«Το πρόβλημα είναι εν δυνάμει για όλους», ήταν το κοινωνικοπολιτικό σχόλιο του τεχνικού του Άρη
Ευαισθητοποιημένος με όσα γίνονται στην Τουρκία είναι ο Δημήτρης Πρίφτης, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του αναφορικά με το ματς κόντρα στην Μπάνβιτ.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Τρίτης (20/12) με τη Ναχαρίγια, ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αρχικά, είπε για την αναμέτρηση με τον ισραηλινό σύλλογο: «Είναι μια καλή νίκη για μας. Παίξαμε πραγματικά καλά σε κάποιες περιόδους. Είχαμε καλό ρυθμό και αμυντικά και επιθετικά. Πρέπει να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς, ειδικά στην λειτουργία στην επίθεσή μας.
Είναι καλό ότι πλησιάζουμε στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Είχαμε και σήμερα προβλήματα, όπως κάποιους τραυματίες, όπως ο Ζάρας που είχε ίωση.
Συνεχίζουμε για τον αγώνα με το Λαύριο, έχουμε κάποιες μέρες να ξεκουραστούμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε».
Αναφερόμενος στο ταξίδι στην Τουρκία για το ματς με την Μπάνβιτ και τη γενικότερη κατάσταση, σχολίασε: «Όλους τους προβληματίζουν αυτά που γίνονται, κανείς δεν θα ήθελε να πάει αυτό το ταξίδι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε να παίξουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Εκτός κι αν συμβεί κάτι και ανασταλούν.
Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι μόνο αθλητικό, είναι γενικότερο και επίσης δεν είναι μόνο ότι κινδυνεύουμε εμείς που θα πάμε εκεί. Και αυτοί που είναι εκεί κινδυνεύουν. Το πρόβλημα είναι εν δυνάμει για όλους».
Τέλος, ερωτηθείς αν η νίκη της Νίμπουρκ επί της Μπάνβιτ δίνει ευκαιρία στον Άρη για την δεύτερη θέση, ο Πρίφτης απάντησε: «Μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε για την 2η θέση, αλλά μπορεί να δίνει και προβάδισμα στη Νίμπουρκ έναντι της δική μας, εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα κάνουμε και με την Μπάνβιτ και στο μεταξύ μας με τη Νίμπουρκ».