26/05/2025
Ιταλία | Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 - 00:29

Mε πεντάρα στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας η Μίλαν

Οι «ροσονέρι» σάρωσαν με 5-0 την Αλεσάντρια και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο ενάντια σε Γιουβέντους ή Ίντερ

Για πρώτη φορά μετά το 2003 η Μίλαν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς το βράδυ της Τρίτης (1/3) διπλασίασε τις νίκες της με το ευρύ 5-0 επί της Αλεσάντρια και τσέκαρε το εισιτήριο.

Στο «Σαν Σίρο», λοιπόν, οι «ροσονέρι», που είχαν κερδίσει εκτός έδρας με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό την ομάδα που αγωνίζεται στη γ' κατηγορία, άνοιξαν το σκορ με τον Μενέζ στο 20', για να γίνει το 2-0 από τον Ρομανιόλι στο 24'.

Ο Μενέζ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 39', το ίδιο έκανε και ο Ρομανιόλι στο 81', ενώ το πέμπτο γκολ έβαλε ο Μπαλοτέλι στο 89'.

Έτσι, οι επτάκις πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν στον τελικό τη Γιουβέντους ή την Ίντερ, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση μετά τη νίκη τους με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Τσίλιο, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα, Πόλι, Κούτσκα (46' Μάουρι), Μποναβεντούρα (58' Μπόατενγκ), Μπαλοτέλι, Μενέζ (76' Μπάκα).

ΑΛΕΣΑΝΤΡΙΑ: Βανούκι, Τσέλιακ, Μορέρο, Σίρι, Σάμπατο, Νίκο, Λοβίζο (71' Μετζαβίλα), Μπράνκα (83' Μποκαλόν), Μάρας, Φίσχνάλερ, Ιοκολάνο (62' Ιοκολάνο)

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη (1/3)

Μίλαν - Αλεσάντρια 5-0 (20', 39' Μενέζ, 24', 81' Ρομανιόλι, 89' Μπαλοτέλι)

Τετάρτη (2/3)

Ίντερ - Γιουβέντους (21.45)

* Με έντονα μαύρα χρώματα οι ομάδες που πέρασαν στον τελικό

Μοιραστείτε το: