20/04/2024
ΗΡΑΚΛΗΣ | Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:12

Συνεργασία με Ηρακλή Αμπελοκήπων ο Ηρακλής και συμμετοχή στη Γ' Εθνική

Θα μετονομαστεί σε Ηρακλής 2021 του χρόνου, αν ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία * Τι ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου με παρουσία και του Καράογλου

Στη Γ' Εθνική μέσα από συνεργασία με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων θα παίξει ο Ηρακλής στη σεζόν 2020-21.

Υπήρξαν επαφές μεταξύ των δύο ομάδων το τελευταίο χρονικό διάστημα, προέκυψε συμφωνία και το πλάνο αναφέρει ότι το επόμενο καλοκαίρι ο Ηρακλής Αμπελοκήπων θα μετονομαστεί σε Ηρακλής 2021, εφόσον επιτευχθεί η άνοδος σε επαγγελματική κατηγορία.

Έγινε και συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (2/9), με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θόδωρο Καράογλου να δίνει το «παρών» και να δηλώνει τα ακόλουθα: «Όπως γνωρίζει το πανελλήνιο, είμαι Ηρακλειδέας από τότε που γεννήθηκα. Δυστυχώς, η ομάδα μας υπέστη για τρίτη φορά στην ιστορία της έναν άδικο εξωαγωνιστικό υποβιβασμό και φτάσαμε να αγωνιζόμαστε στην τελευταία κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Μετά από ώριμες σκέψεις αποφασίσαμε να στηρίξουμε μια ομάδα, που ονομάζεται Ηρακλής, φορά τα κυανόλευκα και έχει το ίδιο έμβλημα, διαθέτει επί 20 χρόνια έναν νοικοκύρη πρόεδρο, είναι ένα σωματείο που δεν χρωστά και με τη στήριξη του Ηρακλή θα κάνει περίπατο στην προσπάθεια για άνοδο στη δεύτερη κατηγορία, μετά από την αναμενόμενη αναδιάρθρωση από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ως σωματεία ταιριάζουμε στη φιλοσοφία, συμφωνήσαμε εύκολα, δηλώσαμε δύο έδρες, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και το Καυτανζόγλειο και δύο προπονητικά έδρα, το προπονητήριο των Αμπελοκήπων και τη Μίκρα. Το διοικητικό συμβούλιο θα ενισχυθεί με παράγοντες του Ηρακλή και με τον Θόδωρο Δρακόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Με τη συνδρομή των ανθρώπων του Ηρακλή η ομάδα θα ενισχυθεί με δυνατές μεταγραφικές κινήσεις. Ο Ηρακλής επανέρχεται δυναμικά και με τη βοήθεια των εκατοντάδων χιλιάδων Ηρακλειδέων ανά την Ελλάδα θα ανεβούμε στη Β' Εθνική και τότε θα συστήσουμε τη νέα ΠΑΕ Ηρακλής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομάδας των Αμπελοκήπων Γιάννης Ζαντόπουλος είπε: «Αναλαμβάνουμε το τεράστιο βάρος της προσπάθειας να ξαναφτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που πρέπει και δικαιούται. Καταβάλαμε έναν τεράστιο αγώνα για να φτάσουμε στη συμφωνία και να προλάβουμε την έναρξη αυτής της σεζόν. Όλος ο Ηρακλής πρέπει να γίνει μια γροθιά και αυτό το συμβολίζει η παρουσία του Θόδωρου Δρακόπουλου κοντά μας, ο οποίος μας προσέφερε και σημαντική οικονομική ενίσχυση.

Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν “εγώ” και προσωπικές επιδιώξεις. Θα τα δώσουμε όλα για μια ιδέα: για να φέρουμε άμεσα τον Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα 2 και έπειτα στη Σούπερ Λίγκα 1, όπου ανήκει. Θα δώσουμε τεράστιο αγώνα για να πετύχουμε».

Με τη σειρά του, ο επί σειρά ετών παράγοντας του Ηρακλή και μέλος της επιτροπής που ηγείται αυτή την περίοδο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κώστας Ιωακειμίδης, ανέφερε: «Προχωράμε σε μία συνεργασία με ομάδα που έχει το ίδιο όνομα, μια συνεργασία το πλαίσιο της οποίας συμφωνήσαμε με τον φίλο Γιάννη Ζαντόπουλο και οι επαφές για αυτόν τον σκοπό προϋπήρξαν πριν από χρόνια. Τώρα, λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα από το μνημόνιο που συνυπογράψαμε. Θα συμπορευθούμε με σκοπό την άνοδο και όλες οι δυνάμεις του Ηρακλή θα πρέπει να βοηθήσουν και να αγκαλιάσουν αυτήν την προοπτική.

Θα ενισχύσουμε μεταγραφικά το υπάρχον αγωνιστικό υλικό, αλλά εκφράζουμε την παράκληση για οικονομική συνδρομή από όλους, με κάθε τρόπο. Με κατάθεση στον λογαριασμό της ομάδας, με χορηγίες ή διαφημίσεις. Ευχαριστούμε τον νομικό Σάκη Ελευθεριάδη για τη σύνταξη του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και εύχομαι του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ για να ανακοινώσουμε στη σύσταση της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2021».

Πηγή ΦΩΤΟ: metrosport

Μοιραστείτε το: