Στη νίκη στοχεύει ο προπονητής του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα, παρά την ιδιαιτερότητα του ματς * Οι «μπλαουγκράνα» θα τιμήσουν των 44χρονο για την προσφορά του
Απολύτως ευχαριστημένος δήλωσε πως είναι ο Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό Superfoods, παρά το γεγονός πως έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» λιγότερο από ενάμιση μήνα.
Ο Ισπανός προπονητής παρομοίασε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (1/12) εν όψει της αναμέτρησής των «πρασίνων», την Μπαρτσελόνα Lassa την Παρασκευή (2/12), την προηγούμενή του ομάδα, με το «τριφύλλι», τονίζοντας πως αμφότερες «γεννήθηκαν» για να νικούν.
Ωστόσο, ο έμπειρος κόουτς, συγκρίνοντας το ελληνικό πρωτάθλημα με το ισπανικός, υπογράμμισε πως αυτό της Ελλάδας είναι εντονότερο και έχει μεγαλύτερη πίεση από αυτό της χώρας του.
Τέλος, ο 44χρονος τεχνικός είπε πως είπε πως η αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα είναι ιδιαίτερη για αυτόν, καθώς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλός της, όμως τόνισε πως το κίνητρό του παραμένει το ίδιο, όπως και σε όλη του την καριέρα και πως θα προσπαθήσει να νικήσει ως προπονητής του Παναθηναϊκού.
Πριν από το τζάμπολ την Παρασκευή στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» η καταλανική ομάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, θα τιμήσει τον Τσάβι Πασκουάλ για τη μεγάλη προσφορά του σε αυτή, όντας προπονητής της για μία οκταετία (2008-2016). Σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα κατέκτησε μία Ευρωλίγκα, τέσσερα Πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία ισπανικά Κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ, αλλά και επτά τρόπαια Καταλονίας.
Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ:
«Είμαι σε μια νέα ομάδα, είναι μια τελείως καινούρια κατάσταση για εμένα. Μέχρι τώρα ήσασταν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ομάδας μου και τώρα είστε αντίπαλοί μου. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Αθήνα, άπαντες στην ομάδα με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με σταματούν στον δρόμο, αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ άνετα και έχω το συναίσθημα ότι είμαι πολύ καλά αν και μόλις 40 ημέρες», τόνισε αρχικά ο Ισπανός προπονητής, ενώ συμπλήρωσε:
«Ακόμα δεν έχω σπίτι. Ελπίζω να έχω σύντομα. Από την ημέρα που πήγα στον Παναθηναϊκό είχαμε επτά εκτός έδρας αγώνες, με συνεχόμενα ταξίδια και δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο να ψάξω. Πιστεύω όμως ότι πολύ σύντομα θα βρω και το σπίτι μου».
Όσον αφορά στις διαφορές των δύο ομάδων που έχει προπονήσει, ο τεχνικός των «πρασίνων» είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ που έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την Μπαρτσελόνα, έχουν το ίδιο DNA. Είναι ομάδα που "γεννήθηκαν" για να νικούν. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σπουδαίο παρελθόν. Ήταν πολλά χρόνια στην κορυφή. Επίσης έχουν κοινή ιδεολογία με αυτή που είχε και η Μπαρτσελόνα όταν ήμουν προπονητής. Όταν χάνεις είναι μια τεράστια καταστροφή, ενώ όταν κερδίζεις όλα είναι φανταστικά. Πολλές ομοιότητες, πολλές περισσότερες απ όσες περίμεναν. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν για τον σύλλογο, με ένταση και πάθος προκειμένου να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την ομάδα τους.
Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με όσα έχουν συμβεί. Με την πορεία της ομάδας μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε βράδυ να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε.
Τα χαρακτηριστικά ορισμένων παικτών που έχω τώρα στην ομάδα του Παναθηναϊκού είναι… κοινά με εκείνα των περισσότερων παικτών που είχα στις πρώτες μου σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Αλλά οφείλω να πω πως είναι ένα τελείως διαφορετικό ρόστερ από αυτό που είχα στα χέρια μου την τελευταία χρονιά που ήμουνα εδώ».
«Θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ για εμένα. Είναι ξεχωριστό που επιστρέφω ως αντίπαλος στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Σίγουρα μια μοναδική στιγμή. Αλλά έρχομαι εδώ για να νικήσω ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Έχω τεράστιο κίνητρο, όπως πάντα. Όπως σε όλη μου την καριέρα».
«Η Μπαρτσελόνα είναι σε καλά χέρια. Ακόμα είναι το ξεκίνημα της σεζόν και δε μπορούμε να πούμε πολλά και να βγάλουμε συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι ότι στην Βαρκελώνη οι οπαδοί δεν έχουν υπομονή».
«Το παιχνίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, σε σχέση με την ACB είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει ποιότητα στο μπάσκετ, αλλά νομίζω πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση. Ένταση σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι στα παιχνίδια της ACB».
«Τρέφω τεράστιο σεβασμό τόσο στο κλαμπ του Παναθηναϊκού όσο και στο πρόσωπο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σε όλα όσα έχει πετύχει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλοι σύλλογοι, όπως είναι ο Παναθηναϊκός δε μένουν στο… παρελθόν και σε όσα έχουν πετύχει. Κοιτάνε μπροστά, κοιτάνε το μέλλον και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Αυτή η πρόκληση που έχω μπροστά μου είναι πάρα πολύ μεγάλη και θέλω να ανταπεξέλθω άμεσα».
«Στην προετοιμασία μας για τον αγώνα είναι η αλήθεια πως είχα κάποια προβλήματα. Κάποιους παίκτες δεν τους είχα και σίγουρα δεν είναι πλεονέκτημα για εμένα. Βέβαια, από την άλλη όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε στη Βαρκελώνη και ξέρουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε το παιχνίδι δεν εξαρτάται από ένα στοιχείο. Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και να κρίνουν την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα και ο Μπαρτζώκας μας γνωρίζουν πολύ καλά και ξέρουν και αυτοί τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιοαφέρον παιχνίδι».