο λεπτά μετά ο Μέσι έδωσε στον Ντένις Σουάρεθ και ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (46' Αλέιξ Βιδάλ), Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο (66' Ράκιτιτς), Ντένις Σουάρεθ, Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Νεϊμάρ (75' Τουράν), Σουάρες.
ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρούγι, Ελουστόντο (76' Οντριοθόλα), Ραούλ Νάβας, Ινίγο Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα, Τσάβι Πριέτο (57' Κανάλες), Βέλα (57' Χουάνμι), Μικέλ Οϊρθάμπαλ, Ουίλιαν Ζοσέ
Αναλυτικά οι δεύτεροι προημιτελικοί για το Κύπελλο Ισπανίας:
Τρίτη (24/1)
Αλαβές - Αλκορκόν 0-0 [2-0]
Τετάρτη (25/1)
Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 (73' Eνρίτς, 81' Πέδρο Λεόν - 49' Χιμένες, 85' Χουανφράν) [0-3]
Θέλτα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (44' αυτ. Ντανίλο, 85' Βας - 62' Ρονάλντο, 90' Λούκας Βάθκεθ) [2-1]
Πέμπτη (26/1)
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 5-2 (17' και 82 Ντένις Σουάρεθ, 55' πέν. Μέσι, 63' Σουάρες, 80' Τουράν - 62' Χουάνμι, 73' Ουίλιαν Ζοσέ) [1-0]
* Με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση