Οι μειωμένες πωλήσεις ποδοσφαιριστών επηρέασαν τους ισολογισμούς
Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησαν την Πέμπτη (22/12) στη δημοσιοποίηση των ισολογισμών αναφορικά με την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Με βάση τους αριθμούς προκύπτει «ζημία» 8.600.000 ευρώ.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα και έλαβε μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν σ’ επίπεδο κερδοφορίας. Οι δαπάνες αποδείχθηκαν πολύ υψηλές συγκριτικά με την εισροή χρημάτων στα «ερυθρόλευκα» ταμεία που εμφανίστηκε μειωμένη συγκριτικά με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sportandbusiness» προέκυψε αύξηση στα λειτουργικά έσοδα και μικρή μείωση στα έξοδα και το ισοζύγιο αποδείχθηκε αρνητικό. Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο του Κράτους δημοσιοποίησε την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την οικονομική της λειτουργία (Ιούλιος 2015-Ιούνιος 2016), στην οποία εμπεριέχεται ο ισολογισμός και η αναλυτική έκθεση για τα οικονομικά.
Τα έσοδα μειώθηκαν σημαντικά από τις παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Το 2014 – 2015 αντλήθηκαν 30 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα ήτοι τα υπερδιπλάσια συγκριτικά με την αμέσως επόμενη σαιζόν που κυμάνθηκαν μόλις στα 14.000.000. Όσον αφορά τα έξοδα μειώθηκαν από 82.900.000 σε 80.800.000. Το άθροισμα των συγκεκριμένων ποσών φέρνει μία απόκλιση 6,6 εκατομμυρίων και μαζί με τους φόρους ανέρχεται στα 8.600.000 ευρώ.
Το ποσό που έγκειται στις...ζημιές αναμένεται να καλυφθεί άμεσα από Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10.000.000 που θα πραγματοποιηθεί από τον μεγαλομέτοχο, Βαγγέλη Μαρινάκη στο προσεχές χρονικό διάστημα.