Προκρίθηκαν έπειτα από 15 χρόνια στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας * Νίκες για Ουόριορς και Χιτ
Στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια βρίσκονται οι Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (2/5) νίκησαν με 89-84 τους Ιντιάνα Πέισερς.
Το αποτυχημένο σερί που έτρεχαν οι Ράπτορς αποτελούσε το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ και γι' αυτό πανηγυρίστηκε δεόντως.
Κλειδί για το 4-3 στη σειρά ήταν ο ΝτεΡόζαν με τους 30 πόντους, ενώ πολύτιμος ήταν και ο Βαλαντσιούνας με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Πολ Τζορτζ για τους φιλοξενούμενους είχε 26 πόντους.
Από εκεί και πέρα, μπορούν και χωρίς τον Κάρι οι Ουόριορς. Η ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Δύσης ξεκίνησε και το 1-0 έγινε κόντρα στους Μπλέιζερς με 118-106.
Ο Κλέι Τόμπσον πήρε την ομάδα του από το χέρι πετυχαίνοντας 37 πόντους με 7 τρίποντα. Εξαιρετικός και ο Γκριν, ο οποίος έκανε τριπλ-νταμπλ με 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ.
Τέλος, δυνατά την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής πανηγύρισε το Μαϊάμι, το οποίο έφτασε στο 4-3 με χαρακτηριστική άνεση, όπως δείχνει και το τελικό 106-73, κόντρα στους Χόρνετς και θα αντιμετωπίσει το Τορόντο. Ο Γκόραντ Ντράγκιτς είχε 25 πόντους, ενώ οι Γκριν και Ντενγκ ακολούθησαν με 16 και 15 αντίστοιχα.