28/05/2020
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 - 15:54

Ο πρώτος αγώνας σε... δόσεις και το ματς με τους 36 ποδοσφαιριστές!

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ιστορία από το συλλεκτικό λεύκωμα «60 χρόνια Α' Εθνική»

Συνεχίζει να μας κρατά συντροφιά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού η Σούπερ Λίγκα, παραθέτοντας ενδιαφέρουσες ιστορίες από το συλλεκτικό λεύκωμα «60 χρόνια Α' Εθνική».

Αυτή τη φορά, θυμάται τον πρώτο αγώνα σε... δόσεις και το ματς με τους 36 ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε για το ιστορικό Πανιώνιος – Αθηναϊκός το 1996: «Την 1η Απριλίου 1996 ο Πανιώνιος που κινδυνεύει με υποβιβασμό υποδέχεται τον Αθηναϊκό. Στο 69ο λεπτό τα φώτα στη Νέα Σμύρνη πέφτουν, ενώ ο Αθηναϊκός προηγείται με 2-1.

Ήδη με ανάλογο γεγονός πριν από τρία χρόνια για το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, οι κανονισμοί είχαν αλλάξει. Αν ένα παιχνίδι σταματούσε λόγω καιρικών φαινομένων ξεκινούσε από την αρχή. Αν όμως η διακοπή οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα, όπου θα μπορούσε να προκληθεί από ανθρώπινο παράγοντα, ο αγώνας θα έπρεπε να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής.

Ο Πανιώνιος απέφυγε τον μηδενισμό, καθώς δεν αποδείχτηκε ευθύνη, ωστόσο ο αγώνας συνεχίστηκε από το 69ο λεπτό. Πάντως πέρασε καιρός, μέχρι την τελική απόφαση και ο αγώνας συνεχίστηκε στις 8 Μαϊου.

Ο κανονισμός έλεγε με τον ίδιο διαιτητή και τις ίδιες ενδεκάδες, πλην αποδεδειγμένων τραυματισμών ή  τιμωριών. Βέβαια μέχρι να συνεχιστεί ο αγώνας, ο Πανιώνιος είχε αλλάξει και προπονητή.

Είχε φύγει ο Γιάννης Γούναρης και στον πάγκο ήταν υπηρεσιακός ο Στάθης Χάιτας. Από τη στιγμή που ημερομηνία του αγώνα είναι η 8η Μαίου, προπονητής σε αυτό το παιχνίδι φέρεται ο Χάιτας.

Ήταν η πρώτη φορά που αγώνας πρωταθλήματος έγινε σε δόσεις.

Στα 21 λεπτά δεν άλλαξε τίποτε, παρά την πίεση του Πανιωνίου, που στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε. Ο Αθηναϊκός παρέταξε τη ίδια ακριβώς ενδεκάδα, ενώ ο Πανιώνιος είχε τέσσερις αλλαγές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει συνολικά στον αγώνα 17 παίκτες!

Το ρεκόρ έσπασε σε ανάλογη περίπτωση, σε αγώνα ΟΦΗ – Ιωνικού το 2003, όταν ο ΟΦΗ χρησιμοποίησε 19 παίκτες και ο Ιωνικός 17!

Μετά τον αγώνα  του 1996 ο κανονισμός προσαρμόστηκε στα διεθνή δεδομένα και πλέον σήμερα ισχύει η συνέχιση του αγώνα από τη διακοπή του, για οποιοδήποτε λόγο χωρίς βέβαια ευθύνη ομάδας, ακόμα και αν οφείλεται σε καιρικές συνθήκες».

 

Μοιραστείτε το: