20/10/2020
Η συνέντευξη | Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 - 02:27

Δήμος Μιχαλεντζάκης: «Όλοι είμαστε ίδιοι και ο καθένας ξεχωριστός»

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο με συνέντευξή του στο a-sports.gr μιλά για την προσωπική του ζωή και αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Ήταν ο «βενιαμίν» της Παραολυμπιακής αποστολής στο Ρίο. Κι όμως, αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, έκανε μια κούρσα έμπειρη, τερμάτισε πρώτος και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Ο Δημοσθένης από την Αλεξανδρούπολη είναι το μέλλον αυτών των Αγώνων και η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας.

Μπορεί να είναι ακόμη 17 χρόνων, αλλά ο χαρακτήρας , το μυαλό του και οι επιδόσεις του δείχνουν έναν πολύ έμπειρο άνδρα. Τον λατρέψαμε γιατί πήγε, σάρωσε, γύρισε και με αυτό το αθώο και γλυκό χαμόγελο μας κάνει να βλέπουμε… πεταλούδες.

Σας παρουσιάζουμε το χρυσό Παραολυμπιονίκη στα 100 μέτρα πεταλούδα, τον Δήμο Μιχαλεντζάκη.

Δήμο, πώς περνάς την ημέρα σου;

«Η μέρα μου ξεκινά νωρίς το πρωί με καλό πρωινό και μία πρωινή προπόνηση. Έπειτα ξεκούραση για την επόμενη προπόνηση και γυμναστήριο!».

dimos-paraoly2Από ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με την κολύμβηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού;

«Ξεκίνησα από το 2014 τον πρωταθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο! Πέρασα στη Γυμναστική Ακαδημία της Κομοτηνής λόγω των επιτυχιών μου στην κολύμβηση».

Πόσο εύκολο είναι να προπονείσαι στην Αλεξανδρούπολη; Υπάρχει κάποιος παράγοντας ή χορηγός που βοηθά την προετοιμασία σου;

«Η προπόνηση στην Αλεξανδρούπολη είναι άνετη γιατί δεν υπάρχει αρκετός κόσμος και οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές! Ο ΟΠΑΠ φέτος μας κάλυψε την προετοιμασία εν όψει του Ρίο».

Πρώτοι Παραολυμπιακοί και κατευθείαν χρυσό. Παρακολουθήσαμε την κούρσα με κομμένη την ανάσα, αφού, αν και πρωτάρης, χειρίστηκες τις δυνάμεις σου σαν έμπειρος κολυμβητής και επιτάχυνες στο τέλος. Τελικά, είναι ταλέντο, είναι προπόνηση, είναι μυαλό; Τι είναι αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις;

«Είναι πάνω από όλα η προπόνηση και έπειτα η καλή στρατηγική που προέρχεται από το καθαρό μυαλό του προπονητή μου Τάσου Καλλιτσάρη!».

Είσαι εξαιρετικά δημοφιλής. Τι πιστεύεις ότι αγαπά ο κόσμος σε εσένα; Τι έχεις λάβει εσύ όλο αυτό το διάστημα από το κοινό;

«Τα μηνύματα του κόσμου μού δίνουν δύναμη και ελπίζω να μην τους απογοητεύσω ποτέ. Στην ουσία ο κόσμος με ώθησε να κερδίσω».

dimos-paraoly3Σε ποιον αφιερώνεις το μετάλλιό σου;

«Στην αδερφή μου φυσικά, που ήρθε να με δει και έζησε τον αγώνα μου δίπλα μου, και έπειτα στους φίλους μου, που είναι η πηγή έμπνευσής μου».

Στην προσωπική σου ζωή είσαι ευτυχισμένος; Οι φίλοι σου τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου;

«Είμαι αρκετά ήρεμος, πιστεύω ότι οι φίλοι φτιάχνουν τη ζωή του καθενός, διότι είναι η οικογένεια που επιλέγεις».

Κλείνοντας, τι θα ήθελες να πεις σε όποιο παιδί θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και έχει κάποια αναπηρία;

«Θα ήθελα να του πω ότι όλοι είμαστε ίδιοι, απλά διαφορετικοί και ο καθένας ξεχωριστός. Να μην ντρέπεται και να μη στενοχωριέται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Να το ξεπεράσει και να κάνει τον κόσμο να τον θαυμάσει».

ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ

Μοιραστείτε το: