18/05/2024
Ισπανία | Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 - 23:54

Στο 94' η Μπαρτσελόνα!

Με γκολ του Μπουσκέτς στην τελευταία φάση οι Καταλανοί πέρασαν νικηφόρα (0-1) από την έδρα της Βαλένθια * Τραγική διαιτησία του Φερνάντεθ Μπορμπαλάν * Έφαγε μπουκάλι στο κεφάλι ο Μέσι!

Συγκλονιστικό ματς στο «Μεστάγια» με την Μπαρτσελόνα να παίρνει νίκη-θρίλερ στο 94'!

Οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ούτως ή άλλως εξαιρετική και αήττητη εντός έδρας Βαλένθια, ωστόσο κατάφεραν να βρουν το «χρυσό» γκολ στην τελευταία φάση με τον Σέρχι Μπουσκέτς και να πανηγυρίσουν ένα μεγάλο διπλό.

Το τελικό 0-1 υπέρ της ομάδας του Λουίς Ενρίκε μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, σε ένα οριακό, πάντως, ματς που μπορούσαν εύκολα ακόμα και να το πάρουν οι «νυχτερίδες». Άλλωστε, και οι δύο ομάδες έχασαν κλασικές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν ίσως τη σημαντικότερη λίγο πριν από το φινάλε με τον Φεγκουλί, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Κλαούντιο Μπράβο.

Το τέλος ανήκε στην Μπαρτσελόνα, πάντως, που πίεσε περισσότερο, έκλεισε τη Βαλένθια στα καρέ της και τελικά βρήκε το γκολ από στημένη φάση, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μπουσκέτς στο 94' και αυτός με κοντινό σουτ έγραψε το 0-1.

Οι Καταλανοί, βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και αρκετά νωρίτερα, αν δεν ακυρωνόταν πεντακάθαρο γκολ του Λουίς Σουάρεζ, το οποίο δεν μέτρησε λανθασμένα για οφσάιντ. Το συγκεκριμένο λάθος δεν ήταν το μοναδικό για τη διαιτησία του Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος δεν μπορούσε να τα πάει χειρότερα, αφού έχασε πολλές φάσεις. Μια από τις σημαντικότερες εκείνη του πρώτου μέρους, όταν ο Νεϊμάρ έδωσε κουτουλιά στον Οταμέντι και ο Ισπανός ρέφερι, αντί να τον αποβάλει ως όφειλε, τον άφησε στον αγωνιστικό χώρο. Τα λάθη, πάντως, να ξεκαθαρίσουμε πως ήταν εκατέρωθεν και σίγουρα μιλάμε για μια γενικότερα κακή διαιτησία.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε πως λίγες ώρες μετά την είδηση-σοκ του θανάτου του οπαδού της Λα Κορούνια σημειώθηκε και ένα περιστατικό στο «Μεστάγια» που δύσκολα συναντάς σε ισπανικά γήπεδα. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι δέχτηκε με δύναμη ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς, όπως έδειχνε, όχι σοβαρά.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μπαραγκάν, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκαγιά, Χάβι Φουέγκο, Ντάνιελ Παρέχο (84' Φιλίπε Αουγκούστο), Αντρέ Γκόμες, Φεγκουλί, Νεγρέδο (82' Πάκο Αλκάθερ), Ροντρίγκο (72' Ντε Πολ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Ματιέ (69' Ράκιτιτς), Ζόρντι Άλμπα, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι (80' Ραφίνια), Λουίς Σουάρεζ (80' Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.

Το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (28/11)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Έλτσε 3-0 (3', 31', 53' Κάρλος Βέλα)

Σάββατο (29/11)

Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (90'+1 Λαφίτα – 36' Σαν Χοσέ, 90' Ετσεμπαρία)

Εσπανιόλ - Λεβάντε 2-1 (19' Καϊσέδο, 35' Σέρχιο Γκαρσία – 12' Μοράλες)

Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (90'+2 Σάντα Κρουζ - 18' Μπενζεμά, 83' Μπέιλ)

* Στο 86' αποβλήθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ίσκο

Θέλτα - Εϊμπάρ 0-1 (30' Μανού ντελ Μοράλ)

Κυριακή (30/11)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντεπορτίβο 2-0 (43' Σαούλ, 55' Τουράν)

Σεβίλλη - Γρανάδα 5-1 (24', 79' Μπάκα, 65' Μπανέγκα, 89' Μ' Μπιά, 90'+2 Γκαμεϊρό – 42' πέν. Ελ Αραμπί)

Κόρδοβα - Βιγιαρεάλ 0-2 (25' Βιέτο, 71' Ούτσε)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 0-1 (90'+4 Μπουσκέτς)

Δευτέρα (1/12)

Αλμερία - Ράγιο Βαγεκάνο

Μοιραστείτε το: