Σούπερ εμφάνιση και πρόκριση στους «8» για την Εθνική πόλο Ανδρών, που επιβλήθηκε με 9-4 της Βραζιλίας νικώντας διοργανωτές και διαιτησία
Νίκη πρωτιάς στον όμιλο και πρόκρισης στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών πέτυχε η Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/8) στο Ρίο κόντρα στη Βραζιλία.
Η Εθνική μας, με φοβερή άμυνα και σταθερή απόδοση και στα τέσσερα 8λεπτα, επικράτησε με 9-4 των διοργανωτών, πιστοποιώντας στην πράξη γιατί είναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων και ικανή να ανέβει στο βάθρο!
Οι διεθνείς μας, καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους Βραζιλιάνους, αν και είχαν την εύνοια της διαιτησίας σε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις.
Έτσι, μετά το αρχικό 1-1 τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησαν να ανοίγουν τη διαφορά και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους (ο γκολκίπερ Φλέγκας έκανε μεγάλο παιχνίδι) σε όλες τις περιπτώσεις που οι διοργανωτές βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω!
Η Ελλάδα πλέον κρατά στα χέρια της την πρωτιά στον όμιλο, αντιμετωπίζοντας στην τελευταία αγωνιστική την Αυστραλία και ταυτόχρονα εξασφάλισε ήδη την παρουσία της στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα οκτάλεπτα με πρώτη την Ελλάδα ήταν: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0.
ΕΛΛΑΔΑ: Γούνας 2, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς, Δελακάς.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ντα Κόστα 2, Βρλιτς, Περόνε.

