29/11/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 - 18:42

Δεν έχουν το… θεό τους, νέα προσφυγή ετοιμάζουν στην «αντιπολίτευση» της ΕΠΟ

Ακόμα μία προσπάθεια μήπως και αποφευχθεί η ήττα στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου και διορισμό διοικούσας επιτροπής * Στον αέρα η υποψηφιότητα Γραμμένου!

Δεν πτοούνται οι αυτοαποκαλούμενοι «εξυγιαντές», οι οποίοι επιχειρούν με συνεχόμενα νομικά τρικ να αποφύγουν τη διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές της ΕΠΟ στα Χανιά στις 26 Οκτωβρίου.

Πριν ακόμα στεγνώσει το… μελάνι από την απορριπτική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για να βγουν άκυρες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 12 Σεπτεμβρίου, που προκήρυξε τις αρχαιρεσίες, στην «αντιπολίτευση» βάζουν μπρος νέο σχέδιο για να εμποδιστεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, οι «εξυγιαντές» είναι έτοιμοι να καταθέσουν νέα προσφυγή στο Διαιτητικό και να ζητήσουν την ακύρωση των εκλογών, ζητώντας το διορισμό διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ, επικαλούμενοι ότι στις 5 Οκτωβρίου συμπληρώνεται η τετραετία της νυν διοίκησης και δεν μπορεί να συνεχίσει.

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, ξεχνά σκοπίμως το καταστατικό της Ομοσπονδίας, το οποίο προσδιορίζει τη διενέργεια αρχαιρεσιών εντός του Οκτωβρίου, κάτι που δεν παραβιάζεται σε καμία των περιπτώσεων.

Ως εκ τούτου, εξυπακούεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι ορισμένοι όχι απλά δεν έχουν το… θεό τους, αλλά φοβούνται όσο τίποτε άλλο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην κάλπη μέσω της ύψιστης έκφρασης της δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές. Και όλα αυτά γιατί απλούστατα αντιλαμβάνονται εκ των προτέρων ότι η παράταξη Γκιρτζίκη με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Ελευθεριάδη είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί έχοντας την υποστήριξη της πλειονότητας των ΕΠΣ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η νέα προσφυγή της «αντιπολίτευσης» να κατατεθεί ακόμα και την Παρασκευή (30/9).

Η «αντιπολίτευση», πάντως, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εντελώς στον… αέρα. Και αυτό διότι εκκρεμεί δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Μπαξεβάνη κατά του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένου από τις 18 Μαρτίου! Και μάλιστα, αποτελεί πρόκληση πώς η Επιτροπή Δεοντολογίας για πάνω από ένα εξάμηνο κάνει τα… στραβά μάτια και δεν κινεί τις νόμιμες διαδικασίες για να εξετασθεί η υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι ο Γραμμένος, αν κριθεί ένοχος με τις κατηγορίες της «πλαστογραφίας» και της «δυσφήμησης του αθλήματος», κινδυνεύει βάσει του άρθρου 30 παράγραφος 2 του Πειθαρχικού Κώδικα με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον 12 μήνες και πρόστιμο από 15.000 έως 50.000 ευρώ!

Η υπόθεση Γραμμένου αφορά: «1) Την υπογραφή του Β. Γραμμένου σε δελτίο πιστοποίησης του προπονητή Αριστοτέλη Κιάκη, που είχε κάνει χρήση πλαστής ταυτότητας και 2) Ότι την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Β. Γραμμένος, εξέδωσε δύο πλαστές ταυτότητες στον πρώτο προπονητή Ιωάννη Παγώνη και στο βοηθό προπονητή Δημήτριο Γεωργακόπουλο, για την ομάδα της γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΑΠΕ Λαγκαδά, παρότι για την κατηγορία αυτή τα δελτία πιστοποίησης προπονητή τα εκδίδει μόνο η ΕΠΟ».

Και βέβαια, η καθυστέρηση της διαλεύκανσης της υπόθεσης είναι σκανδαλώδης και δικαίως προκαλεί εύλογα ερωτήματα…

Μοιραστείτε το: