17/04/2024
Εθνικές ομάδες | Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 - 00:50

Μανωλάς για Φαν'τ Σιπ: «Αν 11 παίκτες έλεγαν το όνομά μου και του Σωκράτη, θα απομακρύνονταν όλοι;»

Αιχμηρότατος ο στόπερ της Νάπολι για τον προπονητή της Εθνικής * Σίγουρος ότι θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό

Με την απορία έχει μείνει ο Κώστας Μανωλάς για το γιατί δεν βρίσκεται στα πλάνα του Τζον Φαν'τ Σιπ στην Εθνική και ήταν κάτι περισσότερο από αιχμηρός σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής (18/10) στο Μega.

Ο στόπερ της Νάπολι είπε χαρακτηριστικά για τον Ολλανδό ομοσπονδιακό τεχνικό: «Αγαπάω την Εθνική ομάδα. Ήμουν και είμαι τυχερός που βρισκόμουν στις κλήσεις του κ. Σάντος, ενός μεγάλου προπονητή. Ήμουν στο Μουντιάλ 2014. Περάσαμε τον όμιλο και αποκλειστήκαμε άδικα στα πέναλτι. Θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει και να παίζαμε με την Ολλανδία. Μετά τη φυγή του κ. Σάντος άρχισαν τα δύσκολα. Είχαμε αποτυχία με τον κ. Ρανιέρι, μετά ήρθε ο κ. Σκίμπε, οπότε και δεν πήγαμε τόσο άσχημα. Μείναμε εκτός από την Κροατία στα μπαράζ, ενώ στον πρώτο αγώνα δεν έπαιζα εγώ, ο Τοροσίδης και κάποια άλλα παιδιά.

Είμαι δυσαρεστημένος από τον τρόπο που έφυγε ο Σιόβας από την Εθνική. Ο Δημήτρης έβαλε γκολ, βγήκε και είπε τη γνώμη του το παιδί και την επόμενη μέρα, σε ένα ραντεβού που είχε με τον Φαν'τ Σιπ και τους τεχνικούς διευθυντές, του ανακοίνωσαν ότι θα τιμωρηθεί. Γι' αυτό είμαι δυσαρεστημένος. Επειδή ανέφερε το όνομά μου και του Σωκράτη, που τα αναφέρετε κι εσείς στις συνεντεύξεις Τύπου, απομακρύνθηκε από την Εθνική. Αν το κάνανε αυτό 11 παίκτες και έλεγαν το όνομά μου και του Σωκράτη, θα απομακρύνονταν όλοι;

Με είχε πάρει πριν από ένα χρόνο ο Φαν'τ Σιπ και μου είπε ότι δεν θα με καλέσει για να δει νέα παιδιά. Από τότε δεν έχω ξανά ενημέρωση. Το αν είμαι μεγάλος, ας το κρίνετε εσείς. Το γήπεδο είναι καθρέπτης, αυτό δεν κάνει λάθος με τίποτα.

Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου, για τον Σωκράτη και τον Σιόβα. Η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δείξει ότι δεν μπορούμε να αγωνιστούμε στην Εθνική. Ήμασταν βασικοί στις ομάδες μας. Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.

Δεν είμαι υπεύθυνος να το κρίνω. Εγώ είμαι διαθέσιμος. Ο κάθε προπονητής και τεχνικός διευθυντής και η διοίκηση κρίνονται από τα αποτελέσματα και από τις πράξεις τους. Είμαι πάνω από όλα Έλληνας, την πονάω την Ελλάδα, δεν τη ζω τα τελευταία επτά χρόνια και παρακαλάω για το καλό της Εθνικής. Βρισκόμουν στις κλήσεις με τον κ. Σάντος με παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Μήτρογλου και άλλους που ξεχνάω. Δεν θέλω να πω παραπάνω. Δεν είναι στο χέρι μου να βρίσκομαι. Δεν θα παρακαλέσω κανέναν. Ό,τι έχω κερδίσει, το έχω κερδίσει με το σπαθί μου. Δούλευα πάντα σκληρά για να φτάσω εδώ».

Μεταξύ άλλων ο Μανωλάς ανέφερε ότι θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, λέγοντας σχετικά: «Εννοείται. Έχω πει ότι θα κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εκείνος για μένα είναι πάντα ανοικτός και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω αυτό κι άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο στη Νάπολι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εύχομαι να συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια εδώ».

Μοιραστείτε το: