19/04/2024
Εθνικές ομάδες | Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 - 21:35

Φαν'τ Σιπ: «Βλέπουμε νέους παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακαλέσω τον Σάμαρη»

Τι είπε για τον μέσο της Μπενφίκα και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο ο προπονητής της Εθνικής

Σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται εκτός πλάνων του Τζον Φαν'τ Σιπ ο Ανδρέας Σάμαρης, όπως τόνισε ο ίδιος ο τεχνικός της Εθνικής.

Μιλώντας τη Μ. Δευτέρα (13/4) στην πορτογαλική «Α Bola», ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε ότι ο μέσος της Μπενφίκα δεν κλήθηκε στα τελευταία ματς των προκριματικών του Εuro, γιατί η πρόκριση είχε χαθεί και ήθελε να δοκιμάσει κάποιους άλλους παίκτες.

«Τον κάλεσα τηλεφωνικά όταν αποκλειστήκαμε και τυπικά από την τελική φάση του Euro. Του είπα ότι θέλαμε να παρακολουθήσουμε άλλους παίκτες. Ο Ανδρέας εκείνη την περίοδο δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην Μπενφίκα. Ξέρω ότι επέστρεψε στην ενδεκάδα της Μπενφίκα στα τελευταία ματς πριν από τον κορωνοϊό.

Γνωρίζουμε καλά τον Σάμαρη, έχει ποιότητα, ικανότητα να πασάρει καλά και κάθετα στην πλάτη της άμυνας. Βλέπουμε νέους παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον ξανακαλέσω. Εάν ένας παίκτης είναι καλά, θα τον καλέσουμε ανεξάρτητα από την ηλικία. Θα ήταν ανόητο να τους αγνοείς. Όσο περισσότεροι παίκτες είναι καλά τόσο περισσότερες επιλογές», ανέφερε ο Φαν'τ Σιπ.

Ρωτήθηκε ο 55χρονος κόουτς και για τον έτερο Έλληνα της Μπενφίκα, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, για τον οποίον μόνο καλά λόγια είχε να πει.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχω τους Βλαχοδήμο, Πασχαλάκη και Μπάρκα να εναλλάσσονται. Ο Βλαχοδήμος ήταν καλός στα δυο τελευταία ματς. Είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Υπολογίζουμε σε αυτόν. Οι τερματοφύλακες βελτιώνονται όσο μεγαλώνουν ηλικιακά

Είναι ήρεμος και δεν πανικοβάλλεται εύκολα. Αυτό μεταδίδει ασφάλεια στους αμυντικούς, πρέπει πίσω τους να έχουν κάποιον που να εμπιστεύονται. Δίνει καλές οδηγίες σε κρίσιμα σημεία και είναι καλός στις εξόδους».

Μοιραστείτε το: