Οι «Ακρίτες» ανέτρεψαν τα δεδομένα «λυγίζοντας» τον Ηρακλή με 3-1 *Δύο γκολ από τον Γιουνές
Η Ξάνθη διατηρείται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας σε νίκη η οποία συνδυάστηκε με ανατροπή του σκορ αντιμετωπίζοντας τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με τον Πασά για ν’ ακολουθήσει αντεπίθεση… διαρκείας από τους Θρακιώτες που είχαν ως διακριθέντες τους Γιουνές και Τριάδη. Δύο γκολ πέτυχε ο Τυνήσιος στράικερ και ισοφάρισε τον Ιντέγιε στην κορυφή των σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα. Ο 24χρονος χαφ έκανε εντυπωσιακό ματς που συνδυάστηκε από περίτεχνες εμπνεύσεις, ασίστ και γκολ σε μία δίκαιη ανταμοιβή για την υψηλότατη απόδοσή του. Το ματς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18/01) στο πλαίσιο της 16η αγωνιστικής «σημαδεύτηκε» από την αποβολή του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88ο λεπτό.
Ισοπαλία… δικαιοσύνης
Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στην ανάπαυλα. Το σκορ ανταποκρίνεται πλήρως στην αγωνιστική τους εικόνα σ’ ένα μέτριο ματς ανάμεσα σε δύο εύστοχες ομάδες. Συγκεκριμένα, η Ξάνθη υπερείχε στην κατοχή μπάλας με ποσοστό 66% δημιουργώντας τρεις τελικές προσπάθειες βρίσκοντας τις δύο εξ αυτών. Ο Ηρακλής προσπαθούσε να φανεί απειλητικός στις αντεπιθέσεις και ιδιαίτερα από τις στατικές φάσεις.
Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε περίτρανα στο 10ο λεπτό! Ο Μοντέιρο εκτέλεσε το δεύτερο κόρνερ των «κυανόλευκων» με τη μπάλα να στρώνεται στον Πασά ο οποίος πλάσαρε ιδανικά στο δεξί «Γ» του εμβρόντητου Ζίβκοβιτς για το 0-1 σκοράροντας για πρώτη φορά στη φετινή σαιζόν!
Η Ξάνθη πίεσε αμέσως μετά φτάνοντας σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση καθώς ο Μοντέιρο υπέπεσε σε πέναλτι στο 24ο λεπτό έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Βασιλακάκη. Εξάλλου, ο 28χρονος Πορτογάλος επέλεξε να μαρκάρει τον Έλληνα χαφ με τις… τάπες του παπουτσιού του!...
Ο Γιουνές εκτέλεσε από την άσπρη βούλα σκοράροντας για 11η φορά στη Σούπερ Λίγκα και 3η σε εντός έδρας αναμετρήσεις! Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν δίχως κλασσική ευκαιρία σε ροή παιχνιδιού. Βέβαια, ο Ηρακλής μπορούσε κάλλιστα ν’ ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά ο προωθημένος Στάμου δεν έκανε σωστή κεφαλιά από επίκαιρη θέση στο ημίωρο.
Κυριάρχησε η Ξάνθη
Η Ξάνθη πίεζε σαφώς περισσότερο στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Παναγιώτη Τριάδη. Εξάλλου, ο 24χρονος έκανε διαρκώς κινήσεις στον χώρο, ζητούσε τη μπάλα και πολλάκις οργάνωνε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους.
Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε ο Ηρακλής με τον Χουάντερσον να πραγματοποιεί δύο σημαντικές αποκρούσεις. Αξίζει να σημειωθεί ό, τι ο «Γηραιός» βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζίβκοβιτς έδειξε παροιμιώδη ψυχραιμία στο τετ-α-τετ απέναντι στον Λουκίνα με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς.
Οι Θρακιώτες απάντησαν δίχως χρονοτριβή και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τιμώρησαν τους φιλοξενούμενους! Ένα διώξιμο του Μπαξεβανίδη μετετράπη σε ιδανική ασίστ για τον Τριάδη που διέσχισε το μισό γήπεδο από λάθος του Ιντζόγλου και την κατάλληλη στιγμή έκανε διαγώνιο πλασέ πραγματοποιώντας το 2-1!
Μετά το δεύτερο γκολ στη σαιζόν ακολούθησε και ασίστ προς τον Χαμζά Γιουνές ο οποίος πλάσαρε άψογα φτάνοντας τον Μπράουν Ιντέγιε στην κορυφή των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας.
Ο Ηρακλής δεν εγκατέλειψε και μπορούσε να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση έστω ενός πολύτιμου βαθμού. Μία άτσαλη ενέργεια του Φλίσκα πάνω στον Λουκίνα απέφερε –ορθά- ένα πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον αρχηγό της Ξάνθης. Ο «παθών» εκτέλεσε πάνω στον Σέρβο γκολκίπερ που απέκρουσε στο 89ο λεπτό εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα για «κυανόλευκη» επιστροφή.
Το ματς διηύθυνε ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από τον Σύνδεσμο Τρικάλων έχοντας ως βοηθούς τουςΘεόδωρο Νταλούκα (Τρικάλων), Σπυρίδωνα Βασιλόπουλος (Έβρου), ενώ τέταρτος ήταν ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης).
Κίτρινες: 9’, 88’ Φλίσκας, 34’ Γιουνές, 54’ Σολτάνι – 25’ Μοντέιρο, 31’ Σαραμαντάς, 68’ Στάμου
Κόκκινη: 88’ Φλίσκας
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Τριάδης, Βασιλακάκης (80’ Ράνος), Σολτάνι (58’ Λάζιτς), Γιουνές (87’ Κώστας).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (74’ Γροντής), Αγγελόπουλος (64’ Λεοζίνιο), Μοντέιρο, Πασάς (72’ Ηλιάδης), Κούρος, Λουκίνας.