19/04/2024
Μπάσκετ | Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 - 10:30

Ζητά να αναβληθούν επ' αόριστον όλα τα ματς η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας

Απαιτούν από τη διοργανώτρια να δώσει προτεραιότητα στην υγεία των αθλητών

Σε... σίριαλ μετατράπηκε η διεξαγωγή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο που θα γίνει τελικά στο Βερολίνο την Παρασκευή (13/3).

Παρόλα αυτά, με επιστολή της στη διοργανώτρια, η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας ζητά την αναβολή όλων των αγώνων επ' αόριστον.

Όπως τονίζεται, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία των αθλητών, ενώ επισημαίνεται ότι δεν γίνεται να απαιτούν από τους παίκτες να παραβούν τους εθνικούς κανονισμούς υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην επιστολή τους: «H ELPA έστειλε επίσημη επιστολή για να ενημερώσει την Ευρωλίγκα ότι τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι παίκτες έχουν εκφράσει τις δικαιολογημένες ανησυχίες τους για την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών  τους στην περίπτωση που οι ομάδες συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αγώνες κατά την διάρκεια της κρίσης με τον κορωνοϊό.

Η αλλαγή των συνθηκών είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί νέα υπενθύμιση στην Ευρωλίγκα και τους συμμετέχοντες συλλόγους ότι δε μπορούν να ζητούν από τους παίκτες να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και αυτή των οικογενειών τους με το να ρισκάρουν να ταξιδέψουν  και να συμμετάχουν σε αγώνε ςπου ίσως τους εκθέσουν σε συνθήκες όπου θα αυξηθούν οι πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορωνοϊό. Επιπροσθέτως, δεν γίνεται να ζητηθεί απο τους παίκτες να παρακάμψουν τις εθνικές οδηγίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν για τα ταξίδια και τις απαγορεύσεις για συναθροίσεις που έχουν εφαρμοστεί για να μην υπάρξει διάδοση του κορονοϊού.

Στο φως των νέων εξελίξεων, η ELPA ζητάει από την Ευρωλίγκα και τις ομάδες να θέσουν ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των παικτών και να αναβάλουν  τους αγώνες μέχρι να υπάρξει εγγύηση για την υγεία, την ασφάλεια και την ελευθερία μετακίνησης».

 

Μοιραστείτε το: