25/05/2025
Μπάσκετ | Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 - 21:32

Κατσικάρης: «Καλύτερη άμυνα, εύκολο καλάθι»

Οι επιθυμίες του ομοσπονδιακού τεχνικού εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά

Καλύτερη άμυνα και μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα ζήτησε κατά κύριο λόγο από τους παίκτες του ο Φώτης Κατσικάρης, εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών του μπάσκετ υπογράμμισε ότι «έχουμε όλα τα συστατικά για να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το φιλικό ματς της Πέμπτης (23/6) κόντρα στην Τουρκία: «Η διάθεση είναι το πρώτο πράγμα που είπαμε. Έχουμε όλα τα συστατικά για να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας. Οι νέοι παίκτες έχουν διάθεση και κίνητρο. Είναι παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά για να παίξουμε γρήγορα. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο. Αυτό το δείγμα ήταν σύντομο, αλλά είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Μου άρεσε η διάθεση που δείξαμε στην άμυνα και πώς χρησιμοποιήσαμε τα χέρια και το σώμα. Βάλαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον. Θέλω ταχύτητα και στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε τέλειοι σήμερα. Θέλουμε να παίζουμε καλύτερη άμυνα και να έχουμε εύκολο καλάθι.

Έχουμε παίκτες με δυνατότητες με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θέλουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο και μετά στο μισό γήπεδο να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για να δούμε τα σημεία αναφοράς αυτής της ομάδας. Δεν έχουμε τόσο καλό pick n’ roll παιχνίδι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, γι' αυτό θέλουμε να παίξουμε διαφορετικά με κάποια low post, με περισσότερα 1vs1.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν είναι ακόμα στην καλύτερη κατάσταση, ο Περπέρογλου θα έρθει τη Δευτέρα με την ομάδα στο Βελιγράδι. Ο Σλούκας είναι μαζί μας, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε μια μέρα. Θέλει υπομονή. Το ξέραμε και εμείς κι εκείνος. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα μέρα με την μέρα».

Αναφορικά με το φιλικό ματς κόντρα στην Τουρκία επεσήμανε: «Η Τουρκία δεν ήταν στο επίπεδο που θα θέλαμε. Ήταν κουρασμένη και δεν είχε αρκετή ενέργεια. Οι αντίπαλοί μας στο Προολυμπιακό είναι διαφορετικοί.

Έπρεπε να γίνουν όμως κάποια φιλικά. Ήταν ένα δείγμα αυτό, ήταν το πρώτο ματς που παίξαμε μαζί. Θεωρώ ότι θα αναλύσουμε τα λάθη μας και η ομάδα θα είναι κάθε μέρα καλύτερη».

Ερωτηθείς, αν παράλληλα «χτίζει» την Εθνική του μέλλοντος: «Η δουλειά η δική μου, των συνεργατών μου και της ομοσπονδίας είναι να ετοιμάσουμε κάποια παιδιά μέσα από μια διαδικασία πίεσης που θα επανδρώσουν την Εθνική Ομάδα για να έχει συνέχεια ανάλογη όλων αυτών των χρόνων».

Μοιραστείτε το: