28/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - 16:15

Η ισπανική σημαία κυματίζει στη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον ισπανικό λαό που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό

Μετά την Ιταλία, η Ισπανία. Όπως είχε γίνει και με τη γείτονα, από την Παρασκευή (10/4) η ελληνική σημαία κυματίζει στο κτίριο της Βουλής και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Θα παραμείνει εκεί μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τρεις ημέρες σε ένδειξη συμπαράστασης στον ισπανικό λαό που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.

Επίσης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο, κάθε βράδυ, η πρόσοψη του ελληνικού Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας.

Κατά τη συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον πρεσβευτή της Ισπανίας στην Αθήνα Ενρίκε Βιγκέρα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έστειλε και μήνυμα συμπαράστασης στον ισπανικό λαό, ενώ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, έγραψε στα ισπανικά και στα ελληνικά: «¡Estamos juntos en esto!» - «Είμαστε μαζί σας!».

Μοιραστείτε το: