15/06/2025
Πρωτάθλημα | Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 - 11:41

Ο Παναθηναϊκός θέλει ρεβάνς

Οι «πράσινοι» κοντράρονται με τον Πλατανιά * Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική για τη Σούπερ Λίγκα. Η… αυλαία ανοίγει στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό στις 17:15. Κατόπιν, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Πλατανιά αναζητώντας εκδίκηση μετά την ήττα που είχε γνωρίσει προ ημερών επί χανιώτικου εδάφους.

17:15 ΠΑΟΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μικρή αγωνιστική αποχή μετά την αναβολή που σημειώθηκε στο ματς της περασμένης Κυριακής (16/01) με αντίπαλο την ΑΕΛ εκτός έδρας. Σημειώνεται ό, τι οι Θεσσαλονικείς είχαν ηττηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα –οπότε- δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια στο γήπεδο της Τούμπας, όπου είχαν ηττηθεί ακόμη με αντίπαλο τον Ατρόμητο (3-4, 28/11/2016). Σε επτά ματς καταγράφουν ακόμη τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Για τον Βλάνταν Ίβιτς δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα με εξαίρεση τον νεοφερμένο στράϊκερ, Πρίγιοβιτς που αποκτήθηκε από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Αναλυτικά η 19μελής αποστολή του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπρκιτς, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Κάτσε, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Περέιρα, Κουλούρης.

Ο Λεβαδειακός καταγράφουν έξι διαδοχικές ήττες αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τους Ολυμπιακό (4-0), ΑΕΚ (4-0), Ατρόμητο (2-0), Βέροια (2-0) εκτός τους Πανιώνιο (4-1) και τον νυν αντίπαλο, ΠΑΟΚ (1-0) εντός έδρας αντίστοιχα. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε στο ντεμπούτο που έκανε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην Ημαθία αντικαθιστώντας τον Ράτκο Ντόστανιτς στην τεχνική ηγεσία. Επιπρόσθετα, οι Βοιωτοί διαθέτουν την πλέον ευάλωτη αμυντική γραμμή σ’ επίπεδο Σούπερ Λίγκας έχοντας δεχθεί 28 γκολ! Επίσης, παρουσιάζουν αδυναμίες μακριά από το γήπεδό τους έχοντας αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία από τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), ενώ έχουν ηττηθεί έξι φορές σε επτά ματς. Κοινώς, πρόκειται για την ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς (0-1-16). Για ντεμπούτο ετοιμάζεται ο νεοφερμένος εξτρέμ, Γιουσούφ και ο κεντρικός χαφ, Λάτσι. Δεν υπολογίζονται οι διεθνείς Τόνι Σίλβα (4 γκολ) και Ζεζίνιο που έχουν κληθεί στην Εθνική Γουινέας – Μπισάου στο πλαίσιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Σταθερά εκτός παραμένουν οι Μπελγκαζουνί, Ομπιόρα και Σουμπίνιο.

19:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται εμφανώς πιο συμπαγείς στα μετόπισθεν μετά την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία. Χαρακτηριστικά, οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ σε έξι ματς πρωταθλήματος το οποίο σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου κόντρα στον προσεχή αντίπαλό του για να ηττηθούν με 1-0 στα Περιβόλια. Όσον αφορά τις εντός έδρας επιδόσεις μετρούν πέντε νίκες σε επτά ματς φέρνοντας μία ήττα από την Ξάνθη στις 16/10/2016 με 2-1, ενώ την περασμένη Κυριακή (15/01) έφεραν την παρθενική τους ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, όπου δεν σκόραραν για πρώτη φορά στη σαιζόν. Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν υπολογίζονται συνολικά μισή ντουζίνα ποδοσφαιριστές. Δεν υπολογίζονται οι διεθνείς Κουλιμπαλί (Μάλι), Γουακάσο (Γκάνα), Εμποκού (Κονγκό) που έχουν κληθεί στις εθνικές τους ομάδες ελέω Κόπα Άφρικα, ενώ οι Μολέδο, Κουτρουμπής, Μέστο ταλαιπωρούνται από διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Σταθερά εκτός πλάνων παραμένουν οι Ιβανόφ, Σάμπα και Ιμπάρμπο.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος Οδ., Στιλ, Χουλτ, Χουχούμης, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ρέις, Σάμπα, Ευαγγέλου, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ, Ρινάλντι, Χατζηγιοβάνης, Μίγγος.

Ο Πλατανιάς αποτελεί την πλέον φορμαρισμένη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Επιπρόσθετα, οι Χανιώτες έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα στους έξι τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Ολυμπιακό με 2-0, αλλά κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση αποσπώντας έναν πολύτιμο βαθμό στη… μάχη για την παραμονή. Σε επτά εκτός έδρας αγώνες εμφανίζονται ανταγωνιστικοί μετρώντας μία νίκη στην Κέρκυρα επί της ομώνυμης ομάδας (1-0, 10/09/2016), τρεις ισοπαλίες αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τους ΠΑΣ Γιάννινα (0-0, 24/09/2016), Βέροια (0-0, 30/10/2016) και Ηρακλή (1-1, 07/11/2016), ενώ ηττήθηκαν τρεις φορές.

Η αποστολή της χανιώτικης ομάδας συγκροτήθηκε για τις αναμετρήσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΛ. Εν όψει του προσεχούς ματς δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος αρχισκόρερ Μανούσος που έχει σκοράρει πέντε γκολ.

Αναλυτικά η 23μελής αποστολή του Πλατανιά: Σωτηρίου, Κοκκαλάς, Κασωτάκης, Στάθης, Αποστολόπουλος, Κάργας, Καρυπίδης, Πριντέτα, Μπανανά, Βάντερσον, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ντεβέσα, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Μαραγκός, Ντίνας, Ζίκο, Σκουλουδάκης, Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς.

Αναλυτικά:

Τετάρτη (18/1)

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος 1-0 (18’ Μιχαήλ)

Ατρόμητος – Κέρκυρα 1-4 (82’ Φυτανίδης – 4’ Επστάιν, 63’ αυτ. Λαζαρίδης, 79’ Ντουαλά, 86’ Γεωργακόπουλος)

Βέροια – ΑΕΛ 1-1 (69’ Σαρπόνγκ – 45+1’ Ικάουνιεκς)

Ξάνθη – Ηρακλής 3-1 (26’ πεν, 71’ Γιουνές, 63’ Τριάδης - 10’ Πασάς)

*Με 10 ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν οι γηπεδούχοι από το 89 λεπτό λόγω αποβολής του Κώστα Φλίσκα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 3-2 (12’ πεν. Μαρκόβσκι, 55’, 82’ Μάκος – 22’ Αλμέιδα, 33’ Γαλανόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-0

*Με 10 ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν οι γηπεδούχοι από το 61ο λεπτό λόγω αποβολής του Πάμπλο Μάσα.

Πέμπτη (19/1)

17:15 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

19:30 Παναθηναϊκός - Πλατανιάς

Μοιραστείτε το: